Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROJEKT] : Darmowe domeny pod serwer Minecraft.

Avaterys™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Przyszedł mi przed chwilą taki pomysł do głowy, aby stworzyć stronę dzięki której dowolny twórca serwera Minecraft mógłby podpiąć IP swojego serwera pod domenę jegonazwa.mcdm.pl np. goldcraft.mcdm.pl. Domena "MCDM" jest tylko przykładowa.

Byłoby to całkowicie darmowe, jedyne co by trzeba było zrobić, to kliknąć w jakieś 3-4 fundacje charytatywne w stylu "Pajacyka", aby przejść do panelu podpięcia takiej domeny, byłaby to dodatkowa, charytatywna pomoc dla potrzebujących jej. ;-)

Wiem, że dużo hostingów wprowadziło już domeny, ale część nadal nie, a jest sporo osób potrzebujących takiej domeny.

System robienia przekierowania byłby automatyczny i podpinałby ją w taki sposób, że nawet jeżeli jest port w IP, to nie byłoby konieczne jego wpisywanie. ;)

Co Wy na to? ;>

Za dodatkowy SMS za powiedzmy 3.69ZŁ można by było dostać jeszcze możliwość podpięcia 3 dodatkowych domen, więcej możliwości konfiguracji, czy coś. Podkreślam tutaj dodatkowo, bo głównym celem serwisu byłyby darmowe domeny i pomoc potrzebującym. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Up
Ja mam domenę a nie mam 18 lat bo kupiłem ją na ovh.pl

@Topic
Ok, świetny pomysł tylko nazwa domeny musi być inna. Wspaniale by było gdybyś na swojej stronie oferował program dzięki któremu gracze mg podpinać swój serwer nawet gdy mają zmienne ip. A i jeszcze mógłbyś oferować serwer lobby gdzie by były portale do tych najfajniejszych serwerów + mógłbyś zrobić system oceniania. Jeszcze mógłbyś oferować kilka domen nie tylko mcdm.pl ale i też mcsm.pl żeby Stwórca serwera mógł sobie wybrać. Dobrze by też było gdybyś stworzył system partnerski działający na zasadzie reflinków. I musiałbyś zrobić aby gracz co pół roku wbijał na stronę żeby odświeżyć domenę.

@Edit
Proponuje nazwe mc.je <- ale niestety jej abonament wynosi 200zł za 1miesiąc

:D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@2up

Blezur napisał o subdomenach, poza tym jakbyś miał już ileś tam ludzi z tymi swoimi subdomenami to zważ na to, że trzeba umieć też to zabezpieczyć.

Ataki DDoS, przeciążenia.. Ogólnie potrzebna jest do tego wiedza i pieniądze na serwer.

Ja ci radzę nie mieszać się w taki bajzel:)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Od kiedy w same domeny się wykonuje ataki DDoS?

Ataki DDoS wykonuje się w IP, które ewentualnie jest do niej podpięte, a to dwie inne rzeczy. ;)

@macjoker007: Część pomysłów wręcz zajebista, na pewno bym wykorzystał. :-)

Opublikowano

Jesteś widać wspaniałym człowiekiem o wielkim sercu. Wciąż nie mogę uwierzyć, że ktoś wgl chce pomagać w tak wspaniały sposób. Pomysł jest mega! Jeśli potrafisz to zrobić i to wypali to może i będziesz w telewizji!

Popieram Cię 100%!

sygnaturka2.png

Opublikowano

W sensie same subdomeny - ciężej. Ja proponował, o ile dasz radę zrobić do tego portal, gdzie po dodaniu serwera wyświetla się on tam na liście i lista jest układana od od serwera, który ma najwięcej plusów.

I zakładanie konta i tam je tworzysz, a w panelu dodatkowo helpdesk.

Ps. Jeżeli będą te reklamy to to jest handel, a na forum zabronione.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...