Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie to monotonia ...

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Od dłuższego czasu uświadomiłem sobie to , że życie (moje też ) to monotonia .

Każdego dnia robie to to samo .

Według mnie to przez szkołę , od 8 do 16 .

A potem zadanie , obiad , chwila na dworze i juz ciemno i tak codziennie .

Dom - szkoła - Dom ...

Tylko w weekendy jest coś innego .

Mnie to już zaczyna powoli denerwować .

Nie ma na nic ciekawego czasu ...

A jak tam u was ?

Wypowiedzcie się.

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Pójdziesz do roboty to zobaczysz co to monotonia.

Szkoła to jedno z piękniejszych chwil w twoim życiu - spotkania ze znajomymi , odwalanie na lekcjach itepe.

Opublikowano

Siema.

Od dłuższego czasu uświadomiłem sobie to , że życie (moje też ) to monotonia .

Każdego dnia robie to to samo .

Według mnie to przez szkołę , od 8 do 16 .

A potem zadanie , obiad , chwila na dworze i juz ciemno i tak codziennie .

Dom - szkoła - Dom ...

Tylko w weekendy jest coś innego .

Mnie to już zaczyna powoli denerwować .

Nie ma na nic ciekawego czasu ...

A jak tam u was ?

Wypowiedzcie się.

mam dokładnie , wstaję codzinnie o 5.30 jade do szkoły 1 h , 6-8 h w szkole powrót 1h , zadania , spanie , i tak w kółko , przez ta szkołe mam taką zrytą banie .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

"To nie porażki nas niszczą, a monotonia życia."

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

Bardzo bym chciał by płacono mi za chodzenie do szkoły, tak niestety nie jest więc porównania z pracą są idiotyczne.

Widzisz
żyjemy w kraju w którym nie szanuje się wolności jednostki, jeszcze 300
lat temu dzieci w zaborze pruskim protestowały przed przymusowym
nauczaniem niemieckiego. To byli ludzie. A dzisiaj to co ? My wolno
ludzi jesteśmy zmuszani do marnowania naszego czasu na naukę czegoś co
jakiś pajac w ministerstwie sobie wymyślił, i BEZ DYSKUSJI, państwo
zmusza nas do tego używając siły !

Nie, nie jesteśmy już wolnymi ludźmi. Nikt już nie protestuje. Staliśmy się baranami.

Opublikowano

"To nie porażki nas niszczą, a monotonia życia."

to też coś zacytuję :D

"Jeśli jeden dzień wygląda tak samo jak poprzedni to mijają tak szybko iż może się wydawać że ten ostatni jest już całkiem blisko" Metro 2033

Wystarczy że trochę więcej czasu będziesz spędzać na dworze z kolegami/dziewczyną to przestanie Ci się to nudzić

@up

To prawda ...

Na co mi biologia, fizyka , chemia i inne niepotrzebne mi przedmioty ...

no tak, z takim podejściem to w mc donaldzie nie będzie Ci potrzebna wiedza o np sekwencjonowaniu DNA

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Po co mi jakaś fizyka , chemia , plastyka , muzyka itd.

Moj dzień wygląda tak , wstaję o 7 o 8 jestem w sql o 14 wracam ucze sie do mnie 16 idę na trening wracam o 18 znów sie ucze o 20 biegam potem pc/tv i do spania.

W weekendy mam zawody ^^

Opublikowano

Na chuj Ci ? Na chuj oczywiście.

Tak wmówcie mi wszyscy ze to dla mojego dobra, ze przecież człowiek gdyby sam mógł o sobie decydować to nie wysłałby dzieci do szkoły, w ogóle zaczęlibyśmy się zjadać. Na pewno was pan, Państwo się cieszy, że udało się im was przekonać. Ja jednak uważam, że o wiele więcej bym mógł w życiu osiągnąć gdybym mógł sam rozwijać swoje pasje, oraz uczyć się tego co mnie interesuje. Ale, nie, to nie możliwe przecież pajac w ministerstwie wie lepiej co dla mnie dobre ode mnie czy moich rodziców ! Jak bardzo lemingiem trzeba być żeby w to wierzyć...

Opublikowano

Są różne typy inteligencji, niektórzy są lepsi z matmy, a inni z plastyki. Fakt, szkoła powinna się skupić na konkretnych, żeby rozwijać indywidualne umiejętności uczniów, ale mimo to uważam, że wiedza nigdy nie będzie niepotrzebna, lepiej wiedzieć coś nieprzydatnego niż nie wiedzieć niczego. Nauka rozwija nasz umysł, a wy tego nie doceniacie, gdyby nie nauka, to nie siedzielibyście teraz przed swoim komputerem, bo ktoś to przecież musiał wynaleźć. Jeśli ludzie nie będą coraz mądrzejsi, to nie będzie żadnej ewolucji, może być nawet gorzej, ludzie mogą być coraz głupsi.

Też tak czasami mam jak ty autorze tematu, ale gdy dobrze spędzasz czas, to gwarantuje, że w tym momencie nie pomyślisz nawet o monotonii życia

finalrender.png

Opublikowano

@2up

Zgadzam się z tobą.

Rozwijać się we własnym zakresie , rozwijać swoje pasje , hobby itp ...

@up

Ja dobrze spędzam czas , z kolegami itp .

Ale to jest nudne , ileż to można .

A tak naprawdę w mojej miejscowości nie ma fajnych kolegów w szkole też .

Mam 4 kolegów prawdziwych ale oni mieszkają daleko odemnie więc nie mogę spotykać sie z nimi codziennie ...

Chciałbym zrobić coś innego ...

Ale warunki w Polsce mi na to nie pozwalają .

Więc za pare lat zamierzam spier*olić z Polski ....

Moje tut'y

Opublikowano

Szkoła też wkurwia ,ale robota to też nie źle da w kość.Teraz szkołą potem robota będzie i to jeżeli w naszym kraju to pewnie za grosze (zależy kim będziesz)Bo fizycznie zapier.. to ciężka roboa i często nie zadowalająco płatna.Te życie jest pojebane ciągle człowiek pracuje i gowno z tego ma.Ani kasy ani czasu z rodziną spędzić.Tak jest przynajmniej w naszym pojebanym kraju.Najelpei to mają darmozjady co nic nie robią tylko w biurko pierdzą i kasę za to biorą.Nie wiem czy to prawda tak słyszałem.W angli czy tam gdzie wiecej kasy to zarabiają ludzie co fizycznie pracują i jestem za tym.I tam chociaż urzędasów jak psów nie ma ,bo po prostu dużo nim nie płacą.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

@IeMaster

Porównywanie dzisiejszego systemu edukacji do tego za zaborów jest nie na miejscu.W tamtych czasach był to obowiązek, a dzisiaj możesz wybrać czy chcesz uczyć się angielskiego i niemieckiego/francuskiego.Ludzie ryzykowali życiem, żeby przeczytać jakąś polską książkę, uczestniczyć w lekcjach w j. polskim.

Druga sprawa, to jakim prawem ktoś miałby Cie za friko kształcić i jeszcze Ci za to płacić? Gdzie tu logika?

@Wawrzu

Gdyby każdy człowiek miał takie podejście jak ty, że "po co mi fizyka, po co mi chemia" to nie napisałbyś tego posta, bo nie miałbyś czegoś takiego jak komputer/tablet/ telefon z internetem ani nie pił piwa itd.

Opublikowano

@up

Zgodzę się z tobą po części ...

Co do tej fizyki , chemi itp .

Chodzi oto że to co napisałeś to racja Ale !!!

Każdego interesuje co innego więc jeden będzie wolał chemie i fizyke a drugi nie więc , wawrzu napisal by posta , mialby kompa / tablet itp , przeciez on nadal tak sądzi że mu to jest nie potrzebne. ( teraz napisze jak to u mnie jest z fizyką i chemią) Ma wyje*ane na te przedmioty , byle by z nich zdać ...

Moje tut'y

Opublikowano

@up

To prawda ...

Na co mi biologia, fizyka , chemia i inne niepotrzebne mi przedmioty ...

ale nie chodzi już o te przedmioty konieczne , ale oto że języki obce są obowiązkowe , dlaczego polski naród ma być germanizowany ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Hahahaha, ten temat jest kopalnią beki. Szkoda mi Was dzieci, naprawde. Pierdolicie o hobby jak jedyne hobby to komputer. xD Jakoś niektórzy nie maja problemu z tym realizacją hobby a szkoła. Co do monotonni, ciesze sie ze nigdy nie miałem czegoś takiego, zapewne nie masz kolegów i jestes smutnym chlopczykiem. :(

Opublikowano

@IeMaster

Porównywanie dzisiejszego systemu edukacji do tego za zaborów jest nie na miejscu.W tamtych czasach był to obowiązek, a dzisiaj możesz wybrać czy chcesz uczyć się angielskiego i niemieckiego/francuskiego.Ludzie ryzykowali życiem, żeby przeczytać jakąś polską książkę, uczestniczyć w lekcjach w j. polskim.

Druga sprawa, to jakim prawem ktoś miałby Cie za friko kształcić i jeszcze Ci za to płacić? Gdzie tu logika?

@Wawrzu

Gdyby każdy człowiek miał takie podejście jak ty, że "po co mi fizyka, po co mi chemia" to nie napisałbyś tego posta, bo nie miałbyś czegoś takiego jak komputer/tablet/ telefon z internetem ani nie pił piwa itd.

Pokazałem dlaczego nie ma sensu porównanie do pracy - nie twierdze ze ktos ma mi płacić.

Nie na miejscu ? Widzisz tu i tu nie mamy żadnego wyboru, możemy się uczyć tego czego nakaże nam państwo. Nie trudno rozkazywać mając za sobą oddziały policji i wojska... Mówisz, że wyborem jest angielski lub francuski ? To tak samo jak by powiedzieć że mamy wolnośc, wybór przez to że możemy wybrać albo białą albo żółtą klatke. Nie, to nie jest wybór. Ja chce być wolnym człowiekiem i decydować o swoim losie, o tym czego uczyć maja sie moje dzieci a nie wybierać odcień koloru klatki do której mam obowiązek je wysyłać.

Opublikowano

@ComeBack

Jeżeli nie przymusową naukę niemieckiego (możesz wybrać francuski) nazywasz germanizacją, to proponuje najpierw sprawdzić znaczenie tego słowa, a potem go używać, bo dobrze jest miotać na lewo i prawo ostrymi słowami, ale potem wytłumaczyć sens ich użycia już trudniej.

@

arabb

Prawda.Po szkole spokojnie można znaleźć czas na znajomych itd. Chyba, że ktoś ma pierdylion zajęć pozalekcyjnych.

Opublikowano

@IeMaster

@Wawrzu

Pokazałem dlaczego nie ma sensu porównanie do pracy - nie twierdze ze ktos ma mi płacić.

Nie na miejscu ? Widzisz tu i tu nie mamy żadnego wyboru, możemy się uczyć tego czego nakaże nam państwo. Nie trudno rozkazywać mając za sobą oddziały policji i wojska... Mówisz, że wyborem jest angielski lub francuski ? To tak samo jak by powiedzieć że mamy wolnośc, wybór przez to że możemy wybrać albo białą albo żółtą klatke. Nie, to nie jest wybór. Ja chce być wolnym człowiekiem i decydować o swoim losie, o tym czego uczyć maja sie moje dzieci a nie wybierać odcień koloru klatki do której mam obowiązek je wysyłać.

W szkole tak, ale po za nią nikt Ci nie zabrania uczyć się tego co chcesz.Jeżeli w szkole nie masz możliwości uczenia się o np. tworzeniu gier komputerowych, to znaczy, że nie możesz się tego uczyć w domu z jakiś poradników? Wyobrażasz sobie, że każde dziecko uczy się tego, co chce.Nastał by chaos.Po za tym w przeciwieństwie do zaborów i okupacji, nikt Ci nic nie zrobi jak nie będziesz się chciał czegoś uczyć.Możesz nie zdawać do kolejnej klasy i po ukończeniu 18 roku życia mówią Ci "do widzenia" Po za tym jeżeli uważasz państwo i jego sposób władzy za zły i uwłaszczający wolność człowieka, to ciekawe jakbyś pożył w anarchii, gdzie ktoś Cie może okraść i nic mu nie zrobisz, bo ten ktoś pod nic nie podlega.

@Przepraszam za post pod postem.Myślałem, że już 2 osobny napisały po mnie.Proszę o połączenie tego posta z poprzednim jak się da.

Opublikowano

W szkole tak, ale po za nią nikt Ci nie zabrania uczyć się tego co chcesz.Jeżeli w szkole nie masz możliwości uczenia się o np. tworzeniu gier komputerowych, to znaczy, że nie możesz się tego uczyć w domu z jakiś poradników? Wyobrażasz sobie, że każde dziecko uczy się tego, co chce.Nastał by chaos.Po za tym w przeciwieństwie do zaborów i okupacji, nikt Ci nic nie zrobi jak nie będziesz się chciał czegoś uczyć.Możesz nie zdawać do kolejnej klasy i po ukończeniu 18 roku życia mówią Ci "do widzenia" Po za tym jeżeli uważasz państwo i jego sposób władzy za zły i uwłaszczający wolność człowieka, to ciekawe jakbyś pożył w anarchii, gdzie ktoś Cie może okraść i nic mu nie zrobisz, bo ten ktoś pod nic nie podlega.

@Przepraszam za post pod postem.Myślałem, że już 2 osobny napisały po mnie.Proszę o połączenie tego posta z poprzednim jak się da.

Tak, na wolnym rynku wszyscy umro.

Dziecko ma mieć edukacje sterowaną przez jego rodzica, który zna i wie co jego dziecko chce robić. Oczywiście dla Ciebie to chaos bo tylko centralnie sterowana oraz 'bezpłatna' edukacja może działać. To jest oczywiście bzdura, system edukacji jest jednym wielkim niewypałem, nie zlicze godzin które zmarnowałem a które mogły sprawić że dziś byłbym szczęśliwy bo zajmowałbym się tym co kocham. To publiczne szkoły tworzą magistrów ds. mycia naczyn w MacDonaldzie. Jestem za tym by rola pańśtwa sprowadzała sie tylko i wyłącznie : POLICJA, SĄDY, ARMIA. Ty jesteś za tym żeby to pacan w ministerstwie decydował co będzie Twoje dziecko robiło przez polowe swojego dzieciństwa.

Ja jestem za wolnościa i za tym by to rodzice decydowali - co jak wierze bedzie mialo duzy wplyw dziecko jezeli tylko podrosnie.

Opublikowano

Tak, na wolnym rynku wszyscy umro.

Dziecko ma mieć edukacje sterowaną przez jego rodzica, który zna i wie co jego dziecko chce robić. Oczywiście dla Ciebie to chaos bo tylko centralnie sterowana oraz 'bezpłatna' edukacja może działać. To jest oczywiście bzdura, system edukacji jest jednym wielkim niewypałem, nie zlicze godzin które zmarnowałem a które mogły sprawić że dziś byłbym szczęśliwy bo zajmowałbym się tym co kocham. To publiczne szkoły tworzą magistrów ds. mycia naczyn w MacDonaldzie. Jestem za tym by rola pańśtwa sprowadzała sie tylko i wyłącznie : POLICJA, SĄDY, ARMIA. Ty jesteś za tym żeby to pacan w ministerstwie decydował co będzie Twoje dziecko robiło przez polowe swojego dzieciństwa.

Ja jestem za wolnościa i za tym by to rodzice decydowali - co jak wierze bedzie mialo duzy wplyw dziecko jezeli tylko podrosnie.

Bezmózgom tego nie wytłumaczysz, szkoda twojego czasu i nerwów.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Bezmózgom tego nie wytłumaczysz, szkoda twojego czasu i nerwów.

Każdy ma inne zdanie, ktoś nie ma takiego zdania jak ty i od razu jest według ciebie "bezmózgiem"...

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...