Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS Metin2

NormiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !, Otóż mam problem jedynie z grą Metin2, po jakimś czasie gry, przykładowo spadają mi fpsy.. i tak jest za każdym razem

ilość fpsów po włączeniu gry 95251090695979859929.jpg

i po około 20 minutach06211702635048696943.jpg

i tak za każdym razem, od razu mówię że jestem świeżo po formacie, przed było to samo, jednak nie wiem kiedy ten problem nastąpił, z przed 6-7 miesięcy było okej, bez takich problemów. Grzebałem w sterownikach karty graficznej, zmieniałem ustawienia grafiki na najwyższe wszystko pod jakość wtedy Fpsy były po 50, ale bez zmian, przy filtrowaniu wszystko na wydajność było +61, fraps więcej nie pokazuje również bez zmian. Wszystkie Game boostery na pewno nie pomogą bo komputer przewyższa wymagania gry... Sterowniki i windows update są aktualne, niby windows update daje mi jakiś sterownik do karty graficznej ale jest on do ATI.

Parametry komputera niżej

Karta graficzna : AMD Radeon HD 6410D (512 MB)

Procesor: AMD A4-3420 APU With Radeon HD graphics 2.8 ghz (dwu rdzeniowy)

RAM: 8 GB 1330 mhz

Dysk twardy: HDD 1 TB

Opublikowano

Próbowałeś zmienić w opcjach gry (plik config.exe) z GPU na CPU, lub odwrotnie?

Do tego, jeśli grasz w oknie, odpal grę na pełnym ekranie.

Opublikowano

Pełny ekran nic nie daje to samo GPU i CPU. Komputer jest czysty a temperatury nie przekraczają 37 stopni, jedynie płyta główna ma 40.

Dodam jeszcze że posiadam W7 Home Premium 64b

Opublikowano

Masz antywirusa ? Mialem podobnie ale w innych grach, przyczyna byly aktualizacje antywirusa ktore obciarzaly procka .

Jaki windows? Wejdz w menedrzer zadan/wydajnosc i zobacz co Ci najbardziej obciaza i wylacz

Opublikowano

Możliwe że komputer nie nadąża nad chłodzeniem procka i to może być przyczyna spadków fps

Zaktualizuj wszystkie sterowniki oraz antyvirusa. W menadżerze zadań zamknij wszystkie nie potrzebne programy.

Stacjonarny czy laptop?

Opublikowano

Więc tak ,jeśli uruchomisz grę i nie będziesz nic robił to komputer ,że tak się wyraże się tym znudzi.. i nie będzie mu się chciało podtrzymywać tg procesu ,proponuję np jak masz wierzchowca wsiądź na niego i zejdz lub wejdz w teleport.

936afdf5e6af6b9fa491ad416b889dbf_1.jpg
Opublikowano

@Savien,GEKxPOMPA,Mówiłem wam że temperatury nie przekraczają 40 stopni ?! Zintefrowana zintegrowana.. nie to nie przez to, ani procek ani z żadnych podzespołów. Anty wrisua nie mam, kompa skanowalem AVG internet security 2013 orar mawlarebytes ani malware.. komp czysty. Sam doszedłem do tego w czym jest problem, gdy mam odpalonego TS'a zaczyna po 5-10 minutach ścinać grę, komputer jest stabilny i z bardziej wymagającymi grami nie mam problemu, typu LOL, CS GO, wyciągam spokojnie 100 fps.

Wieć problem jest z TS3, on to wszystko psuje, po którejś z aktualizacji, ostatnimi czasy nie było tego problemu..

SSy z menedżera zadań,

35880205499708565921.jpg

38022768798415870855.jpg

Moje CPU jest do 20 % z włączonym METIN2 GG,Steam, screen schu, Advenced system care 7.0. TS zżera max 12 CPU.

Także powtarzam że przyczyną jest TS3, ludzie też mają problem z niektórymi grami, o których nawet nie slyszałem.. moim przypadkiem jest metin2.

@xAvonis, Stacjonarny, specjalnie dla Ciebie pobiorę SpeedFan i masz tu temperatury przy grze metin2,

02979994799814230123.jpg

Sterowniki wszystkie aktualne, na początku myślałem że przyczyną może być któraś z aktualizacji windows 7, ale to nie było to, specjalnie zrobiłem formata by to sprawdzić i nic. Przyczyna jest wyżej tylko nie znam rozwiązania.. ;/

@VaaniFest - Właśnie o to chodzi że cały czas siedzę na grze, i spadki fps są już odczuwalne po 5 min, i cały czas spada aż w końcu się zwiesza. Bez TS3, w pasku mogę mieć gre przez 2h i nie będzie ścin...

Następnym razem czytajcie całość albo ze zrozumieniem.

Powtórzę jeszcze raz dla wszystkich, jestem w 100% pewny że to TS3 coś nawala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...