Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 2 laguje

Aqos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po zmianie systemu mam taki problem z metinem ,laguje go. Nie gram na pl'u ale mam 2 ozne serwery i oba mi zacina. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki. Tutaj parametry mojego komputera.

Intel Core i5 4x2.67gHz

Geforce 9800gt 1gb

4gb ram ddr3

Mysle ze tyle wystarczy. Dodam ze to sie aczelo dziac po zmianie win 7 home premium na win 7 ultimate x86.

Opublikowano

mam ten sam problem tyle, że z windows 8 ;x nawet gdy jest 50 luda w m1 to laguje co mnie denerwuje.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Polecam powyłączać zbędne programy- przeglądarki, skype, gg, steam. Nie graj na full screenie, daj małą rozdzielczość. Do tego resztę parametrów możesz zmniejszyć w ustawieniach, powinno pomóc.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Serio ? idioci everywhere.

Jakim cudem na takim sprzęcie może mu lagować ? (ścinać) według mnie to jego zużycie procka itd wynosi max po 40 % więc gamebooster nic nie zrobi, jedynie przeczyszczenie
"może" mu coś da, chociaż ja bym bardziej polecił program : Advenced SystemCare i tam wszystko porób.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Postanowilem jeszcze raz zmienic system zainstalowac najnowsze sterowniki. Ale metka dalej laguje. Czy to moze byc spowodowane tym ze jeak wlaczam kompa to mi wyskakuje cos takiego "Cpu over voltage error" i komp zaczyna piszczec odkad mi sie tak zaczelo pojawiac to mam takie problemy:

-jak zawsze zuzycie kompa szlo max do 10% To teraz 40% To norma juz nie wspomne o ramie bo idzie nawet do 100%

-Gry mi zaczely lagowac np. minecraft.

Up@

Problem z cpu sam znikł. Teraz sie astanawiam czy lagi metka i innech gier nie są przez to że od 3 lat komp nie mial wymienianej pasty na procku i może się grzać. Ale metka aczeło lagowac z dnia na dzien.Zainstalowalem jeszce raz sterowniki od karty graficznej i troche mniej laguje ale dalej nie da sie grac.

Opublikowano

Być może sterowniki nie są dobre. Pobierz najnowsze dla tej karty, z
oficjalnej strony producenta. Wnętrze komputera też przydałoby się
obejrzeć, może i wyczyścić.

Opublikowano

Sterowniki mam z strony nvidia a do procka z płyty ale zawsze tak chodizly all gry. Zauwazylem ciekawe zjawisko. Otóż jak przestawie metka zzeby korzystal z processora karty graficznej to metin chodzi o nieblo lepiej ale dalej troche zacina , natomiast jak dam zeby tylko SAMEGO processora to wogole nie laguje ale mam bugi grafiki. Probowalem juz wszystkiego mam czysty system i i sterowniki i dalej laguje. Sprobowalem tego programu :Winoptimalier znalazl ponad 3500tys problemow i je naprawil i nadal nic. Jak gram w counter strike to mi chodzi na 20fps i nizej i mi strasznie go laguje. Probowalem jeszcze zmienic zeby uzywal tylko 1 rdzenia do metina i nadal nic. Paste na processorze wymienilem.Skanowalem komputer avastem i nadal nic...Kazdego priva mi tak laguje i kazda gre jaka wlacze. JEszcze sproboje wgrac najnowszego directx.

@Up

Wgralem directax10 wydaje sie ze lepiej troche chodzi metin ale jak ide na jakies expowisko to chodzi nawet ok ale jak na tym samym expowisku jest chociaz 1osoba o znowu laguje a jak sa 2/3 to nie idzie grac.Internet mi w speedtestach wychodzi troche ponad 6mb/s radiowy.

Opublikowano

Spróbuj przeczyścić rejestr CCleanerem. Może być tak jak u mnie, że przez dwa głupie błędy w rejestrze gra chodziła wolniej.

Opublikowano

Problem rozwiazany !!!! :D Wymienilem paste na processorze i zrestartowałem bios Wyciągajac ta płytke z kompa (Nie znam dokladnej nazwy) Cs chodzi na 75fps nie spada nizej a metin 0 lagów. Dzieki wszystkim za pomoc. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...