Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim grać ?

DjDaamian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up brawo za logikę. Ja napiszę że magiem. Dobry argument no nie?

@top.

Wojownik - dużo HP, DMG daje rade, tankowaty, w Pvp daje radę, EQ nie jest az takie drogie, 1sp uniwersalne totalnie.

Łucznik - średnio z HP, duzy DMG, SP dają rade, w Pvp kox, drogie EQ

Mag - duży dmg, z sp2 kazdy bierze cie na rajd, ciekawe SP, w Pvp niszczy na 4sp, EQ cięzko sprzedać

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Wojownik może i ma dużo hp ale ma niskie dmg, a dmg raczej się przydaje ^.^ Niezły tank ale co nam to da taka ilość HP jeśli tego nie ubijemy.. ? Albo będziemy bili bardzo długo albo po prostu padniemy. ;x Grałem wojem pograłem chwilę i stwierdzam że to gówno warta postać. <Na początki może dobra ale dla ogarniętych już raczej nie>.

Tanie ma eq to prawda ale jaki w tym sęk jeśli to eq nie wiele nam daje np broń ? Słabe dmg i tak będzie;/

Łucznik szybki dobry w miarę hp/mp wyrównane mocne skille oraz ciekawe sp. Bije z daleka i może też z bliska :P Ale polecam z daleka xD

W miarę wyrównane ceny eq +3/4 60k :> <Avalon> Jakiś pet na atakowanie z bliska i tankowanie i łucznik wymiata. ;)

Mag bardzo duże dmg najmniejsza ilość hp ale.. nie jest tak źle dmg wszystko wyrównuje 1 sp to już masakra ;) Najsilniejsze sp z pozostałych klas Mag Ognia. Ma też dodatkowe buffy na 1 sp i na normalnym teź ;-) 1 sp buff dodaje siłe ognia <tzn. Podwyższa ją> Czasami może braknąć many ale to nie taki duży problem wystarczy kupić przekąski jakieś np : kurczaki. I można iść dalej :D Dmg na prawdę wysokie ;) Niestety eq jest trochę drogie +4/5 150k Ale da się żyć przynajmniej tutaj to eq coś daje ;-)

Aa.. i no 1 sp bardzo dużo many zabiera więc tutaj będzie potrzebna dobra regeneracja MP oraz jakieś potiony na manę np małe eliksiry na avalonie to koszt 1 za 300 złota. Z czego na słonecznych łakąch leci po 300 złota z 1 potworka więc to nie duży wydatek.

Jeśli jesteś ogarnięty i lubisz duże dmg a mniej hp oraz dużo grasz w mmo to ja ci polecam Maga.

Jeśli jesteś troszkę mniej ogarnięty mniej grasz w mmo wybierz łucznika. ;-)

Jeśli grasz od zera w Nostale mało wiesz o tej grze to wybierz wojownika na początek do zarobienia kasy i ogarnięcia się oraz zapoznania w Nostale. ;-)

Jeśli jakoś ci pomogłem możesz mnie nagrodzić lajkiem. ;o

image.png

Opublikowano

Wojownik może i ma dużo hp ale ma niskie dmg, a dmg raczej się przydaje ^.^ Niezły tank ale co nam to da taka ilość HP jeśli tego nie ubijemy.. ? Albo będziemy bili bardzo długo albo po prostu padniemy. ;x Grałem wojem pograłem chwilę i stwierdzam że to gówno warta postać. <Na początki może dobra ale dla ogarniętych już raczej nie>.

Tanie ma eq to prawda ale jaki w tym sęk jeśli to eq nie wiele nam daje np broń ? Słabe dmg i tak będzie;/

Łucznik szybki dobry w miarę hp/mp wyrównane mocne skille oraz ciekawe sp. Bije z daleka i może też z bliska :P Ale polecam z daleka xD

W miarę wyrównane ceny eq +3/4 60k :> <Avalon> Jakiś pet na atakowanie z bliska i tankowanie i łucznik wymiata. ;)

Mag bardzo duże dmg najmniejsza ilość hp ale.. nie jest tak źle dmg wszystko wyrównuje 1 sp to już masakra ;) Najsilniejsze sp z pozostałych klas Mag Ognia. Ma też dodatkowe buffy na 1 sp i na normalnym teź ;-) 1 sp buff dodaje siłe ognia <tzn. Podwyższa ją> Czasami może braknąć many ale to nie taki duży problem wystarczy kupić przekąski jakieś np : kurczaki. I można iść dalej :D Dmg na prawdę wysokie ;) Niestety eq jest trochę drogie +4/5 150k Ale da się żyć przynajmniej tutaj to eq coś daje ;-)

Aa.. i no 1 sp bardzo dużo many zabiera więc tutaj będzie potrzebna dobra regeneracja MP oraz jakieś potiony na manę np małe eliksiry na avalonie to koszt 1 za 300 złota. Z czego na słonecznych łakąch leci po 300 złota z 1 potworka więc to nie duży wydatek.

Jeśli jesteś ogarnięty i lubisz duże dmg a mniej hp oraz dużo grasz w mmo to ja ci polecam Maga.

Jeśli jesteś troszkę mniej ogarnięty mniej grasz w mmo wybierz łucznika. ;-)

Jeśli grasz od zera w Nostale mało wiesz o tej grze to wybierz wojownika na początek do zarobienia kasy i ogarnięcia się oraz zapoznania w Nostale. ;-)

Jeśli jakoś ci pomogłem możesz mnie nagrodzić lajkiem. ;o

Wojownik słabo bije? Chyba mało nim grałeś.

Łucznik jest wszędzie ;_;

Mag dobra postać, ale droga.

Co do tematu, to nie da się odpowiedzieć jednakowo. Jedni wolą atakować z bliska, drudzy z daleka, a inni za pomocą czarów.

To już jest kwestia gustu i tyle, nie ma co tutaj dyskutować.

Ja od siebie polecam wojownika, jednak nie kieruj się głosem innych, bo przecież masz czerpać przyjemność z gry, a nie uda Ci się, gdy będziesz grać postacią, której nie lubisz.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@2up

Śmieszny jesteś. Wojownik postać bardzo dobra. Bez warka nie istnieje żaden rajd. Na nowej arenie war to najlepsze sp. Blade to sp niszczące każdego maga. Cruss ma duże obrażenia od elementu. Berek ma największe obrażenia od elementu. Gladiator wygrywa większość pvp. A mnich sieje zniszczenie na glacernonie.

Łucznik dobrze opisany.

A mag to przed 90 katorga. Ciężko się nim gra, nic nim nie zdziałasz. Przy wbiciu 90 trud i czas poświęcony taj postaci zwraca się z nawiązką.

Opublikowano

zastanawiam sie nad magiem a lukiem xD

Wolisz atakować poprzez magię czy strzelać z łuku?

To są dwie osobne rzeczy.

Anyway, mag jest droższy w utrzymaniu i trudniejszy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Polecam ci maga widzę że ogar jest :) i wgl. Porównanie 25lvl wojownik a mag to wielka różnica magiem walniesz 1500 a wojem 500 .. Wdg mnie różnica i dlatego uważam że woj jest słaby ja zmarnowałem na niego czas.. ;c + Magiem możesz uciekać i bić <taka taktyka> xD a wojem co ? Nie uciekniesz wszystko na klatę. ;x Więc tutaj więcej hp na wiele się nie zda.

Dla maga można jeszcze mieć peta który będzie tankował ^.^ Obrone się tym wyrówna.

1 sp maga jest zajebiste ma dmg bardzo wysokie. ;)

No łucznik też nie narzekam bo gram nim na enigmie.. ale.. "Mag lepszy wdg mnie ;) Skille ma trochę wolne ale to da się nadrobić dmg." Magiem na słonecznych łąkach potworek leci na skilla i dobijam 1 strzałem magicznym xD Różdzka +4 :)

Odemnie polecam ci maga. Żałować wyboru nie powinieneś ale przemyśl to dobrze. ;) Ja gram w tej chwili magiem i jestem zadowolony. Dmg wysokie, hp nie takie złe. Mane zawsze się wyrównuje. 99 kurczaków to wydatek zaledwie 9900 złota.. Więc nie jest źle. albo batony na mane :)

Tak jak pisałem na Avalonie koszt potki many to 300 złota. ;-) Nie drogo ^^.

Jedynym minusem będzie to że trudno sp zrobić ale ja grając dwa lata temu wojem też nie mogłem go zrobić (tzn. tego na pidżame) xD Bo dmg woja słabe.. ehh.

Ale to możliwe że byłem kiedyś nupkiem. Chociaż biłem max 130 pkt z uderzenia norm -_- a magiem 1,5x tyle -_-. Róznica dmg duża. ;x

Dziękuję za lajka ;) Cieszę się że ci pomogłem to jest najważniejsze. ;) Powodzenia w grze ! Mag Forever D:

image.png

Opublikowano

Na prawde? Sugerujesz sie postami kolesia, ktory wbil (moze nawet nie) 50lv i prawie nic o grze nie wie? Ja polecam woja jak najbardziej, swietna postac, nie bede sie rozpisywal, bo juz pisalem w innym temacie ale woj moze miec na jednym sp ogromne dmg, a na innym sp ogromny deff lub hp, czego nie bedziesz mial na trudnym i papierkowatym magu, czy na nudnym luczniku. Pisales w poprzednich postach, ze tobie to wszystko jedno czym grasz byle by sie fajnie gralo. To jezeli chcesz sobie milo i przyjemnie pograc, wybierz woja.

Opublikowano

Jak widzę co wypisuje Golden Craft to zastanawiam się czy przypadkiem nie ma ~60 lv

Mag na początku wydaje się mocny ale z biegiem czasu robi się ciężko. Trzeba szukać osłonek specjalnych, dobrej bizu a bez eq minimum u7+7/8 nie istniejesz nigdzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejna dyskusja o tym, jak komuś jest źle, bo ktoś wybiera maga. Po prostu każdy ma swój gust i każdy ma swoją taktykę. Może, magiem masz mało hp, ale za to dużo dmg! Mi się tragicznie gra wojownikiem. Magiem idzie mi najlepiej.

Opublikowano

Szczerze mówiąc polecam maga. Posiada dużo większego defa od łucznika i dużo większy atak, ale można to zauważyć dopiero na 80+. Do tego posiada najtańsze eq że wszystkich klas (łucznik ma najdroższe). Oczywiście wszystkie klasy sa dobre, ale można powiedzieć że sp 5/6 maga są wręcz OP.

Opublikowano

Mag, polecam. Sam mam 80 poziom. Jedyne jest poswiecenie czasu. Trzeba bardzo duzo pieniedzy miec, zeby twoja karta specjalisty i ekwipunek sie ze soba kumulowaly i robily ogromny dmg. Nie zrazaj sie tym ze beda cie wyzywac od cieniasow, pogadacie na 90 + :)

@EDIT

Ma najtansze eq? Za zbroje u6 na 85 musze zaplacic 20 kk , a łucznik juz ulepszona do +6 22..

1385975953-U914647.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...