Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani komputer do grania na średnich i nauki

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słabo...

Zależy jeszcze w jakich grach.

Ale do nowszych to tylko Jakaś oddzielna lub Haswell z HD 4600

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Gdybyś chciał coś nowego to mógłbyś wziąć np. i3-4130 (albo droższego i5-4440), do tego 4GB pamięci RAM, porządną obudowę i markowy zasilacz. W przyszłości dokupisz osobną kartę graficzną - na razie będziesz działał na zintegrowanej. Sprzęt masz nowy z gwarancją i nową podstawką:

MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 175.00 zł

Corsair VS Series 450W - 142.00 zł

Zalman Z3 - 136.00 zł

Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 147.00 zł

Intel Core i3-4130 LGA1150 BOX - 434.00 zł

Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka)

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.

Sprawdziłem wszystko i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zestaw za 1000 i to taki słaby, boże. Jeszcze bez grafiki, z nią 1500. No bez jaj , ja tu szukam czegoś co da się kupić za ten budżet używanego bo taki sprzęt nowy nawet dla mnie 500 nie jest wart...

21515.jpg

Opublikowano

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jeśli chcesz to zamień obudowę tę co dałem na : http://allegro.pl/obudowa-zalman-t1-matx-black-nowa-fv-jozefow-i3592329441.html

70zł taniej , ale ten procek co dałem to nie ma integry więc odpada :(

Opublikowano

Sprawdziłem wszystko i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zestaw za 1000 i to taki słaby, boże.

Skoro tak dobrze znasz się na sprzęcie to pokaż coś nowego w tej kwocie - zobaczymy kto się będzie śmiał. Zasugerował najwydajniejsze rozwiązanie - NOWE - ale widzę, że świetnie dasz sobie radę sam. Powodzenia.

Opublikowano

Skoro tak dobrze znasz się na sprzęcie to pokaż coś nowego w tej kwocie - zobaczymy kto się bę na będzie śmiał. Zasugerował najwydajniejsze rozwiązanie - NOWE - ale widzę, że świetnie dasz sobie radę sam. Powodzenia.

To "boże" nie miało znaczenia "szyderczego" czy obraźliwego do tego. Mi po prostu zależy na taniej i dobrej jednostce. Jak poczuł się ktoś urażony to przepraszam :(.

Ok, zmieniam temat. Pc ma pociągnąć lola na minimum high + muzykę podczas lola i przełączanie ekranów na strony, żeby to płynie i bez cięć chodziło. Przynajmniej z muzą i innymi aplikacjami tak jak mają streamerzy ( oprócz streamu i nagrywania ) około 80fps :) 4 gb ram przynajmniej. Monitor już mam. Do dzieła panowie :)

21515.jpg

Opublikowano

Ale w końcu jaki jest budżet i czy chcesz kartę graficzną ?

Opublikowano

Chce cały zestaw, karta graficzna również, budżet ten sam (ok. 700 do 1000 zł).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Cały zestaw czyli sam pc, nie chce słuchawek etc ;)

21515.jpg

Opublikowano

Za dużo wymagasz... 1000zł za 4 Intelowskie rdzenie z kartą graficzną ? Takie okazje to trzeba samemu wyłapywać, bo nikt nie ma zamiaru dla Ciebie dziennie przeszukiwać ogłoszeń.

Chce cały zestaw, karta graficzna również, budżet ten sam (ok. 700 do 1000 zł).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Cały zestaw czyli sam pc, nie chce słuchawek etc ;)

Łap, nie jest to żadna okazja, tylko stara grzała więc też cudów nie oczekuj. Umawiasz się, że bierzesz za 850 za samą jednostkę centralną

http://tablica.pl/oferta/komputer-stacjonarny-zyleta-ID3FNpj.html#e70e48d03a

Tu już masz, ale droższy o 100zł cep wydajniejszy zwłaszcza po O/C

http://tablica.pl/oferta/pc-i5-750-fortis-hd4890-ga-p55-ud3-ocz-4gb-xfx-550-500gb-soprano-rs-ID3QeuH.html#68178c79c8

DO tego pewny zasilacz. Oczywiście ten 4890 to nie jest demon prędkości, poziom dzisiejszego LOW/MID Endu (np. 7770) po O/C.

Opublikowano

Raczej licz na medium z spadkami bo karta ma swoje lata

@edit

Ten test grafiki był wykonany w SP czyli w 80% mniej wymagającym trybie

Opublikowano

W bf3 tak ,ale nie w bf4

Opublikowano

W bf3 tak ,ale nie w bf4

Co ty pierdolisz bf4 ma ten sam silnik co bf3. Pójdzie ci na tych detalach co na bf3. Ale może być gorzej (większe mapy i większa ilość efektów oraz obiektów)

Opublikowano

Brawo spróbuj na 4890 odpalić bf4 na medium...

Wiem jak to działa bo mam w drugim kompie 4890 + I5-750 i na medium czasami były lagi , ale to w końcu BETA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...