Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 3200zl

xRaven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 GB ramu to mało jak na dzisiejsze standardy. A jakbyś tam wsadził 8 GB ?

To wtedy będę musiał ciąć po procesorze/karcie graficznej i będziesz miał niższą wydajność w grach ;).

Zawsze możesz dokupić w przyszłości.

Opublikowano

@Ref

To wtedy będę musiał ciąć po procesorze/karcie graficznej i będziesz miał niższą wydajność w grach ;).

Zawsze możesz dokupić w przyszłości.

A jakbym tam wsadził zamiast MSI GTX 770 Np. Radeona 7950 http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7950-3072mb-ddr5-384bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-850-5000-wer-oc-overclock-chlodzenie-vapor-x-11196-09-40g-511674/

I wsadził te 8 ew. 16 GB ramu to jak byłoby z grami. Spadła by wydajność?

Opublikowano

pytanie czy ma sens 16gb? po co ci tyle skoro i tak nie wykorzystasz 8 to max dla gracza wiec jezeli tak ci zalezy to weź 6gb (4gb w jednej kosci i 2gb tez w jednej) lub teraz 4gb w jednej kosci i dokup potem druga kosc

Napisałem że 16 GB ewentualnie :P. A tak poza tym to popatrz na wymagania Watch Dogs oraz innych nowych gier. A co myślicie o tym zestawie?

http://www.morele.net/inventory/info/IRUv6F/

@Edit

Podjąłem decyzję iż wezmę zestaw od SweetJesus'a bo do karty graficznej otrzymam kod do Batman:Arkham Origins którego chciałem kupić a tu za free więc się pokuszę :D. Ram ew. dokupię w przyszłości jak mi poradził Sweet. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam i dzięki wszystkim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...