Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Terraria na Linuxa

TeemoPsota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie mam pytanie do was jak zrobić Terrarie 1.2.0.2 na linuxa bo ja nie wiem czy by ktoś mógł napisać mi poradnik czy cus?

Opublikowano

No to radzę Ci odpuścić, bo tylko czas stracisz. Terraria jest pisana w .NET a ta platforma to twór Microsoftu.

Na oficjalnym forum Terrarii komuś udało się odpalić na emulatorze MONO:

http://www.terrariaonline.com/threads/wip-monogame-terraria-terraria-for-linux.72997/
Ale zważając na ilość błędów w grze i ile trzeba poświęcić na to czasu - nie warto.

Z serwerem jest trochę łatwiej, bo MONO bardzo ładnie sobie radzi z TShockiem.

Opublikowano

Ej chce sobie pograć klikam na terraria odpala mi się terminal i od razu się zamyka o co chodzi ? A jak robie w terminalu to pisze to Unhandled Exception: System.TypeLoadException: Could not load type 'Terraria.Main' from assembly 'Terraria, Version=1.0.4.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.TypeLoadException: Could not load type 'Terraria.Main' from assembly 'Terraria, Version=1.0.4.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...