Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cube of RPG | Zapowiedź |mody| nowe biomy | Event

Mine Latreso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer jeszcze nie wystartował można dawać propozycje tylko pamiętajmy, że każdy mod = dodatkowe obciążenie

I żadnych modów technicznych !!

@edit:

Poza tym na serwerze będzie kilkadziesiąt nowych mieczy, i kilkadziesiąt innych broni (topory, trójzęby, trujące strzałki, itp.)

Opublikowano

Naprwadę S U P E R

Mini mod ma zostać

Jestem drugą osobą za dodaniem modu o nazwie ; Balkons Weapon Mod

Oraz więcej jak na teraz nic nie proponuje

proszę w sprawie tego moda odpisać.

Moge pomóc w budowie na serwerze (spawna czy czegoś tam)

Przy tworzeniu strony (Znam się na php by przemo itp)

Przy grafice komputerowej ze strony stron internetowych ewentualnie buttony na launchera lub jakieś takie rzeczy związane z tym.m

zu439g.jpg

Opublikowano

@up co do inventory tweaks to na pewno będzie, a Tincker's Construct - no nie powiedział bym gdyż dodaje zbyt skomplikowane rzeczy. Dla kogoś kto nie miał jeszcze styczności z tym modem jest on że tak powiem zbędny. Do tego oddałem jeszcze kilka modów.

Opublikowano

Na serwerze jest Battle towers (zmodyfikowany*) <- wystarczy latać 1-2 dni żeby znaleźć o wiele więcej spawnerów...

No ale fajnie fajnie, że dajecie propozycje.

*Zwiększona odległość z 50 na 1000 kratek odległości między wieżami, zmodyfikowana zawartość skrzyń.

Co do @Topic: postaram się dodać więcej screenów o rzeczach, które dodają owe mody.

Opublikowano

Z texturami będzie problem, powód: modyfikacje <- musiałbym pobierać (lub robić) textuty dla (prawie) wszystkich modów

(a zależy nam na szybkim starcie serwera)

I tak mamy duże opóźnienie ze względu na dużą niestabilność niektórych modyfikacji - ztąd powód dlaczego jest ich tak mało

Ale jeżeli jesteś zainteresowany to możesz wykonać texturkę 16x16 i/lub 32x32 wzamian za lepszy pakiet start i/lub vipa/svipa

Opublikowano

no może i racja nie obczajam do końca modów ,ale by można by to nazwać rpg trzeba by było wprowadzić nacje /wioski itd. ,ale na factions z modami naprawdę fajnie ,ja bym chętnie pograł ,a co myślisz o tym AncientModzie?

Opublikowano

Szczerze ??

Obawiam się nadmiernego wykorzystywania ze strony tzw. "grieferów"

Ale mam też propozycję:

Jeżeli serwer będzie przynosił dochody można by stwożyć serwer 10 sl tylko dla "zaufanych"

(będą na nim różne inne mody np. Ancient, ruins, mo creatures, milleanire itp.)

I tylko wybrani będą mogli brać udział w zozgrywce np. wojna zamków

Aby można było grać trzeba min. mies wcześniej złożyć podanie (podając swój nick z serwera Cube of RPG) i przez ten miesiąc administratorzy, moderatorzy i "szpiedzy*" będą kontrolować tego gracza (jak odnosi się do innych graczy, czy griefuje, czy pomaga innym, itp.)

szpieg* rangę będą posiadały tylko nieliczne osoby, które będą miały następujące uprawnienia:

- dostęp do komend: /vanish, /tp, /nick, /invsee, /kick, /spawn [player]

- brak możliwości zabijania innych graczy

Opublikowano

W poniedziałek najprawdopodobniej ogłoszę konkurs, który potrwa min. 2 tyg. co do tematu to jeszcze nie powiem, ale na pewno będzie dużo nagród.

(start serwera zostanie najprawdopodobniej na 26 ze względu na problem z MyCommand oraz konfliktem ID przedmiotów przez dodanie nowych modów)

Opublikowano

Jak bd potrzebować pomocy, podbij na GG.

Mogę pomóc przy: grafice forum, beta testach, spawnie, forum itd.. ;D.

Nie można szybszego startu zorganizować? ;3?

aa.

I wbij na GG.

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Usunąłem "GeGe"

Grafika: Możesz coś wykonać do tego tematu

Co do startu może będzie wcześniej, ale to zależy jak się wyrobię

Co do Beta-testów odbywają się na bieżąco na 3 slotowym prywatnym serwerze (testuję ja i kilka znajomych) tam kończony też jest spawn

(A i jeszcze jedno: żeby nie było serwer jest już opłacony, czeka tylko na pierwsze uruchomnienie)

Opublikowano

Jeżeli masz możliwość, to zrób GG i powiedz mi, co konkretnie chcesz.

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...