Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dbanie o konsole.

Planta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Jak myślicie, jak to jest z tymi nowymi konsolami ?

Chodzi mi tutaj na przykład o najnowszą dostępną wersje Xboxa 360 czyli Slim.

Tak sobie myślę, czy te konsole są zrobione tak, aby po pewnym okresie np. po gwarancji, miały za zadanie się zepsuć ( zresztą jak wiele innych rzeczy ).

Czy jest to uzależnione od innych czynników, np. czas używania konsoli, w jakich warunkach się ją przechowuje etc.

Bo troche to by było wkurwiające, że kupujesz nową konsole i od czasu do czasu chcesz sobie pograć bo czas tak pozwala i po gwarancji maiło coś jebnąć, a Ci którzy nakurwiaj@ ciągle, katują konsole i też się zepsuje po gwarancji.

Właśnie ciekawi mnie to, czy osoby które od czasu do czasu będą grać i szanować konsolę, mogą liczyć, że konsola posłuży dłużej niż tym co katują ją :)

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Jeden chuj za przeproszeniem czy ja bd katował czy nie jak ma sie zepsuć to i tak sie zepsuje a pastę termoprzewadzaco i wentylatory zawsze mozna przeczyścić :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Zacznę od tego, że temat zostaje przeniesiony do konsol a skoro pytasz o X'a to leci do działu Xboxa

@topic

O tym czy konsola powinna się zepsuć po gwarancji czy nie to nawet producent Ci nie odpowie :) Nie powinna ale to wszystko zależy od tego jak dbasz o sprzęt.

Oczywiście, że wszystko jest zależne od stopnia intensywności użytkowania konsoli oraz warunków w jakich będzie ona trzymana, odpada mega zakurzony pokój, konsola nie powinna być zabudowana - musi mieć miejsce żeby wydmuchiwać ciepłe powietrze.

Nie wiem co oznacza u Ciebie granie od czasu do czasu, 1-2 razy w tygodniu? Nie będzie problemu jak będziesz dbał, sam dbam o swoje wszystkie konsole i do dziś działa mi mój pierwszy Pegasus jakiego dostałem od rodziców za dzieciaka, czyli działa gdzieś z 18-20 lat :) Wiem, że nie ma co porównywać tych dwóch konsol ze sobą ale chodzi o fakt, że jak człowiek dba to tak ma :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Normalnie użytkuj nie rozbieraj :) zawsze niech stoi np na twardym. Jak jest kurz to warto przetrzeć i jak masz tą dużą ładowarkę to nie wyłanczaj jej z prądu po 1 lub 3 h bo wyczytałem że coś się dzieje z konsolom. Konsola się tak nie psuje wada to tylko zacinanie napędu :) ale to nic po 3 razie się otworzy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...