Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Prośba o złożenie komputera

Amàranth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Proszę o złożenie komputera. W skład jego ma wejść: jednostka centralna, 3 duże monitory 27". Chciałbym (jak pewnie każdy) dać mało i cieszyć się ogromną wydajnością przez długie lata. Komputer ma być zajebisty, uciągać wszystkie gry, ma posłużyć również jako narzędzie graficzne, naukowe i do programowania, renderowania filmów.

Pozdrawiam,

Amàranth.

Opublikowano

Wróżek raczej nie ma, więc nikt nie powie za ile będzie ci się opłacało kupić ten komputer. Jak nie wiesz dokładnie to napisz przynajmniej mniej więcej ile to miał by być.

Opublikowano

Trochę przekroczy budżet, ale widziałem, że na początku nie miałeś wyznaczonej konkretnej sumy. Można wziąć taniej - gdybyś nie chciał robić OC (wtedy przyoszczędzi się około 300zł).

W zestawie masz 3 porządne monitory cenionej firmy z równomiernym podświetleniem matrycy, dobrymi kątami widzenia i szybkim czasem reakcji. Jako komputer natomiast masz i5-4670k, z bardzo dobrą płytą główną (OC wyciśniesz z tego procesora na maxa), 8GB pamięci RAM z krótkim czasem opóźnienia i wydajną jednostką graficzną GTX 770:

Gigabyte GA-Z87-HD3 Intel Z87 LGA1150 BOX - 387.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
SilentiumPC Deus M1 650W - 269.00 zł
CoolerMaster Storm Scout II Advanced czarna - 285.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 68.00 zł
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 338.00 zł
Intel Core i5-4670K LGA1150 BOX - 869.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
Thermalright HR-02 Macho Black White - 196.00 zł
MSI GeForce GTX770 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 1465.00 zł
iiyama 27" E2773HS - 1076.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.
Możesz też skorzystać z promocji - do końca miesiąca myszka, pendrive, lub głośniki są za darmo (patrz).

Opublikowano

Wow taki budżet i nie ma SSD ?

Co do monitorów to 27' brzydko wygląda przy 1920x1080 lepiej mniejszy.

Zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/KyX385/

Na tej płycie podkręciłem 4670k Do STABILNEGO 4,3Ghz na 1,170v

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Płyta B85-G43 nie jest do OC :P SSD przekroczyłoby budżet - wolałem włożyć jakościowo lepsze komponenty. Jeżeli chodzi o monitor to autor ma takie wymagania - więc tutaj niczego nie ruszałem, zaproponowałem jedynie model. Znajomy posiada taką przekątną i sobie chwali - więc nie wiem co tutaj dziwnego masz....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...