Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Xbox360- Gta V

Micek16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jak każdy wie do Gta V jest potrzebny dysk, pendrive 8GB,
pendrive posiadam 8gb, ale wiem, że to za mało. Wymagane jest 16gb. Ale
posiadam także dysk przenośny TOSHIBA 320GB. Po podłączeniu dysku do
xbox'a konfiguruje go, wyskakuje mi Uwaga, że będą problemy z zapisem
gry, no i tak się dzieje sad.png.
Instaluje grę Gta V i zapisuję, że wszystkie zapisy mają być na dysku
przenośnym. Odpalam 1 misję. I gdy mam zdetonować drzwi, nagle gra się
wyłącza i włącza. Wyskakuje mi komunikat, że mam zmienić centrum zapisu
gta V. Lecz nie mam innego centrum zapisu ;( A nie chce kupowac pena z
16gb, bo koszt jego wynosi 40 zł. Więc pytam wszystkich użytkoników czy
wiedzą jak skonfigurować dobrze ten dysk przenośny żeby działał do
xbox'a z gta V, Za wszelką pomoc dziękuje i pozdrawiam smile.png !

Opublikowano

Widocznie dysk jest zbyt wolny aby konsola doczytywała szybko z dysku tekstury itd.

Mój też nie działa najlepiej, bo często jakieś znaki czy coś pojawiają mi się tuż przed nosem.

Nie ma na to rady, pozostaje kupno szybszego, ale mógłbyś podać dokładny model dysku ?

Opublikowano

@up Dysk TOSHIBA PRZENOŚNY ITE HDD i takie coś xD: HDDR320E04X dużo osób mówi, że dysk przenośny nie nadaje się do tego ;P Więcej chyba planuje kupić pendrive 16gb odpowiedniego do tej funckcji

@Edit

Opublikowano

Poczytaj sobie na specjalnych forach, przeglądając działy z problemami to większość to problemy związane z GTA które jest zainstalowane na dyskach przenośnych.

Jednemu albo wgl. nie chodzi gra, jednemu przy pierwszej misji gra się wyłącza, jednemu jak doszedł do 31% gra w pewnej misji się wyłącza i tak dalej... pełno przypadków i większość prosi o save ...

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Skoro seryjnie montowane dyski w Xbox'ie oraz Playstation ledwo dają radę z transferem danych to tym bardziej na przenośnym będzie źle to wyglądać lub może nawet nie działać.

GTA V czyta dane zarówno z dysku jak i płyty. Wersje pirackie a nawet te kupione legalnie w sklepie i instalowane na dysku nie dość, że mają gorszą grafikę to na dodatek działają mniej płynnie od wersji pudełkowych/płytowych.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja Ci powiem że miałem taki bug, z wyłączaniem i włączaniem gry, ale jak grałem z płyty, po "zainstalowaniu" 2 płytki na dysk, gra mi śmiga normalnie (tylko tekstury się czasem wolno ładują) ale poza tym jest spoko :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

2 @up 85% - Jest to błąd gry, może wina dysku przenośnego też jest, ale nie w jakim stopniu. Myślę, że błędem stanowczym jest coś nie tak z grą, nie, że źle nagrane, lecz to, że Save jest zepsuty i trzeba wgrać nowy. Wszystkie inne savy które wgrywałem pisało, że są one uszkodzone. Jeden pisał, że działa, ale po uruchomieniu gry pisze, że save jest uszkodzony. Savy wgrywam przez Modio. Lecz mam jakiś zły sposób, że wszystko co wyśle jest - Uszkodzone.

Proszę o pomoc, bo chce jak najszybciej zagrać w tą grę.

Pozdrawiam, Wojtek.

@Edit

Opublikowano

@up Kolego czytamy wszystkie posty. Jak już wspomniałem nie jest to wina dysku, pena, lecz GRY Jest błąd z sav'em, lecz ja nie wiem jak to naprawić i wgl jak wgrać nowy save, bo jak wgrywam savy to na xboxie pisze mi, że SAVE USZKODZONY więc nie wiem, jak to naprawić.. ;(

Ma ktoś jeszcze jakiś propozycje, porady ?

@Edit

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siemka. Przeczytalem ten temat i mam pytanie czy jak mam xboxa z dyskiem 320gb to tez bede musial sie z tym pendrive bawic? Nie chcialem nowego tematu robic a na wigilie dostane gta v

Opublikowano

siemka. Przeczytalem ten temat i mam pytanie czy jak mam xboxa z dyskiem 320gb to tez bede musial sie z tym pendrive bawic? Nie chcialem nowego tematu robic a na wigilie dostane gta v

Normalnie na dysku zainstalujesz. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...