Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BF4 i mała porada co do podzespołów

Flinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie wiem czy są już oficjalne wymagania, ale czy patrząc po testach jest szansa na płynną grę na średnich/wysokich?

CPU: Intel Core i5 3350P

RAM: Goodram 4 GB DDR3 1600 MHz

GPU: Gigabyte GeForce GTX 650 Ti Boost 1 GB DDR5

Zasilacz: Corsair VS Series 450W

Monitor o max. rozdzielczości 1680x1050

Windows 7 HP 64bit

W ciągu kilku najbliższych miesięcy pewnie dokupię drugą kość RAM'u.

I czy ten zasilacz "udźwignie" ten zestaw?

Została mi jeszcze płyta główna, która będzie lepszym wyborem?:

MSI B75MA-E33

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-b75ma-e33-intel-b75-lga1155-box,33417.html

Gigabyte GA-B75M-D3H

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/gigabyte-ga-b75m-d3h-intel-b75-lga1155-box,31449.html
Opublikowano

Zasilacz da radę, powinieneś pograć na wysokich w pełnej wersji, z płyt preferował bym gigusia chociażby ze wzglądu na większą ilość wejść na pamięć ram (ma 4 a msi 2) chociaż nie wiem czy warto za to płacić 40 zł, to już twój wybór.

Opublikowano

Tak, pograsz na tych średnich biorąc pod uwagę wymagania Beta.

Zastanów się na i5 4440 + tanią płytą H81 (bez USB3.0) lub B85 (z USB3.0). Obojętnie którą weźmiesz będzie dobrze, bo niczym się to nie różni.

Opublikowano

Hmm , a nie lepiej poczekać 2-3 miesiące , aż wyjdzie Watch Dogs (nie wiem kiedy jest premiera) , ale wymagania tej gry to przecież i7 i 2gb karty . Ceny pójdą w dół i zamiast i5 możesz zainwestować w lepszą grafę i proca . Na tym zestawie chodzi bf elegancko , plyta raczej Gigabyte, potem jak będziesz podkręcał to jest idealna.

Opublikowano

Gra nie będzie wymagać i7, bo nikt jej wtedy nie kupi ;).

Poza tym ceny już nie pójdą w dół, bo jak na razie to kiepsko z konkurencją dla tych procesorów (a nie wiadomo , czy to się zmieni, ale jeśli wyniki sprzedaży FX będą wyższe to ich cena również wzrośnie).

Opublikowano

Dłużej poczekać nie mogę, bo od miesiąca nie mam sprawnego komputera i muszę jakiś kupić, taki mi w zupełności wystarczy.

Co do Haswelli to specjalnie ich nie biorę, mam swoje powody.

Dzięki za wszelkie rady, lajki dla wszystkich, zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...