Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] nerfy

rojdzonson1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sądzicie o tych nerfach? dla mnie głupio że je nerfią bo gram głównie na midzie : Morello dodał na forum post dotyczący możliwych zmian dla Ahri, Kassadina oraz Fizza. Co planuje tym razem mistrz „nerf hammera”?

Napisał, że:
Ahri zostanie zmieniona na 100%. Wszystkie zmiany będą dotyczyć obrażeń i w jakim czasie je zadaje, głównie chodzi o Ogniki (W) oraz Ulti.
Te zmiany mają na celu zwiększyć jej burst, jeżeli najpierw trafi swoim Urokiem (E).

Ogólny problem z postaciami typu Fizz, Zed czy Kassadin to, to jak szybko potrafią zabić swój cel, który tak na prawdę nie może zrobić zbyt wiele. Ich role zostaną na pewno lekko zmienione, aby musieli bardziej uważać na to co robią, aby kogoś zabić bez własnej śmierci.
Morello po raz kolejny igra ze społecznością, która niezbyt lubi zmiany w jego wydaniu.

żródło: http://beta.pvp.net.pl/nadchodza-zmiany-dla-ahri-fizza-oraz-kassadina/

i ps. kolega gdzieś czytał że niby mojego maina orianne znerfią ale na tej str nic nie widze może ktoś coś wie?

Opublikowano

Niech kurwa zostawią mojego Zeda i Kassadina. Zed może i jest zajebisty i zabija tak, ze typ nic nie ogarnie praktycznie ale to jest ASASYN tak jak Fizz.. No ale tak.. płaczą idioci bo nie potrafią skontrować.

Opublikowano

Człowiek skurwiel z tego typa,

zedzik jest zbalansowany a kassadin

już nie jest taki mocny

pozatym od czego jest 6 banów przed grą...

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

Nerfić DMG assassynom, bo robią za duży DMG w krótkim czasie. Bo są Assassynami. Opa Opa Riot Style.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Nerfić kassadina ? Co to ma być. Przecież to jest postać która jest słaba w early game bo taka miała być a zacząć działać miała potem. Kassadin wg. bardzo zbalansowany ale jak ktoś go sobie feednie to jego problem :)

Opublikowano

Zobaczymy co wyjdzie, mówić to oni mogą. Od ich mówienia postacie nie tracą nic, zobaczymy jak wejdą zmiany. Wtedy można komentować.

Według mnie wszystko jest w porządku, nie po to są te bany na 6 champów żeby wszystkie były zbalansowane

Opublikowano

Nerfić Fizza to akurat rozumiem (wiem, że to asasyn) ale zobaczcie, że on może wbić się pod wieżę i straci tyle co nic hp.. jego untargetable boli i DMG..

Opublikowano

Czy wy ludzie nie potraficie patrzeć na sprawę z perspektywy tych co nie grają ciągle tymi postaciami i mają z nimi problemy?

Płaczecie, płaczecie ,że chcą zbalansować postacie którymi gracie.

Jak widzę komentarze typu "Kassadin jest dobrze zbalansowany"(" Kassadin wg. bardzo zbalansowany") to wydaje mi się ,że siedzą tu same unrankedy...

Ban rate

1.Kassadin 83.44%

2.Zed 75.33%

3.Ahri 62.44

4.Fizz 60.56%

Ahri poprostu robi swoje i miażdży.

Fizz W,Q(ult jeżeli potrzeba) nie ma adc/apc i jeszcze odskoczy z E.

Zed robi swoje combo zabija adc i ucieka z W.

Kassadin rzeczywiście w stosunku do poprzedników bardziej zbalansowany bo żeby dostać się do ADC/APC musi użyć ulta przez co traci opcje ucieczki.

A jeżeli nie uda mu sie zabić APC/ADC to ma przesrane jeżeli szybko go zabiją

Ale w kassadinie najgorsze jest to ,że nawet kiedy jest wytrzymały robi masakryczny dmg przez co nawet jak nie ściągnie celu to może wziąć na siebie spory dmg przeciwników.

Nowicjusz
Opublikowano

Czy wy ludzie nie potraficie patrzeć na sprawę z perspektywy tych co nie grają ciągle tymi postaciami i mają z nimi problemy?

Płaczecie, płaczecie ,że chcą zbalansować postacie którymi gracie.

Jak widzę komentarze typu "Kassadin jest dobrze zbalansowany"(" Kassadin wg. bardzo zbalansowany") to wydaje mi się ,że siedzą tu same unrankedy...

Ban rate

1.Kassadin 83.44%

2.Zed 75.33%

3.Ahri 62.44

4.Fizz 60.56%

Ahri poprostu robi swoje i miażdży.

Fizz W,Q(ult jeżeli potrzeba) nie ma adc/apc i jeszcze odskoczy z E.

Zed robi swoje combo zabija adc i ucieka z W.

Kassadin rzeczywiście w stosunku do poprzedników bardziej zbalansowany bo żeby dostać się do ADC/APC musi użyć ulta przez co traci opcje ucieczki.

A jeżeli nie uda mu sie zabić APC/ADC to ma przesrane jeżeli szybko go zabiją

Ale w kassadinie najgorsze jest to ,że nawet kiedy jest wytrzymały robi masakryczny dmg przez co nawet jak nie ściągnie celu to może wziąć na siebie spory dmg przeciwników.

zgadzam sie z padem @up 1!!!!

Opublikowano

I dobrze, że nerf dla tych postaci oby nerf byl na ult kassa bo co 6 sek to za mało powinni dac 20-25 sek i bedzie git a nie co 6 sekund kassadin skacze po mapie... Tak samo fizz z Q sciaga pol hp, Niech zrobią, żeby juz Q nie bralo efektów przy trafieniu i bedzie git ale dla zeda nie potrzebny nerf i tak juz gówno robi

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

@up

Kolego, 25 sec to zdecydowanie przesada. Myślę, że zwiększenie CD o 1 do 3 sek powinno być ok. Jednak w Kassadinie irytują również przeliczniki :/ ( I SILENCE!!! )

Diss_Stream.png

Opublikowano

I dobrze, że nerf dla tych postaci oby nerf byl na ult kassa bo co 6 sek to za mało powinni dac 20-25 sek i bedzie git a nie co 6 sekund kassadin skacze po mapie... Tak samo fizz z Q sciaga pol hp, Niech zrobią, żeby juz Q nie bralo efektów przy trafieniu i bedzie git ale dla zeda nie potrzebny nerf i tak juz gówno robi

Jakby zabrali fizzowi, że Q nie będzie nakładać efektów przy trafieniu to całkiem by go zniszczyli.

Tu właśnie po to tak dali, aby wykorzystać go razem z W.

Jak dla mnie Ahri ani Fizz'a nie powinni ruszać.

Kassadinowi może ulti 1-2s max i tyle.

Dla mnie te postacie są dobre.

Opublikowano

Fizz... No cóż postać która potrafi w pare sek praktycznie zlozyc kolesia pod wieza i nie traci nawet hp ale trzeba wiedziec jakie on ma cd z tego cudownego e czy tez q. Jezeli straci combo jest jak tzw papier mozna go jak chce sie pobic

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Jakby zabrali fizzowi, że Q nie będzie nakładać efektów przy trafieniu to całkiem by go zniszczyli.

Tu właśnie po to tak dali, aby wykorzystać go razem z W.

Jak dla mnie Ahri ani Fizz'a nie powinni ruszać.

Kassadinowi może ulti 1-2s max i tyle.

Dla mnie te postacie są dobre.

i tak bez tego swojego q robi big dmg. Niech zabiorą mu te q ale za to dadzą na q większy dmg np. 275 dmg + 90% od ap czyli jak mamy 100 ap to doda 80 ap i git będzie :)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Ale co mogą znerfić w fizzie żeby nie zabijał na combo?Musieli by konkretnie zmniejszyć przeliczniki czego raczej nie zrobią.

Co do kassadina to dać lekko większy CD na ulti,ponieważ co on z tym ulti może wyprawiać to porażka.

A co do Ahri to tylko zmniejszyć czas tego uciszenia na W oraz lekko zmniejszyć początkowy DMG.

Opublikowano

Jakiego uciszenia?

Chodzi mu o charma, serio sie nie domysliles ? Poza tym powinien zostac jaki jest, jak juz to tylko cd na e. Mi tam nie pasuje nerf kassy I zeda. Przeciez to sa w cholere zbalansowanne championy !

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...