Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mój "System Operacyjny"][Laytoo][Wersja ALPHA-DARMOWA]

Laytoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie! Chciałbym wam przedstawić mój system operacyjny, który jest narazie w fazie alpha

i pozwala na : rysowanie (tylko kolorem czerwonym) , pisanie (można wydrukować to co się napisało) , (3 gry do wyboru jak na razie, (stworzone przezemnie)).

Żeby wejść do systemu operacyjnego trzeba się zalogować. Jako iż wersja ALPHA jest darmowa ( pełna wersja będzie kosztowała 2zł)

to udostępniam wam dane do zalogowania:

LOGIN: laytoo997

HASLO: sarna

Link do pobrania :

Skan: ( nie działa mi virustotal dlatego wrzucam z AVG)

a3sp.png

Dziękuje jeśli przetestowałeś mój system.

Co tydzień będzie pojawiał się kolejny update , ten zaliczamy jako UPDATE #0.

Będą się tam znajdowały nowe gry, programy, poprawki itp :)

Kontakt: [email protected]

PW tutaj,

GG: 45726863

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Daj ss'y, jak zainstalować, etc

Tak, przepraszam. Przy starcie małe błędy były i musiałem naprawić.

Zaraz dodam nowy download, instalujesz normalnie tak jak np grę bo to jest taki "dodatek" do windowsa, z tym że masz tam taką "przeglądarkę" gry itp

@edit

download będzie za 5 minut jak dokończe przeglądarke internetową

Opublikowano

Daj ss'y na slepo nie pobieram.

Gdzie pisałeś ten system ?

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Zalozyles nowe konto i trollujesz .... gdzie twoje zalosne gierki ? czlowieku nie wiem co ty masz z głową ale wez sie do nauki a nie tworzysz coś co można porównywać do gówna.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Zalozyles nowe konto i trollujesz .... gdzie twoje zalosne gierki ? czlowieku nie wiem co ty masz z głową ale wez sie do nauki a nie tworzysz coś co można porównywać do gówna.

O co ci chodzi? Nie rozumiem

@edit

czy jeżeli poprawiłbym grafikę to projekt by się wam spodobał?

Opublikowano

O co ci chodzi? Nie rozumiem

O to chodzi ze zalozyles nowe konto, żeby pochwalić sie tym czyms co zrobiles. Niestety ci nie wyszlo bo kazdy cie przejrzal i wie ze to ten sam gosc co wrzucal tu jakies badziewne gierki...

@top mi sie to nie podoba, dopracuj to i dopiero sie chwal

Opublikowano

Przecież pisałem że to on... Na prawdę jestescie tak tępi żeby nie skapnąć się po screenach i stylu pisowni a chociażby po nazwie tematu?

dafuq... <_<

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Boże, to ja już w jakimś programie do robienia muzyki lepszy system zrobie...

To zrób, czekam ;) może tak w FL STUDIO? pochwal się swoimi umiejętnościami :)

Poprawię go, zmienię wygląd na lepszy, dodam więcej opcji, i może zmienię to że napisałem że to SYSTEM a tak właściwie to taki zabijacz czasu.

Nie wiem o co wam chodzi z tym "pevem"

Opublikowano
 System operacyjny (ang. Operating System, skrót OS) – oprogramowanie zarządzające systemem komputerowym, tworzące środowisko do uruchamiania i kontroli zadań użytkownika.
W celu uruchamiania i kontroli zadań użytkownika system operacyjny zajmuje się:

planowaniem oraz przydziałem czasu procesora poszczególnym zadaniom,
kontrolą i przydziałem pamięci operacyjnej dla uruchomionych zadań,
dostarcza mechanizmy do synchronizacji zadań i komunikacji pomiędzy zadaniami,
obsługuje sprzęt oraz zapewnia równolegle wykonywanym zadaniom jednolity, wolny od interferencji dostęp do sprzętu.

To tak w skrócie.... Nazywanie zwykłej aplikacji systemem operacyjnym??? Serio???

Grafika?? Której praktycznie nie ma, poprzeciągane buttony w visual studio (Windows form application)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

System operacyjny (ang. Operating System, skrót OS) – oprogramowanie zarządzające systemem komputerowym, tworzące środowisko do uruchamiania i kontroli zadań użytkownika.
W celu uruchamiania i kontroli zadań użytkownika system operacyjny zajmuje się:

planowaniem oraz przydziałem czasu procesora poszczególnym zadaniom,
kontrolą i przydziałem pamięci operacyjnej dla uruchomionych zadań,
dostarcza mechanizmy do synchronizacji zadań i komunikacji pomiędzy zadaniami,
obsługuje sprzęt oraz zapewnia równolegle wykonywanym zadaniom jednolity, wolny od interferencji dostęp do sprzętu.

To tak w skrócie.... Nazywanie zwykłej aplikacji systemem operacyjnym??? Serio???

Grafika?? Której praktycznie nie ma, poprzeciągane buttony w visual studio (Windows form application)

Widzę że nie czytasz moich postów, zmieniam to z systemu na zabijacza nudy. Grafiki nie ma bo to nie jest pełna wersja ; ) to tylko test czy wszystko działa poprawnie

Opublikowano

To raczej jakieś menu albo narzędzia. Ogólnie do dupy. Gdzie ty to robiłeś ? A ta przeglądarka jest tak zjebana że już lepszy jest webbrowser napisany w vb

Ps. Mój os narysowany w paincie wygląda lepiej od twojego

2gugjyw.png

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

To raczej jakieś menu albo narzędzia. Ogólnie do dupy. Gdzie ty to robiłeś ? A ta przeglądarka jest tak zjebana że już lepszy jest webbrowser napisany w vb

Ps. Mój os narysowany w paincie wygląda lepiej od twojego

2gugjyw.png

Pracuj dalej w paincie, czekam kto pobierze twój system żeby sobie popatrzeć na obrazki :)

Za 2 tyg wyjdzie UPDATE #1 z nową grafiką.

@edit

dzisiaj jeszcze powinien pojawić się screen z nowym designem pulpitu ;)

Opublikowano

Zrzut ekranu z wersji ALPHA 1.0

ovkw.png

Dlaczego nie mozna tworzyć nowych folderów? Dlaczego nie można zmieniać nazwy tych folderów? Dlaczego przeglądarka pokazuje tylko 1 stronę? Dlaczego to jest aplikacja a nie system?

Mój pro złomek:

Opublikowano

Dlaczego nie mozna tworzyć nowych folderów? Dlaczego nie można zmieniać nazwy tych folderów? Dlaczego przeglądarka pokazuje tylko 1 stronę? Dlaczego to jest aplikacja a nie system?

Bo to jest "Niby system" to jest taki system w systemie. a przeglądarka pokazuje tylko stronę bo to wersja 0.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...