Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Dobre na 200 slotów ?

Frauek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzelam, że hosting Pukawka. Nie, nie dobre.

Zdecydowanie lepiej kupić dedyka na np. OVH. :-)

Nie moge placic przelewem, a maszyna jest z fiberhost.pl

Opublikowano

zależy od konfiguracji ja np. mam dedyk na ovh.pl 16gb ramu i bez lagów na spigotcie i autorskich pluginach jest 400slotów

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Tragedia! Pukawka to najgorszy hosting maszyn i serwerów jaki może być. Na nim najlepiej to pierdolnąć serwer cs a nie minecrafta. Chociaż kiedy lubisz grać na 3 FPS na 10 slotów to polecam ale jak nie to zapomnij o tym gównie.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Tak się składa, że jestem właścicielem hostingu Pukawka.pl i śmiem twierdzić, że obecnie to jest najlepszy hosting serwerów Minecraft
Poza serwerami testowymi na 12h, całość stoi w ATM W-wa (właśnie skończyliśmy przenoszenie), czyli najniższy możliwy ping, bardzo wydajne maszyny Xeon E5 1650 v2 64 GB ram i dyski ssd, świetny panel, najlepsze wsparci techniczne z call center włącznie i bardzo dobre ceny, całkiem dobra ochrona przed ddos.
Co więcej usługa MCGS uległa zmianie i też jest już w ATM W-wa. Dostajesz w niej cały rdzeń Xeona E5 1650 v2 w dwóch wątkach ht. Dostęp przez ssh, a jednak nie musisz się znać na zarządzaniu linuksem, bo jest do tego świetny panel. Ludzie utrzymują obecnie na tym do 80 zajętych slotów i jest to coś pomiędzy hostingiem współdzielonym, a serwerem dedykowanym.

Domyśliłem się o co Ci chodzi. Pewnie miałeś do czynienia z MCGS Eco.
On faktycznie nie dawał rady. Dla tego już od 2 miesięcy nie ma go w ofercie.
To był jeden wątek ht, czyli pół rdzenia procesora Intel® Core™ i7-3930K Hexa-Core
Na Minecraft to było za mało, dla tego, że serwery Minecraft mają bardzo zmienne zapotrzebowanie na moc, zgadza się ?

Teraz jest opisany wyżej tylko MCGS Power i mamy odzew od klientów, że spokojnie ciągnie 80 zajętych slotów (to jest pewne i sprawdzone, może uciągnie więcej)

ps. opisywana maszyna nie jest do nas, tylko jak sam autor napisał z Fiberhost

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...