Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skladanie komputera, pare pytan

Lubie_Lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar pod koniec roku szkolnego kupic sobie nowy komputer. Tak wiem, ze to kupa czasu, ale chcialbym paru rzeczy sie dowiedziec.

1) czy jezeli komputer bedzie kosztowal na dzien dzisiejszy 4000 zl, to czy troche ta cena do czerwca 2014 roku bedzie kosztowal troche mniej?

2) czy jak mam monitor tak jakos ze 3/4 lata to nada sie on do nowego komputera?

3) tak jak pisalem wyzej, ten komputer bedzie kosztowal 4000 bede mogl na nim pograc w jakies lepsze (nowsze) gry na full detalach??

4) lepiej kupic komputer, ktory mi bedzie sluzyl do gier do oc czy bez oc? Sa jakies poradniki jak to zrobic?? Jak duza bedzie wtedy roznica wydajnosciowa?

Jestem tego swiadom, ze kupa czasu jeszcze to tego jak bede mial kupic komputer, ale chce wiedziec jak to bedzie. Na pytanie 1 prosze opowiedziec na oko, albo moze ktos np rok temu skladal komputer i porownal sobie ile by teraz musial zaplacic. Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

1. Minimalnie, nikt nie przewidzi bo kurs dolara potrafi wariować, ale zazwyczaj o te kilkadziesiąt złotych spada.

2. Zależy, ale jeśli to nie szrot za 150 zeta i rozdziałka cię zadowala, to czemu nie?

3. Wszystko nowe w ultra i Full HD z rocznym zapasem.

4. Jeśli się nie boisz, zdecydowanie OC. Dłużej Ci posłuży.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W megasuper najgorszym scenariuszu spali ci płytę i procesor ale zdarza się to raz na kika tysięcy przypadków, prawdopodobnie komputer się wyłączy lub będzie wydawał głośne dźwięki i tyle :)

A no i jeszcze moja opinia co do oc :) jak dla mnie nie ma po co się to bawić lepiej kupić coś co jest dobre na samym początku bez żadnego dodatkowego wkładu, a pozatym to dodatkwe kosztu chłodzenia, lepszej płyty itp. więc będzie trzeba przyciąć na grafice która w twoim zastosowaniu (gry) najbardziej się liczy.

Co do monitora to jeśli jego rozdzielczość cię zadowala to jak najbardziej. :)

A o kosztach to kilkaset zł to będzie ja kupiłem swoją maszyne pół roku temu i już widzę że identyczna kosztuje ok. 100 zł mniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...