Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - pomoc

Abesss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasilacz tak średnio i dodatkowo płyta do SLI też średnia, bo SLI jest w Nvidii a CrossfireX w Radkach, a z tego co widziałem, to ta płyta ma tylko wsparcie do CrossfireX

436951440626370320491.png

Opublikowano

Taki troche offtop, nie masz 250zł dołożyć do 770gtx? Wtedy wiele wydajniej będzie.

P.S nie dopłacaj 150zł za 2gb w karcie, bo jak bedzie potrzebowała to weźmie z ramu.

Opublikowano

ile % wydajniejsza? Btw. nie dopłacam za 2gb tylko za CUDA - komp składany do grania + renderowania, a z quda kilkaset% szybszy rendering.

Opublikowano

Do 400zł nie ma chyba płyty na z87 z wsparciem dla SLI, a o zasilaczu w te samej cenie zapomnij.

I GTX770 jest droższa o 350zł, ja bym i tak brał na Twoim miejscu jakąś 670.

Opublikowano

Za 3,5g pasty chcesz płacić 30zł?!

Bierz Arctic MX-2, MOBO do bida z nędzą, Z87-G43 to takie minimum, zasilacz zmień na Deusa M1 500w, 760 w tej cenie jest bez sensu, bo za niewiele więcej masz Radeona 7970. CrossFire/SLI najlepiej będzie sobie darować jeszcze, ten zasilacz to i tak będzie za mało. Warto dodać, że Haswell to grzała i to mniejsze Macho też demonem wydajności nie jest.

Opublikowano

Kuźwa, jesus sam mi ten komp pomagałeś złożyć jak nie pamiętasz... to przypominam. Po drugie mam kasy na dopłacanie na znacznie lepsze części. 3 to złóżcie kompa do +/- 3k który będzie wydajny do gier i do nagrywania. Btw. co w tych częściach jest nie tak? Bo jestem bardziej niedzielny w tych sprawach.

Opublikowano

Kuźwa, jesus sam mi ten komp pomagałeś złożyć jak nie pamiętasz... to przypominam. Po drugie mam kasy na dopłacanie na znacznie lepsze części. 3 to złóżcie kompa do +/- 3k który będzie wydajny do gier i do nagrywania. Btw. co w tych częściach jest nie tak? Bo jestem bardziej niedzielny w tych sprawach.

?

Jak nie masz kasy, to zarób, raczej sama się nie mnoży ;).

W tych częściach :

- Badziewna obudowa

- Wybuchowy zasilacz

- Słaba płyta główna (zapewne)

- W tym pierwszym strasznie słaba karta graficzna

- W drugim strasznie słaby procesor, ale reszta lepsza

Za 3k ? Przed chwilą pisałeś o 600zł...

Opublikowano

Meh.... czytanie ze zrozumieniem boli, pisałem, że karta (600zł) dla kolegi! Gdyby była dla mnie to bym napisał... /edit i to był inny temat ;pp

Procek i5 słaba? z planowanym co do +4ghz?

Gtx 760oc itp. słabe?

Każdy tą obudowę poleca, więc nie wiem w czym problem? Może dusza hejtera się odezwała, hmm?

Zasilacz o nim nic nie powiem...

Opublikowano

No toć Ci przecie napisałem, że na tej nie zrobisz i na żadnej do 400zł, zapomnij.

Zawsze możesz zamiast GTX 670 dać radka HD7970 i potem w Crossfirex postawić, ale zasilacz Ci nie styknie, w dodatku Radki nie mają PhysiX, ani Cuda etc, co jest przydatne, bo odciąża procesor, jest ładniejsza fizyka (wybuchy etc.) i przyśpiesza render, także jak tam chcesz.

Oficjalnego wsparcia nie ma, podkreślam oficjalnego :P

Opublikowano

No toć Ci przecie napisałem, że na tej nie zrobisz i na żadnej do 400zł, zapomnij.

Zawsze możesz zamiast GTX 670 dać radka HD7970 i potem w Crossfirex postawić, ale zasilacz Ci nie styknie, w dodatku Radki nie mają PhysiX, ani Cuda etc, co jest przydatne, bo odciąża procesor, jest ładniejsza fizyka (wybuchy etc.) i przyśpiesza render, także jak tam chcesz.

Oficjalnego wsparcia nie ma, podkreślam oficjalnego :P

Aha, w takim razie zrodziły się inne pytania xD

Patrzyłem przed chwilą rankingi wydajnościowe 760 oraz 670 - są bardzo podobne w wydajności tylko w cenie się różnią. Tak, więc jestem skłonny wziąć 670 tylko, czy ma ona wbudowaną techn. cuda (tak bardzo mi na niej zależy ;DD)? Zasilacz pewnie wezmę ten co wymieniłeś lecz pytanie odnośnie chłodzenia - warto brać? czy tylko wybrałeś je ot tak? (tak wiem głupie pytanie). Stara płytka w takim wypadku może zostać czy lepszym wyborem jest wzięcie wymienionej przez ciebie?

Opublikowano

Chłodzenie jak najbardziej jest trafne, konkuruje z innymi droższymi, do tego jest ciche i ładne, lepsze od macho :)

760 to podkręcona 660, a 770 to podkręcona 680, tak więc 670 jest lepsza od 760 i ta i ta jest na architekturze kepler i ma CUDA.

GTX 760 to udana karta, ale nie za 1200zł, jakby była za ~800 to wtedy by się ją brało bez zastanawiania, ale jak masz 670 do wyboru, to bierz ją, chociaż na morele nie ma jakiejś najlepszej wersji 670, ale też styknie.

Co do płyty to stara może zostać, ale ja bym brał MSI.

@Edit.

prosz, tutaj masz dokładnie w tym momencie pokazane ten sam procesor na 4.5Ghz i tylko 65°C, więc cooler jak najbardziej jest spoko, jak chcesz to obejrzyj pełną recenzję, polecam :D

Opublikowano

Chłodzenie jak najbardziej jest trafne, konkuruje z innymi droższymi, do tego jest ciche i ładne, lepsze od macho :)

760 to podkręcona 660, a 770 to podkręcona 680, tak więc 670 jest lepsza od 760 i ta i ta jest na architekturze kepler i ma CUDA.

GTX 760 to udana karta, ale nie za 1200zł, jakby była za ~800 to wtedy by się ją brało bez zastanawiania, ale jak masz 670 do wyboru, to bierz ją, chociaż na morele nie ma jakiejś najlepszej wersji 670, ale też styknie.

Co do płyty to stara może zostać, ale ja bym brał MSI.

@Edit.

prosz, tutaj masz dokładnie w tym momencie pokazane ten sam procesor na 4.5Ghz i tylko 65°C, więc cooler jak najbardziej jest spoko, jak chcesz to obejrzyj pełną recenzję, polecam :D

Na tym teście, co dałeś wychodzi na to, że jest głośne, na necie można poczytać, że lubi się rozpadać : D.

Macho to jednak sprawdzona konstrukcja i niezła kultura pracy. Obudowę zmieniłbym na Zalmana Z9, wziął większe Macho. Ten G43 to też taka budżetówka, ale jak już nie kasy na niczego lepszego to trudno.

Proponuję więc MSI Z77A-G45 + 3570k.

Meh.... czytanie ze zrozumieniem boli, pisałem, że karta (600zł) dla kolegi! Gdyby była dla mnie to bym napisał... /edit i to był inny temat ;pp

Procek i5 słaba? z planowanym co do +4ghz?

Gtx 760oc itp. słabe?

Każdy tą obudowę poleca, więc nie wiem w czym problem? Może dusza hejtera się odezwała, hmm?

Zasilacz o nim nic nie powiem...

Sorry, nie ten temat xD. To tak, jak odpowiadasz na 5 kartach jednocześnie.

Opublikowano

Nie, pisałem, że 760 to OC 660 :D

A co do zasilacz, a to 550 Ci spokojnie starczy, sam ją mam, nie musisz 650 ładować

Aaa ok... mój błąd teraz przeczytałem to jeszcze raz i kompletnie inny sens to ma :D

Biorę 670 kwestia którą :D Pisałeś, że te na morele nieciekawe, kartę mogę zamówić z innej strony.

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-670-oc-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-dp-n670-pe-2gd5-oc-489053/

pisałeś o tej prawda?

Opublikowano

@Sweet.

Jak nie będziesz narywał, to nic się nie rozpadnie i każdy wentyl na 1.4kRPM jest głośny, sorry, zawsze można dokupić 2gi i w konfiguracji push-pull na 1k ustawić.

Macho jest już przestarzałe, a tamta recenzja jest już trochę stara, teraz dodają jeszcze w komplecie gumowe kołki etc. ja jakbym miał wybierać, to brałbym tego Raijinteca.

A co do grafy, to spytaj Sweeta dokładnie którą, różnice są niewielkie, a cena może się nieźle różnić, bo jak zamawiasz w innym serwisie, to jeszcze koszta przesyłki dochodzą, soł jak tam chcesz.

budę podałem przykładową, jest masa innych a ten Zalman też nie jest jakiś o niebo lepszy ;)

Opublikowano

Na tym teście, co dałeś wychodzi na to, że jest głośne, na necie można poczytać, że lubi się rozpadać : D.

Macho to jednak sprawdzona konstrukcja i niezła kultura pracy. Obudowę zmieniłbym na Zalmana Z9, wziął większe Macho. Ten G43 to też taka budżetówka, ale jak już nie kasy na niczego lepszego to trudno.

Proponuję więc MSI Z77A-G45 + 3570k.

Sorry, nie ten temat xD. To tak, jak odpowiadasz na 5 kartach jednocześnie.

-,- teraz zauważyłem, że zestaw ze złym prockiem wziąłem - składany kilka dni temu (wariant z gtx) z radeonem :D. Tak też 3570k + z77a - g45 biorę, kwestia czy ta płytka za 300 czy 400zł.

Spoko, nic się nie stało :)

Opublikowano

tak wygląda poprawiony zestaw, kwestia karty... kolega wyżej napisał, że na morele nieciekawe modele (fuck yea zrymowało się xDD). Chodzi mi tutaj o dokładny model bo nie orientuję się czym one się różnią.

@edit

http://www.morele.net/inventory/info/tH2dC2/

w poprzednim zły zasilacz... znowu moje niedopatrzenie sorki ;/

Opublikowano

To jeszcze chłodzenie na Macho (do Gladiusa, jak go koniecznie chcesz wejdzie tylko 120mm) i jest git w tym budżecie. Jak byś miał 100zł więcej to Radeon 7970 od MSI.

Jeśli chodzi o SLI, to dopłata do Extreme 4/MSi Z77A-GD55 (niewiele dopłacasz, a możliwości większe).

Opublikowano

To jeszcze chłodzenie na Macho (do Gladiusa, jak go koniecznie chcesz wejdzie tylko 120mm) i jest git w tym budżecie. Jak byś miał 100zł więcej to Radeon 7970 od MSI.

Jeśli chodzi o SLI, to dopłata do Extreme 4/MSi Z77A-GD55 (niewiele dopłacasz, a możliwości większe).

Radeon odpada - brak CUDA ;D a na nim cholernie mi zależy (szybszy rendering itp). Płytkę zmieniam an tą co podałeś sli się przyda w dalszym upgradzie kompa. Co za tym idzie jednak ten zasilacz 650w by się przydało wziąć, prawda? Pieseł mógłbyś mi znaleźć jakiegoś gtx 670? (jak wspominałem, powiedziane było, że te na morele nie zaciekawe są).

/edit czy może być ta z morele?

http://www.morele.net/inventory/info/htuzgB/

(z tego zestawu)

Opublikowano

Jak zalezy ci na renderingu (cuda) to wez 670 / 660ti w sli lub 1 gtx770 bo 760 ma mniej o 200 jedn. cuda (roznica 1150 a 1350 jedn. cuda to duzo w renderingu ;p)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...