Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt - Gra bez noobów! (Komentujcie)

Nogri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich graczy!

Wraz z dwójką przyjaciół wpadliśmy na pomysł pewnego projektu, mianowicie łączenia ludzi do gry bez noobów!

Chcemy stworzyć serwer TS3 który będzie łączył ludzi grających w kilka gier, lecz nie na standardowych zasadach.
Mamy zamiar stworzyć coś na wzór rekrutacji działającej następująco;

Gracz chętny do przystąpienie do wirtualnej społeczności naszego projektu przechodziłby wstępną rekrutację na jednej z kilku dostępnych gier. Po sprawdzeniu umiejętności i spełnieniu kilku wymagań dostawałby dostęp do serwera TS.

Każdy członek dostawałby rangę(ikonę) z grą którą posiada, do łatwiejszej komunikacji. Jak to sobie wyobrażam?
Wchodząc na TS chciałbym mieć do dyspozycji kilku graczy chętnych do wspólnej gry, tak aby przykładowo w LOL'u dało się skleić ekipę z graczy którzy posiadają śladową orientację w tej grze :-)

Czekam na wasze komentarze i pytania, chętnie przyjmę także każdą konstruktywną opinię :-)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Szczerze? Już były chyba 2 lub 3 takie kanały i na początku było zainteresowanie, ale potem stopniowo spadało... Róbcie co chcecie, ale kanał i tak padnie po miesiącu/dwóch ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Szczerze? Już były chyba 2 lub 3 takie kanały i na początku było zainteresowanie, ale potem stopniowo spadało... Róbcie co chcecie, ale kanał i tak padnie po miesiącu/dwóch ;)

Zależy jaką sobie reklamę zrobią.

Przecież każdy lubi pograć z dobrą ekipą, omijając noobów.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jestem świadomy tego że rotacja graczy będzie dość spora, moim celem jest stworzenie ekipy która by nad tym czuwała.

Byłem już administratorem na nie jednym kanale i serwerze więc orientuje się jak to wygląda.

Chcemy stworzyć miejsca gdzie zawsze znajdzie się ktoś chętny do gry dlatego tez wrzucam ten pomysł tutaj aby przeanalizować ewentualną pulę osób zainteresowanych :-)

Opublikowano

Czy nadal jest zainteresowanie na ten projekt? Bo z tego co widzę to ludzie przeglądają ten temat ale nie napiszą co o tym myślą.

Opublikowano

Pomysł zajebisty trzeba przyznać :D

gra nie musi się ograniczać do Lola

Można grać w

- warZ

- Bf3/4

- Lol

- Minecrafta

I dużo więcej gierek ;D

A tak troszQ realniej patrząc trzeba było by dobrą reklamę zrobić żeby i zgarnąć z 10-20graczy, żeby było wszystko i dla wszystkich(prócz noobów xD)

Ogólne jestem za i z chęcią się dołączę bo mam dość tych małych gnojów co psują grę innym bo boli ich życie -,-

Ps. MPC powinno wspierać ten "projekt?" bo jest warty tego ;)

Opublikowano

Kurwa co za zjebana mentalność ale mnie to wkurwia polaki cebulaki każdy był kiedyś noobem pomyśl to nie boli kurwa ty odrazu w Lolu penty jebałeś 30/0 w każdej grze wiedziałeś jakie runy,build są viable oczywiście wszystko wiedziałeś.

Opublikowano

Chętnie wziąłbym udział. Moglibyście zrobić jeszcze jeden taki ogólny kanał w którym można by było pogadać i ewentualnie umówić się na jakąś konkretną gre.

Opublikowano

TigerXMetin, kto powiedzial że w projekcie bedą dyskryminowane osoby ktore nie potrafią grac?

Każdy sie kiedyś uczył i ja chętnie mu pomogę ;-)

Bardziej chodzi tutaj o stworzenie społeczności która sie dogada a nie społeczności "pro plejerów".

Chciałbym spytać czy nie odstraszyła by was składka w wysokości 1,23 miesięcznie płatne sms? Oczywiście pierwszy miesiąc bezpłatny.

Co do gier to serwer by się dostosował do ilości potrzebnych kanałów, tak samo z kanałami prywatnymi ;-)

Więcej informacji podam wieczorem, gdy będę miał dostęp do komputera.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Bardziej chodzi tutaj o "wykupienie" slotu.
Jeśli ktoś preferuje przelew jest to 40gr miesięcznie;-)
Ogólnie odplata pojawiła by się gdyby serwer posiadał ponad 30 użytkowników.

Oczywiście niesie to profity, każdy mógłby posiadać prywatny kanał;-)

@edit:

Mój pomysł na tzw: "selekcję"

Wymagania ogólne:
-Wiek 15 lat oraz znośny głos
-Granie w choć jedną z gier pośród: War Thunder, LOL, Minecraft, Battlefield 3 (Jeśli serwer będzie miał "branie" to zakres gier się rozszerzy)

Każdy będzie przechodził selekcję prowadzoną przez jednego z administratorów w wybranej grze na trybie wybranym przez zainteresowanego, więc trudno dostać się nie będzie :-)
Jeśli ktoś przejdzie tę wymagającą rekrutację dostanie dostęp do serwera, oczywiście nie jest to jednoznaczne że nie może zostać wyrzucony :-)

Dziś ruszają testy z budową kanału! Zaproszę kilka osób i sprawdzimy czy moje koncepcja ułożenia kanałów jest prosta i czytelna!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Kurwa co za zjebana mentalność ale mnie to wkurwia polaki cebulaki każdy był kiedyś noobem pomyśl to nie boli kurwa ty odrazu w Lolu penty jebałeś 30/0 w każdej grze wiedziałeś jakie runy,build są viable oczywiście wszystko wiedziałeś.

Właśnie o osobach twojego pokroju jest część w tym temacie ;d

Czytuje bo pewnie nie wiesz tego :)

"nie dla noobów"

A tłumacząc to pewnie sam tak robisz i uważasz za bezproblemowe że ktoś wchodzi do gry w lolu i zaczyna robić feed/wyzywać/troolować/afczyć ale pewnie dla cb to nic dziwnego bo ktoś gra ranka AP dariusem (rank od 30lev jak byś nie wiedział :) )

Ps. pozatym chyba nie widzisz różnicy pomiędzy "noobem" a "newbie" bo nie sądzę że gracz który zaczyna grać musi od razu obrażać wszystkich i padać jak szmata ;d

@Edit.

Opłata za serwer 1.24zł czy 2.46zł to jest nic więc nie widać problemu bo raczej komuś nie ubędzie jak wyśle 1 sma ;)

Opublikowano

Zależy od hostingodawcy, na pewno będę szukał jak najlepszego hostingu z jak najtańszymi slotami. Na razie wypróbujemy usługi serwisu "Net-Speak" na nasz koszt, później zobaczymy czy jest sens ciągnąć to dalej i składki będą omówione jeśli zajdzie potrzeba tak owych :-)
Mnie 15zł miesięcznie nie zbawi ale jeśli serwer musiałby posiadać 60-90 slotów to wchodzi w rachubę jakieś zrzucanie się, bądź płatna odgórna stawka coś w rodzaju karnetu :-)

Opublikowano

To jasne że najlepsza ekipa to znajomi :-)

Ale oni nie zawsze są dostępni, poza tym nie każdy ma tylu chętnych znajomych żeby zagrać całym składem w danej grze :-)

Kanał ruszył, aktualnie może z niego korzystać każdy:

ts51.net-speak.pl:6380 ZAPRASZAM! Każdy pomysł mile widziany :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...