Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Allegro zakup a zwrot ?

19patryk97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Zakupiłem komputer używany, za niewielkie pieniądze i pisało o karcie graficznej, że jest zintegrowana i że ma wejscie wolne pci express.. Lecz jak dzisiaj rozebrałem komputer okazało się, że nie ma wejscia zasilacz 6pin. i ogolnie niezadowolony jestem z niego. Dotarł on dzisiaj kurierem. Był odpalony tylko raz. Czy mam prawo do zwrotu komputera? Aukcja była licytowana.

prosze o pomoc.

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

przeczytaj sobie regulamin na jaki się zgodziłeś kupując towar to się dowiesz

ogólnie to można ale ty płacisz za wszystkie koszty transportu i czasem koszty sprzedaży , o to pytaj sam

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wszystkie jakie znajdziesz i przeczytasz tam

jak widać to masz tylko problem ZAPYTAĆ sprzedającego co robić i dlaczego nie zgadza się przedmiot z opisem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jeśli przedmiot który otrzymałeś jest zgody z opisem aukcji nie masz prawa do zwrotu. Tu możesz liczyć tylko na łaskę sprzedającego.

Jeśli przedmiot jest uszkodzony lub niezgody z opisem zgodnie z prawem masz prawo go zareklamować i żądać zwrotu pieniędzy.

Zapraszam do lektury.

http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

prawo ma do zwrotu KAŻDEGO PRZEDMIOTU JAKI GDZIEKOLWIEK KUPIŁ

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

prawo ma do zwrotu KAŻDEGO PRZEDMIOTU JAKI GDZIEKOLWIEK KUPIŁ

Trochę nie rozumiem...

Jeśli nie ma ustalonych zasad, że zwrot jest możliwy sprzedający NIE MA OBOWIĄZKU przyjmować towaru z powrotem, jeśli jest zgodny z opisem (pisał, że zasilacz ma 6pin, czy tylko o tym PCI-E hmm ?).

Sam już 2 razy ledwo uniknąłem negatywa, bo przedmiot był zgodny z opisem, tylko kupujący nie potrafił czytać, że sprzęt miał defekt/czegoś brakowało. Moja wina ?

Opublikowano

To był twój obowiązek się o to spytać czy jest. Ale jak napisałem zgodnie z prawem możesz zwracać ale to już twój problem jak załatwisz bo wcale nie musi przyjąć zwrotu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...