Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Minecraft - Publikacje

Blezur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Moja propozycja dotycząca tego działu to blokada tworzenia nowych tematów na 1dzien(czyli ktoś napisze prezentacje i kolejna może napisać za 24h, oczywiście nie tego samego serwera), jak wiecie sytuacja tego działu jest tragiczna. Niestety niektórzy tam wysyłają bardzo dużo tych samych prezentacji i nie raz widać np.3 pod rząd o tej samej nazwie i wysyłane kolejne od tego samego autora np. Co 2minuty.

Opublikowano

Jestem na tak dodatkowo ustawić tam jakiś próg pisania tematów ;] (od iluś tam postów ;])

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Niestety niektórzy tam wysyłają bardzo dużo tych samych prezentacji i nie raz widać np.3 pod rząd o tej samej nazwie i wysyłane kolejne od tego samego autora np. Co 2minuty.

Nie wiem czy wiesz ale na MPC jest taki guzik jak 1381506048-U310572.png klikasz na niego wpisujesz treść zgłoszenia i wysyłasz. Po za tym to i tak nic by nie zmieniło ;p Można by zwiększyć pisanie postów w dziale od 100 albo 150. A spamowanie karać takie jest moje zdanie ;p.

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale na MPC jest taki guzik jak 1381506048-U310572.png klikasz na niego wpisujesz treść zgłoszenia i wysyłasz. Po za tym to i tak nic by nie zmieniło ;p Można by zwiększyć pisanie postów w dziale od 100 albo 150. A spamowanie karać takie jest moje zdanie ;p.

Wiem i staram się zgłaszać, ale to ma na celu pomoc w ogarnięciu tego działu(także ułatwienie pracy moderacji), wtedy było by mniej spamu tam.

Opublikowano

Tak, istnieje przycisk zgłoś, ale mamy też do ogarnięcia inne poddziały na głowie, a publikacje wymagają szczególnej pomocy.

Mnie by to na pewno ułatwiło moderowanie tego działu, tak.

343731479829004887779.png

Arcymistrz
Opublikowano

Była taka propozycja, jednak z tego co wiadomo wytwarzałoby to za dużo problemów ze zrobieniem, nasiliłby się spam w subforach, a tak ten syf leży chociaż w jednym miejscu. Sprawdzając nie ma tam dużo double, a jak są to szybko znikają.

Nie mówmy, że tam jest tragedia, bo była, ale to przed marcem ;)

Opublikowano

Bo jak forum ma lagi, to się dziwisz. Mi też się z 3 razy tak zdarzyło, ale zgłosiłem.

Syf tam był jest i raczej będzie, bo moderatorzy są że tak powiem 'na pokaz', 10 postów dziennie z tego 4 tematy na ban i nic więcej. Jak raportów nie dasz, to nie znajdą, więc się dziwisz. Może ty to ogarniesz :D

Jestem na tak, ale by zrobić godzinną blokadę, zapobiegającą dbl spowodowanego lagiem.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Bo jak forum ma lagi, to się dziwisz. Mi też się z 3 razy tak zdarzyło, ale zgłosiłem.

Syf tam był jest i raczej będzie, bo moderatorzy są że tak powiem 'na pokaz', 10 postów dziennie z tego 4 tematy na ban i nic więcej. Jak raportów nie dasz, to nie znajdą, więc się dziwisz. Może ty to ogarniesz :D

Niestety tu się mylisz, nawet jako kidmod ilość postów mi spadła, ponieważ mam dużo rzeczy do roboty(zmiana prefixów itd.), a moderatorzy mają o wiele więcej do roboty niż się wydaję :)
Admin Cienia
Opublikowano

Syf tam był jest i raczej będzie, bo moderatorzy są że tak powiem 'na pokaz', 10 postów dziennie z tego 4 tematy na ban i nic więcej.

Zauważ, że na dzień dzisiejszy w sub-forum publikacje serwerów znajduję się blisko 45 tysięcy tematów oraz 350 tysięcy odpowiedzi. Tak wiec bardzo trudno to wszystko "ogarnąć".

Odnośnie sugestii uważam, że jakieś ograniczenie by się przydało.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Oczywiście mnie każdy poprawia. Mam doświadczenie jako Moderator/Globa/Admin, więc mi tutaj nie wmówicie, że za dużo roboty, bo wbić już te 25 postów na dzień (odpowiadając na pytania) to raczej nie problem. Perfix się zmienia w 10-20 sec. 45 tysięcy tematów w kilka lat. Na godzinę ich aż tyle nie powstaje (+ posty) więc jak by 1 był konkretnie od publikacji i niczego więcej, to spokojnie byście dali radę. A tak na marginesie, teraz zamiast we 3 mnie krytykować 'bo kicha napisał, to trzeba pokazać, że nie ma racji' mogliście ze 2 posty napisać pomagając komuś. Mówicie, że nie macie czasu na pisanie 2-3 zdań odpowiedzi, ale jak walicie rozprawki w sugestiach/aplikacjach na moda/mentora itp, to moglibyście godzinami minusy wymieniać i na to czas macie. Jeśli któryś jest urażony, to przepraszam, ale moje zdanie jest takie, że dla moderatora [minecraft] najważniejszy jest minecraft. Tam powinien być aktywny, pomagać i tyle, poradniki pisać, bo niektórzy od aplikacji ani 1 nie napisali (trochę ciekawi mnie życie MPC i tak z ciekawości obserwuję).

Jeszcze raz przepraszam urażonych, to tylko moja opinia.

MPC Hejter Team Leader

Admin Cienia
Opublikowano

zamiast we 3 mnie krytykować 'bo kicha napisał, to trzeba pokazać, że nie ma racji'

Źle to odbierasz, moja wypowiedź nie miała na celu krytykowania Twojej osoby.

Jest to jedynie przykład pokazujący, że w dziale jest bardzo dużo pracy (nie mam tu na myśli dodawania prefiksów lub pisania postów).

1294477714-U1.png

Opublikowano

Źle to odbierasz, moja wypowiedź nie miała na celu krytykowania Twojej osoby.

Jest to jedynie przykład pokazujący, że w dziale jest bardzo dużo pracy (nie mam tu na myśli dodawania prefiksów lub pisania postów).

No TCQ o Ciebie mi najmniej chodzi. Aż tak dużo pracy na pewno nie ma.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@KichaMCPL

Chodzi o to, że codziennie dochodzi tam nie mało tematów. Ograniczenie miało by na celu zmniejszenie doubel tematów, najlepiej na 24h, gdyż często jest tam temat i za 2/3h kolejny - tego nie jest tak łatwo znaleźć, gdy temat jeden z tego serwera jest na 1 stronie a 2 na np. 5.

Ja nie mam na celu krytyki twojej osoby, tylko chcę Ci wyjaśnić dlaczego tak sądzę.

Opublikowano

Jestem zdecydowanie na tak. O ile tylko będzie to możliwe do zrealizowania to wprowadzimy takie ograniczenia. Czasem czy to przez lagi, czy celowe działania dział prezentacji jest pogrążony w spamie to powinno nam ułatwić pracę.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...