Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DDosy/Dosy

Shirgerus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio ciągle padał mi net (już wszystko działa) lecz dzwoniłem do mojego dostawcy internetu i u nich nic nie było więc pomyślałem że to DDosy (IP moje nie trudno uzyskać) , wszedłem na YouTube zobaczyć jak się przed tym obronić a tu patrze koleś nagrał film na którym pokazuje jak używać programu do DDosowania i czy to jest legalne aby wstawiać film jak to gówno używać ? Wiem że ataki DDos są zabronione/karane w polsce..

- Link do filmu : http://www.youtube.com/watch?v=PJDwoyIL5xk

Opublikowano

Wrzucenie filmiku nie jest karalne :>

Mozna wylaczyc jakis port ktory nie bedzie przyjmowal polaczen przychodzacych.

Do dostawcy nawet nie dzwon bo oni nawet nie wiedza co to jest Dos a tymbardziej DDos i Ci nic nie zrobia.

Jesli masz taka mozliwosc zmien ip

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Wrzucenie filmiku nie jest karalne :>

Mozna wylaczyc jakis port ktory nie bedzie przyjmowal polaczen przychodzacych.

Do dostawcy nawet nie dzwon bo oni nawet nie wiedza co to jest Dos a tymbardziej DDos i Ci nic nie zrobia.

Jesli masz taka mozliwosc zmien ip

Może opowiem rozmowe. Zadzwoniłem do nich , powiedziałem że net źle chodzi itp oni odpowiedzieli mi że to nie ich wina i ja wspomniałem że to DDosy mogą być oni zmienili mi IP a potem powiedzieli że jak jeszcze raz tak będzie to zostanie powiadomiona policja .

PS. Da się samemu zmienić IP ? Bo nic mi o tym nie wiadomo.

Opublikowano

Jak ktoś chce Cie DDosować, to będzie Cie DDosował. W 100% na pewno się nie zabezpieczysz chyba że wyłączysz internet, tym bardziej, że zmieniasz tylko IP (Można sprawdzić na jakie zmieniłeś)

Viatron

17 Sierpnia 2013 - Dołączenie do grona użytkowników MPCForum

NIE KLIKAJ

Opublikowano

Może opowiem rozmowe. Zadzwoniłem do nich , powiedziałem że net źle chodzi itp oni odpowiedzieli mi że to nie ich wina i ja wspomniałem że to DDosy mogą być oni zmienili mi IP a potem powiedzieli że jak jeszcze raz tak będzie to zostanie powiadomiona policja .

PS. Da się samemu zmienić IP ? Bo nic mi o tym nie wiadomo.

Jesli masz juz w usludze znienne IP to wystarczy, ze zresetujesz router, modem. Najpierw zapisz sobie stare IP ( znajdz w google strona ktora pokazuje ip ). Z tylu jest taki malutki guziczek pod nim powinno pisac reset i przytrzymaj go przez minimum 15 sekund poczym zostaw az sie wlaczy internet. Zobacz czy IP sie zmienilo i juz gotowe.

Akurat przed Dosem ,bo to nie jest DDoS mozna sie uchronic w 100% ( tylko na kompie ) wystarczy wylaczyc, zablokowac port na ktore ida polaczenia przychodzace i wtedy tak jakby bedzie " odbijac " ataki. To jest pingowanie internetu a nie DDosowanie.

Jesli siedzisz czesto na TS to uwazaj na linki ktore zmieniaja skracaja prawdziwe linki bo przez to ktos uzyskuje Twoje IP. Wchodz tylko na strony ktore znasz i strony w ktorych jest pelna nazwa czyli Allegro.pl

Jest program poprzez ktory sie uzyskuje ip tylko trzeba zamaskowac adres czyli allegro.pl a po zamaskowaniu bedzie wygladac tak http://tnij.org/2ddt jesli wejdziesz na ten link przekieruje cie na strone allegro ( mozesz wejsc nic nie robilem )

A to, ze Ci powiedzieli ze trzeba bedzie zglosic na policje to bedziesz musial ty to zrobic bo oni nie beda sie w to bawic. Ale najpierw musisz miec adres IP Atakujacego co nie bedzie latwe :D. Pytalem sie wielu technikow jak i dzwonilem do dostawcy to nie potrafili mi powiedziec co to jest pingowanie lacza a tymbardziej nie wiedzieli co to jest DoS tymbardziej DDoS bo chcialem wylaczyc port na ktory sa wysylane pakiety...

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Te filmiki nie są nielegalne, bo poradnik może równie dobrze dotyczyć testu wytrzymałościowego własnej strony, co jest zgodne z prawem.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...