Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KV-1S czy T-150, czyli IS-7 czy IS-4?

SlavAP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Jak To już w końcu jest?

Co jest lepsze na Tym X Tierze?

Mam KV-1 i mam wystarczająco dużo Expa, żebym mógł wybadać KV-1S lub T-150..

Co polecacie na Ten X Tier?

Jedni mówią, że IS-7 lepszy, a jedni, że IS-4.

Chodzi głównie, co ma lepsze działo, żeby duży DMG był..

2004f8x.png

Opublikowano

Osobiście, myślę iż kwestia gustu poszukaj paru filmików na temat tych czołgów na yt, uważam że warto mieć obydwa. Dużo słyszę od ludzi którzy mają te czołgi że isa 7 kochają a drudzy go nienawidzą ale myślę że jednak 7 ma przewagę i biorą go na CW, dodatkowo warto dodać że 7 ma magiczny pancerz w jednej bitwie przyjmiesz wszystko w drugiej będzie jak skała, od większych lufek is7 mniej przyjmuję niż is4.

Ps. gz 666 postów ;).

@edit aha , przypomniałem sobie iż mają sporta rebalansować :) więc radzę wymaksować go teraz a dopiero potem się zastanowić co dalej.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

IS-7 oraz droga do niego to bardzo przyjemne i łatwe do grania czołgi tak jak kolega wyżej pisał pooglądaj cos na YT. Ja osobiście wolę IS-7 pancerz jest porównywalny z IS-4 aczkolwiek IS-7 nie kątuje się a IS-4 owszem. Is-7 jest mile widziany na większości mapach w CW IS-4 rzadko kiedy więc jeśli planujesz grać CW i to ma być do tego czołg to bierz 7 ale jeśli to czołg do zabawy no to chyba jednak IS-4 może się w said scrapa(czy jak to się piszę) pobawić kątowanie, ma szybciej strzelne działko z trochę mniejszym DMG itp.

Opublikowano

Dla mnie lepszy jest IS-4, podstawowy czołg na CW u nas w klanie ;)

Idealny do kątowania, dobra penetracja, mocna wieża i dobry pancerz przedniej płyty ( ma tam mały weakspot ).

Może ma mniej dmg o 50, ale więcej penetracji. Droga jest dosyć fajna, KW-4 ma bardzo dobry pancerz. ST-1 ma działo od is-3, pomyłka ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Cześć ; )

Mam IS-7 oraz IS-4 i mogę powiedzieć ,że droga do X łatwiejsza jest do 7 :) Natomiast KW-4 na stocku to jakiś koszmar (mega męczarnia xD ). Więc IS-4 raczej nabyłbyś w późniejszym czasie niż IS-7. Lecz gdy chcesz dany czołg to trzeba się poświęcić .

Jeśli chodzi o to która X jest lepsza to zdecydowanie jak dla mnie IS-4 :) <----- za zajebisty pancerz do kątowania i celniejsze działo od IS-7 (+ wiecej hp ). Każdy ma swoje zdanie ja wole IS-4 ^ ^

borussia-dortmund.jpg Gram pod nickami : Iglaq , Fantomas , BraveHeart , LouisDeFunes , CastAway , Riccardo oraz Venq
Opublikowano

wedlug mnie polecam droge do Is-7 ponieważ is-3 i is-8 gra sie swietnie mozna kontowac sa niskie i mobilne a od k150 do St-1 gra sie kiepsko te czołgi są malo mobilne i wysokie na gorzystych terenach nie dadza rady innym i maja sporo weakspotow dopiero st-1 jest swietny wiec droga do is7

Opublikowano

Różne? Rozwiń myśl ;)

Weakspot - słaby punkt

sidescrap - ustawianie się do przeciwnika pod odpowiednim kątem

napisz co chcesz więcej wiedzieć :)

Opublikowano

KV-1 to taki czołg, nad którym powinieneś posiedzieć tyle, żeby wbić go na elitarnego. To na nim człowiek "uczy" się grać i jest warty poświęcenia większej ilości czasu.

Obecnie mozolnie brnę do IS-7, linia przyjemna, nie jest źle.

Próbowałem wziąźć się za T-150, ale... No niestety to nie jest czołg dla mnie.

Ani IS-7, ani IS-4 nie grałem na zwykłym serwerze, jedynie na testowym, ale tam każdy strzela z golda więc...

Na moje oko lepsza jest 7 i to właśnie ją Ci polecam.

PS:

Jeśli zdecydujesz się na IS-7 to śpiesz się, żeby przeskoczyć KV-1S, bo jak w 0.8.9 zabiorą mu 122mm to gra nim nie będzie już tak przyjemna :)

Opublikowano

Hejka!

Jak To już w końcu jest?

Co jest lepsze na Tym X Tierze?

Mam KV-1 i mam wystarczająco dużo Expa, żebym mógł wybadać KV-1S lub T-150..

Co polecacie na Ten X Tier?

Jedni mówią, że IS-7 lepszy, a jedni, że IS-4.

Chodzi głównie, co ma lepsze działo, żeby duży DMG był..

Jesli chcesz opini prawdziwych fachowców , obejżyj to

world-of-warcraft-fantasy-dark-armor-art

ŚMIERĆ , TO DOPIERO POCZĄTEK...

Opublikowano

Poleciłbym ci IS-4 ponieważ ma lepszy pancerz i lepszą celność działa niż IS-7. Może i droga jest cięższa, ale warto. Więc z góry polecam ci IS-4 ^_^

Opublikowano

U nas na odwrót, potrzebne są ciężkie czołgi ;)

IS-7 to trochę med, IS-4 ma lepszy pancerz.

Oczywiście, czasem zdarzy się tak, że jest za dużo IS-7 i potrzeba coś cięższego. Jednak w 90% klanach masz gwarantowaną klanówkę posiadając IS-7, ze względu na mobilność.

Sam wpierw zrobiłem IS-4, tylko kilka razy poszedłem nim na kampanię. Przy rekrutacji gdziekolwiek pierwsze pytanie brzmiało - Czy masz IS-7?.

Później oczywiście zrobiłem i IS-7.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

A ja nie jestem przekonany do IS7, teraz osobiście dążę do IS4 który jest moim zdaniem o niebo lepszy. Jeżeli chodzi o CW to zależy od mapy ;) Czasami jest że bierze się 10x Bat, 2 arty i 3 E100, a czasami IS7+T57 HT różnie to bywa ;)

SigCustom.png

Opublikowano

Z tym jestem w stanie się zgodzić, zdarzało się, że na klanówkach scierałem się sam naprzeciw trzem IS-7, przy dobrym ustawieniu nie byli w stanie ubić mnie tak szybko.

Jednak trzeba patrzeć uniwersalnie, tak jak napisałeś o ustawieniach klanówek, jeżeli już IS-y, to najszybciej IS-7. Jednak nie znaczy to, że do kolekcji nie opłaca się dobrać IS-4.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Ja isow nie mam bo jest tego masa i nie lubie isc na latwizne ale jak strzelam do isa 7 to wchodzi w niego wszystko w przod przy 245penetracji, Jedyne to to ze ma twarda wieze. A i tak do CW to jak masz jakis Bardzo dobry klan to is 7 nie sa brane jako pierwsze z HT bo mają dlugi reload.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...