Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100 % wydajnosci procesora

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

po sformatowaniu komputera nie umiem praktycznie NIC na nim zrobić ( przed tego nie było ) oglądam sobie filmik na youtube wydajność procesora wzrasta do 80-90 % . Oglądam sobie streama wydajność - 100 %. Gram sobie w głupią mini gierke wydajność - 100 % komputer zwiesza się kompletnie ... Przed formatem tego nie było -

AMD Athlon ~2,3GHz Prosze o pomoc bo szlag mnie juz trafia wiem że komputer jest wooden ale bez je*anej przesady

Opublikowano

Zaraz to zrobie tylko chciałbym dodać ( może to jakoś pomoże )

Że internet także chodzi jak krew z nosa, na innych komputerach w moim domu łącze mam dosyć szybkie czasem musze wyłączyć i włączyć internet, i zastanawiam się czy to nie wina złych sterowników do płyty głównej, ponieważ sciągałem z strony producenta ale nie do końca byłem pewny czy sciągam odpowiednie ...

Tak czy siak, zaraz dam skana z programu

Meh... Zrobiłem skana i wyskoczyły 2 trojany :

opyebk.jpg

Trojan z elfa nie był problemem ponieważ zainstalowałem elfa juz dawno po tym jak to sie działo, niestety i tak poddałem kwarantannie oba i oba się usunęły lecz problem dalej został ...

Opublikowano

Otóż nie. Z procesem svchost.exe już się uporałem także zabierał mi 100 % ale to przy starcie kompa, dlatego wyłączyłem aktualizacje systemu.

Problem leży w tym że niezależnie co bym włączył na komputerze, czy to gg czy to klient z lola wydajność wzrasta na 100 % . Już o jakimś oglądaniu streama na MEDIUM nie ma mowy a i na low tak czy siak jest 100 % ... A to wszystko dzieje sie po formacie

Opublikowano

Formatowałem dwa razy, za każdym razem to samo ... Mam wrażenie jakbym za każdym razem instalował coś co powoduje te obciążenie lub coś czego NIE zainstalowałem i procek dostaje szajby

Opublikowano

Ten z włączonym programem.

Włączam opere i dajmy na to oglądam sobie filmik -> CPU -> 99 to Opera

Włączam sobie inny durny program dajmy na to gg -> CPU -> 99 to GG

Niezależnie od tego co bym włączył przewaznie kończy się to tym że wydajność procka skacze do tych cholernych 100 % ...

Da sie jakoś to przeboleć, ale nic innego już na kompie sie nie da zrobić

Opublikowano

Win + R wpisujsz msconfig - > Rozruch -> Opcje zaawansowane -> Zaznaczasz maksymalna pamiec na tak i wpisujsz tyle ile masz pamieci ram w mb +1 czyli jak masz 4gb ramu czyli 4096mb to wpisujsz 4097. Sprobuj tak.

Jak nic nie da to wejdz w bios i ustaw predkosc jaka ma twoj procesor ustawiajac mnoznik na 100 i fsb zeby bylo taktowanie stockowe (+/- 10mhz) i pamiec ram dajesz na ich stockowa predkosc.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Win + R wpisujsz msconfig - > Rozruch -> Opcje zaawansowane -> Zaznaczasz maksymalna pamiec na tak i wpisujsz tyle ile masz pamieci ram w mb +1 czyli jak masz 4gb ramu czyli 4096mb to wpisujsz 4097. Sprobuj tak.

Jak nic nie da to wejdz w bios i ustaw predkosc jaka ma twoj procesor ustawiajac mnoznik na 100 i fsb zeby bylo taktowanie stockowe (+/- 10mhz) i pamiec ram dajesz na ich stockowa predkosc.

Cholera, bym jeszcze do końca wiedział o co Ci chodzi. W Biosie poszukam tego zaraz

Ale wchodze w msconfig i nie mam zakładki rozruch, da się jakoś inaczej do tego dotrzeć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...