Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Podłączenie monitora do komputera

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Wyczyściłem swój komputer jak i biurko z brudów, kurzu itp. Postanowiłem, że podłącze wszystkie kable na nowo i niestety, ale mam problem z monitorem. Otóż wcześniej wszystko bez problemów działało, a teraz po podłączeniu karta graficzna --> monitor nic się nie pojawia (nie wykrywa sygnału). Kombinowałem z tym, przekładałem kable i nic.. A i nic nie jest uszkodzone, bo czyściłem komputer ściereczką nie dotykając podzespołów. Komputer działa, sprzęt pracuje, system się włącza, ale obrazu nie ma. Jak coś karta graficzna to NVIDIA GeForce 550 Ti.

Liczę na szybką odpowiedź!!! A i podłączam to przez kable dvi (z tego co wiem) a wygląda to tak:

_vyr_96DVI_Cable1.jpg

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Monitor na pewno podłączyłem do prądu ponieważ świeci się dioda oraz pisze na nim, że nie ma sygnału.

Kabel podpiąłem do karty graficznej. A i monitor działa 100%, ponieważ podłączyłem go pod laptopa i jest obraz. Tyle że monitor ma 2 wejścia (szersze - białe i węższe - niebieskie). Do komputera podłączam przez białe a do laptopa przez niebieskie (laptop ma te węższe). Dzisiaj komputer jeszcze przed tym czyszczeniem działał poprawnie.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nie prościej podłączyć kablem HDMI?

Mój monitor nie ma HDMI, więc nie można.

Wyciag i wloz grafike i ram na nowo :)

Za chwilę spróbuje

Edit: Zresetowałem płytę główną (taki przycisk) - nic. Wyjąłem i włożyłem pamięc ram - nic. Grafiki nie chcę dotykać więc to zostawiam

Opublikowano

Udało się ;) Problemem okazał się kabel; Nie miałem już pomysłów i porównałem 2 końce kabli (są takie same). Okazało się, że jedno wejście miało pozaginane te druciki w środku <_< Wyprostowałem i obraz ożył B)

Dzięki za pomoc - temat cls.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...