Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne][Pytanie][Zapowiedz]Tani, Szybki hosting serwerów MineCraft sprawdź a nie pożałujesz jeżeli wydajesz dużo kasy za hosting

sebka97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za kilka tygodni, miesięcy zostanie otwarty nowy hosting dla serwerów minecraft i nie tylko.

Będzie można kupić u nas za tanią cenę hosting dla swojego serwera minecraft a oto kilka informacji

Na jakich serwerach będą hostowane serwery minecraft:

=======================

= Informacje Serwera/Dedyka =

=======================

Technologia Westmere Procesor Intel Bi Xeon E5630
Intel Smart Cache: 12MB Rdzenie 8
(2x 4) Wątki 16
(2x 8) Zegar 2.53GHz Turbo Boost 2.8GHz Wirtualizacja yes.gif Pamięć RAM 256 GB DDR3 ECC Registered Dysk twardy 2x 600GB SAS RAID LSI MegaRAID 9260 6Gbps Karta sieciowa

TenGigabitEthernet

Połączenie 10 Gbps Lossless Switch Cisco Nexus Przepustowość Rodzaj Gwarancja z OVH do OVH 10 Gbps Wejściowa (z Internetu do OVH) 10 Gbps Wychodząca (z OVH do Internetu) 750 Mbps Maksymalna wychodząca 750 Mbps Wychodząca na klienta Bez limitu transferu

Procesor Intel Bi Xeon E5630 x2 dwa procesory

256GB lub 128GB ram

Łącze: 750MB

Anti-DDOS // Wasze serwery zawsze będą bezpieczne i nie będziemy musieli się martwić o ataki DDOS na nasze serwery

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To jest tylko plan może się wszystko zmienić może zdecydujemy kupić serwery po 64GB ramu z SSD dyskami.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

=============================================

= Jakie cenny będą za GB ramu lub własny VPS/Dedyk =

=============================================

=======

=Dedyk=

=======

==========

= 1GB =

==========

10zł

==========

= 2GB =

==========

19,99zł

==========

= 4GB =

==========

37.99zł

==========

= 8GB =

==========

70.00zł

==========

= 16GB =

==========

130.00zł

----------------

Ceny mogą się zmienić troszkę podrożeć ale to o kilka zł lub zmaleć

Chcemy stworzyć hosting o myśli o graczach którzy chcą stworzyć własny świat i serwer na dobrym hostingu gdzie nie będą przepłacać za swoje usługi.

----------------------------------------------------------

Nazwa hostingu to...

SquareLifeHost

lub

SquareHost

Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na nazwę

możecie pisać w komentarzach która nazwa wam się bardziej podoba

I co dodać lub co zmienić

-----------------------------------------------------------------

Plan na start

Hosting powinien ujrzeć światło dzienne pod koniec tego roku

Będzie to pierwszy taki hosting gdzie są najlepszej klasy serwery i można tak powiedzieć za groszeee

U nas na forum będzie można znalez wszelką pomoc z pluginami z doborem pluginow oraz konfiguracja kilku serwerów pod jednym adresem IP

Każdy serwer będzie obsługiwał najnowsze bulidy 'Spigot' oraz 'Bukkit' jaki i 'Tekkit'

Dla wydajności serwera będziemy proponować bulid 'Spigot' jest to samo co 'Bukkit' lecz ulepszone i bardziej wydajniejsze przy wielu graczach tak aby nie było lagów nawet przy 200+ graczach

Sposoby płatności

================

SmS - Będzie możliwość płatności SmS lecz będzie to 30-40% drożę na początku

PayPal - Bezpieczny i szybki przelew po przelaniu pieniędzy od razu dostaniemy nasz hosting

Przelew bankowy - Tak samo jak i z PayPal automatycznie i szybko

Jak na razie tylko takie formy płatności będziemy obsługiwać lecz postaramy się aby było można też płacić przez przelew pocztowy jak i inne formy płatności

Gwarantujemy satysfakcje z naszych usług jeżeli będą państwo nie zadowoleni pieniądze zostaną zwrócone lecz tylko do 10dni po zakupie danego serwera

Z każdym serweram zostanie dodany bez kosztów dodatkowych serwery głosowe taki jak TeamSpeak lub Mumble

Proszę o wypowiedzi co sądzicie na temat takiego hostingu co dodać lub czy coś zmienić wszelkie uwagi zostaną rozpatrzone

Dziękuje Administracja SquareHost

regular-banner-63404-4.png

Opublikowano

Dobry pomysł. Jak to wystartuje to mam nadzieję że po miesiącu firma nie upadnie ;)

PS: Jeśli można to ceny nie zwiększajcie tylko zmniejszcie o kilka złoty bo w porównaniu z ovh tam jest dedyk z 24GB RAM za 150zł a tutaj 16GB RAM za 130zł.

Domyślam się że takie prowadzenie hostingu nie jest łatwe i tanie ale raczej czym mniejsze ceny (i dobre maszyny) tym więcej klientów.

Opublikowano

Nie sądzę. Ceny nie mogą być takie małe. Dochodzi do tego podwt VAT, oraz opłata za maszyny. Jeśli jednak coś takiego zrobisz zbankrutujecie.

Hosting ServerClass mojego autorstwa oferuje podobne usługi. Posiada domene .pro, ceny są najmniejsze na rynku, ale nie za małe. autorski skrypt www pomocy, autorski panel klienta. Proszę bez uzasadnienia i porównania z innymi hostingami nie wypisywać głupot.

Jednak zapewne jak to konkurencja :).

Jeśli jednak hosting wystartuje, zwracam honor.

EDIT: poznając po ortografi sądzę ze nie jesteś pełnoletni.

Dowód:

Proszę zwrócić uwagę na aktulizacje statusu u góry w profilu oraz Wiek: 16lat

1381411192-U796823.jpg

Nie możesz uczestniczyć w projekcie, a jeśli to prawo tego zabrania.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Jak dla mnie lepsza nazwa to SquereHost, i proponowałbym Wam wprowadzić ofertę slotową i wiadomo przejrzysty panel z dużą ilością funkcji:)

Oferty slotowe też będą

Jest już taki hosting jak

http://www.square-host.pl/index.html

Oferują maszyny na stronę WWW oraz dużą ilość domen :).

Tak znam tą stronę lecz ja już mam oby dwie domeny zabukowane SquareLifeHost.eu/.pl i SquareHost.eu/.pl

Dobry pomysł. Jak to wystartuje to mam nadzieję że po miesiącu firma nie upadnie ;)

PS: Jeśli można to ceny nie zwiększajcie tylko zmniejszcie o kilka złoty bo w porównaniu z ovh tam jest dedyk z 24GB RAM za 150zł a tutaj 16GB RAM za 130zł.

Domyślam się że takie prowadzenie hostingu nie jest łatwe i tanie ale raczej czym mniejsze ceny (i dobre maszyny) tym więcej klientów.

Firma nie upadnie mamy sponsorów.

Tak tam jest dedyk 24GB za 150zł lecz procesor nie jest z wyższej pułki jak i dyski pamięci

Ceny oficjalne będą za tydzień/dwa

Jak i próbna strona www

Nie sądzę. Ceny nie mogą być takie małe. Dochodzi do tego podwt VAT, oraz opłata za maszyny. Jeśli jednak coś takiego zrobisz zbankrutujecie.

Hosting ServerClass mojego autorstwa oferuje podobne usługi. Posiada domene .pro, ceny są najmniejsze na rynku, ale nie za małe. autorski skrypt www pomocy, autorski panel klienta. Proszę bez uzasadnienia i porównania z innymi hostingami nie wypisywać głupot.

Jednak zapewne jak to konkurencja :).

Jeśli jednak hosting wystartuje, zwracam honor.

EDIT: poznając po ortografi sądzę ze nie jesteś pełnoletni.

Dowód:

Proszę zwrócić uwagę na aktulizacje statusu u góry w profilu oraz Wiek: 16lat

1381411192-U796823.jpg

Nie możesz uczestniczyć w projekcie, a jeśli to prawo tego zabrania.

Tak mam 16lat za kilka miesięcy 17 mieszkam w Wielkiej Brytani i tu pod prawem powyżej 16 roku życia jesteś pełnoletni mniej więcej tak że można założyć firmę tylko że musi być współwłaściciel który ma ukończone 18lat i podatek vat płaci się dopiero po ukończeniu 18roku życia jak i po przekroczeniu 3,200 tysięcy zarobków na rok.

Serwery są takie bo 1. W Wielkiej Brytani one są tańsze niż w Polsce.

Będziemy używać płatnej wersji (nazwy jak na razie nie podam jak i nie wybraliśmy jeszcze panelu) ale jest ich kilka i są bardzo dobre i używane na hostingach na całym świecie

Co do panelu płatności będzie to 'WHMCS'.

-------------------------------------

Co do hostingu

------------------------------------

Będą dwa typy

1.Serwery na sloty

2.Serwery Dedykowane/VPS

Na serwerach slotowych będzie 80mb do 110mb na 1gracza

Na serwerach dedykowanych/VPS będzie można robić co się tylko zechce oczywiście będą funkcje które będą zakazane

Opublikowano

Wiem ,że to trochę głupie ,ale nie do końca jeszcze to rozumiem ,więc pytam czy będzie taki panel do konfiguracji serwera Minecraft coś ala craftserve ,czyli itemshop ,konfiguracja server.properties czy raczej trzeba samemu tworzyć.

Opublikowano

Wiem ,że to trochę głupie ,ale nie do końca jeszcze to rozumiem ,więc pytam czy będzie taki panel do konfiguracji serwera Minecraft coś ala craftserve ,czyli itemshop ,konfiguracja server.properties czy raczej trzeba samemu tworzyć.

Tak będzie panel gdzie po wybraniu swojego silnika np Bukkit wszelkie pliki się utworzą i też jest dostęp do FTP przez ten panel można wrzucać przez niego nowe pluginy jak i konfiguracja server.properties itp

Opublikowano

Nie sądzę, że wystartuje.

To nie jest tylko kupno maszyny, i już ! Musisz płacić ogromne rachunki za prąd.

Jeśli chcesz mieć własną ,,serwerownię'' , to musisz kupić pomieszczenie..

To nie takie łatwe, jeśli chcesz dać np. 0.50 zł / Slot , to zobaczysz, że upadniecie po jednym - dwóch miesiącach.

Jeden z większych projektów! || CS W Minecraft już wkrótce!  ||

----| http://www.mpcforum.pl/topic/1396907-counter-strike-w-minecraft-modyskryptyzapowiedz/|----

Opublikowano

Cześć Ci, i życzę Ci jak najszybszego upadku. Kupując serwery w UK dostajesz wielkie lagi, OVH w UK ma bardzo słabąjakość serwerów, dlatego każdy teraz decyduje się na mniejsze firmy które dają większą gwarancje. Anty-DDOSa ovh można położyć średnim bn w kilka sekund po dobrym floodzie z udp. Zastanów się co piszesz, w wieku szesnastu lat nie masz zapewne żadnego doświadczenia z dziedziny informatyki, czy tak? Nie licz na to, że jak kupisz dedyka na miesiąc i ściągniesz scrackowanego whmcsa to będzie wszystko, to jest dopiero szary początek, a do tęczowego końca wysłanego pieniędzmi od gimbazy która kupuje serwery w niepewnych firmach jest bardzo długa droga. To tak odemnie, nie uda Ci się. Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolejny hosting na tydzień, zwykły krzak, nie zarejestrowana firma... Litości.

Jest już mnóstwo dobrych hostingów na polskim rynku, po co kolejne? Dodatkowo po poziomie wypowiedzi, nicku (97) nie mam dobrych przeczuć.

Polecam korzystać ze sprawdzonych hostingów! ;-)

Opublikowano

Jest już mnóstwo dobrych hostingów na polskim rynku, po co kolejne? Dodatkowo po poziomie wypowiedzi, nicku (97) nie mam dobrych przeczuć.

Ty za to jesteś świetnym spamerem. Nikogo bronił nie będę, ale... firma zarejestrowana w UK może normalnie się rozwijać w polsce, więc krzakiem nie jest. To prawda, że w wieku szesnastu lat w anglii można już zostać pełnoprawnym obywatelem kraju. Więc zastanów się co piszesz, niczego nie czytasz i jesteś głupi. Pozdrawiam. (I tak nie dostaniesz kidmoda. )

Opublikowano

Nie doczytałem, że firma jest zarejestrowana, po prostu nie lubię tego tematów.

Dla mnie hosting nie ma przyszłości, trzeba mieć ogromną wiedzę o ekonomii, informatyce, aby coś takiego poruszyć.

Co do KidModa, kto powiedział, że chcę jakąś rangę na tym forum?

Nawet jeżeli, to nie Ty decydujesz o tym, kto dostaje KidModa, a kto nie. Nie ośmieszaj się...

Opublikowano

Cześć Ci, i życzę Ci jak najszybszego upadku. Kupując serwery w UK dostajesz wielkie lagi, OVH w UK ma bardzo słabąjakość serwerów, dlatego każdy teraz decyduje się na mniejsze firmy które dają większą gwarancje. Anty-DDOSa ovh można położyć średnim bn w kilka sekund po dobrym floodzie z udp. Zastanów się co piszesz, w wieku szesnastu lat nie masz zapewne żadnego doświadczenia z dziedziny informatyki, czy tak? Nie licz na to, że jak kupisz dedyka na miesiąc i ściągniesz scrackowanego whmcsa to będzie wszystko, to jest dopiero szary początek, a do tęczowego końca wysłanego pieniędzmi od gimbazy która kupuje serwery w niepewnych firmach jest bardzo długa droga. To tak odemnie, nie uda Ci się. Pozdrawiam.

Anty-DDOSa nie będzie tylko z OVH jak i zakupiony.

O informatyce dużo znam i się szybko uczę i nie będę ściągał scrackowanego whmcsa tylko kupnego... Stać mnie na to bez żadnego problemu...

1. Mam doświadczenie

2. Firma nie upadnie bo po pierwsze wszelkie serwery będą kupowane na minimum 3 miesiące i mamy pieniądze na serwery itd

3. "a do tęczowego końca wysłanego pieniędzmi od gimbazy która kupuje serwery w niepewnych firmach jest bardzo długa droga. " To tak gimbazy to będą serwery z OVH gdzie większości hostingów korzysta z ich ofert. Co do niepewnych firmach firma będzie zarejestrowana.

Tak że jak masz takie komentarze pisać to wgl nich nie pisz

Będzie to zarejestrowana firma.

Po co kolejne że większość hostingów czepie kasę z ludzi którzy u nich kupuje a ich serwery są albo o dup* rozpić lub nie są dobrze przystosowane do hostingu serwerów które mają dużo graczy i przy 100 slotach są już lagi nawet jeżeli masz 16gb ramu. 97 ? Tak to mój rok urodzenia wiedz o tym że nie jestem jakimś gostkiem co się na tym nie zna bo ten projekt już jest w mojej głowie od roku gdzie czytałem i rozmawiałem z ludźmi którzy stworzyli własne hostingi jak dobrze zabezpieczyć itd

Nie doczytałem, że firma jest zarejestrowana, po prostu nie lubię tego tematów.

Dla mnie hosting nie ma przyszłości, trzeba mieć ogromną wiedzę o ekonomii, informatyce, aby coś takiego poruszyć.

Co do KidModa, kto powiedział, że chcę jakąś rangę na tym forum?

Nawet jeżeli, to nie Ty decydujesz o tym, kto dostaje KidModa, a kto nie. Nie ośmieszaj się...

O ekonomii mam wiedzę 2lata szkoły z ekonomi jak i informatyce.

Nie sądzę, że wystartuje.

To nie jest tylko kupno maszyny, i już ! Musisz płacić ogromne rachunki za prąd.

Jeśli chcesz mieć własną ,,serwerownię'' , to musisz kupić pomieszczenie..

To nie takie łatwe, jeśli chcesz dać np. 0.50 zł / Slot , to zobaczysz, że upadniecie po jednym - dwóch miesiącach.

Maszyny będą z firmy 'OVH' gdzie się tylko płaci za wynajem serwerów bez rachunków za prąd itd.

Firma nie upadnie z względu że mam duże plany do tego hostingu i nie dlatego że są takie niskie ceny bo serwery nie są takie drogie...

Opublikowano

Jak dla mnie lepsza nazwa to SquereHost, i proponowałbym Wam wprowadzić ofertę slotową i wiadomo przejrzysty panel z dużą ilością funkcji:)

po co sloty ? kolejny zwalony hosting z slotami ? tego chcesz ?

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

po co sloty ? kolejny zwalony hosting z slotami ? tego chcesz ?

Więcej będzie chętnych na takie coś, niektórzy potrzebują np. tylko 5slotów lub nawet mniej do pogrania z znajomymi.

Opublikowano

Więcej będzie chętnych na takie coś, niektórzy potrzebują np. tylko 5slotów lub nawet mniej do pogrania z znajomymi.

po to są takie gowna np csrv.pl, mineserv, fiberhost, jest ich wyrazie za duzo !

Malo takich hostginow gdzie daja ci takie serwery jak na sored. Jedyny taki to sored.pl. w ovh to trzeba juz przelewem placic calosc.

10868302_191445524359374_550385651884749

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...