Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naprawa tabeli expa po 100lv game 34083

KizioRCK1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż miałem dziś chwilę wolnego czasu i zauważyłem że game 34083 ma pewien błąd mianowicie po 100lv na każdy lv wzwyż jest 2kkk expa i postanowiłem wam dać dif który odblokuje możliwość czytania expa z tabeli po 100lv.

Dif 100% testowany i działa na game 34083 o wadze 8mb ;)

This difference file is created by KizioRCK

00024491: 63 FF

00024492: 7F 74

Jeśli jest taka możliwość proszę moderatora o zdjęcie kilku % ;)

33748387117269464751.png

Opublikowano

Kolejny chujowy bug na tym gejmie jest w funkcji : kill with npc.is_pc(). Wykonuje się ona 2x...

Jak bede miał chwile czasu spojrze na to ;) Jesli znacie jeszcze jakies bugi na ktore nie ma difa piszcie w temacie.

33748387117269464751.png

Opublikowano

Jak bede miał chwile czasu spojrze na to ;) Jesli znacie jeszcze jakies bugi na ktore nie ma difa piszcie w temacie.

Jak to naprawisz to będzie naprawde zajebiście :)

Aw:

Difa fajny, przyda się.

Opublikowano

Jak to naprawisz to będzie naprawde zajebiście :)

Aw:

Difa fajny, przyda się.

Na to npc.is_pc() sprawdźcie tego difa ale czy działa nie wiem nie testowałem bo aktualnie nie miałem gdzie sprawdzić i napiszcie czy działa czy nie

00168E77: 2C 24

33748387117269464751.png

Opublikowano

Na to npc.is_pc() sprawdźcie tego difa ale czy działa nie wiem nie testowałem bo aktualnie nie miałem gdzie sprawdzić i napiszcie czy działa czy nie

00168E77: 2C 24

Niestety dif nie działa. Ale mam jeszcze jeden bug, który występuje nie tylko na tym game. Na 2089 tez był. Mianowicie od 240 do 250 buguje się exp. Robi się pt, 2x po 250lvl i jeden 240, exp na poziom i u tego z 240 lvl za kilka mobów leci z 5 lvl....

@edit

Po Twoim difie po zabiciu każdego moba wykonuje się ta funkcja i mam lekki spam na czacie ;p

sygna1.gif

Opublikowano

Niestety dif nie działa. Ale mam jeszcze jeden bug, który występuje nie tylko na tym game. Na 2089 tez był. Mianowicie od 240 do 250 buguje się exp. Robi się pt, 2x po 250lvl i jeden 240, exp na poziom i u tego z 240 lvl za kilka mobów leci z 5 lvl....

@edit

Po Twoim difie po zabiciu każdego moba wykonuje się ta funkcja i mam lekki spam na czacie ;p

Game ma pewne limity co do expa jesli je przekroczysz exp ci sie zbuguje tzn jesli postac bedzie expiła sama bedzie ok a jesli połączysz w pt exp podzieli na 2 postacie i poleci bardzo duża ilość zedytuj najlepiej exp w game zmniejsz kilka razy i potem zrób to samo z mob_proto oraz expem jaki maja wbity gracze

33748387117269464751.png

Opublikowano

Game ma pewne limity co do expa jesli je przekroczysz exp ci sie zbuguje tzn jesli postac bedzie expiła sama bedzie ok a jesli połączysz w pt exp podzieli na 2 postacie i poleci bardzo duża ilość zedytuj najlepiej exp w game zmniejsz kilka razy i potem zrób to samo z mob_proto oraz expem jaki maja wbity gracze

dokladnie to jest przez limity expa, a nie tak jak niektorzy pisza bugi na danym lvlu :)

co do samego game to jesli sie ktos nie zna na "czytaniu" game i jego edycji to go nie polecam

aFMA3pg.png

Opublikowano

Masz jakiś pomysł na tą funkcje npc.is_pc ?

Odkręc tego difa co wcześniej wgrałeś a ja zaraz spróbuje inna funkcje zedytowac i dam edita z difem

33748387117269464751.png

Opublikowano

Dif się zapewne niektórym przyda, jeśli zostanie poprawiony.

A mnie nadal zastanawia, co waszym zdaniem jest takiego świetnego w tym game, że używacie go i godzicie się z taką ilością błedów w nim...? Ja osobiście wolę zostać na game 2089m do czasu pojawienia się kolejnej wersji GAME...

Może dlatego, że game 34083 posiada dużo więcej nowych/ciekawych funkcji niż game 2089?
Game 2089 też ma wiele coredownerów i innego gówna, o których wie może kilka osób.

Te same coredowner działają na 34083 :P. Które funkcje w game 34083 są takie ciekawe? Ja osobiście nie widzę ani jednej takiej, dla której miałbym wgrywać game z większą ilością błędów. To że są tam gotowe pety/kostiumy? Identyczne, a nawet lepsze można wgrać na game 2089m. Moim zdaniem ludzie poszli na to co jest nowe i tyle.

Opublikowano

A mnie nadal zastanawia, co waszym zdaniem jest takiego świetnego w tym game, że używacie go i godzicie się z taką ilością błedów w nim...? Ja osobiście wolę zostać na game 2089m do czasu pojawienia się kolejnej wersji GAME...

Może dlatego, że game 34083 posiada dużo więcej nowych/ciekawych funkcji niż game 2089?

Game 2089 też ma wiele coredownerów i innego gówna, o których wie może kilka osób.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchajcie za npc.is_pc() odpowiada ta funkcja:

signed int __cdecl quest__npc_is_pc(int a1)
{
  int v1; // eax@1
  int v2; // ecx@3
  signed int result; // eax@4
  int v4; // [sp+20h] [bp-8h]@1

v4 = *(_DWORD *)_stack_chk_guard__FBSD_1_0;
  v1 = quest__CQuestManager__GetCurrentNPCCharacterPtr(singleton_quest__CQuestManager___ms_singleton);
  if ( v1 && *(_DWORD *)(v1 + 44) )
    lua_pushboolean(a1, 1); // tutaj jest zwrócenie najprawdopodobniej "true"
  else
    lua_pushboolean(a1, 0); // tutaj "false"
  result = 1; // tutaj jest setowanie "result" na "1"
  if ( *(_DWORD *)_stack_chk_guard__FBSD_1_0 != v4 )
    __stack_chk_fail(v2, *(_DWORD *)_stack_chk_guard__FBSD_1_0 ^ v4);
  return result; // a tutaj znowu "true" (wnioskuje po tym że pushboolean przyjmuje wartość 1 i 0 a trochę wyżej była setowana na 1 potestuję troche i to sprawdzę.
}
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokladnie to jest przez limity expa, a nie tak jak niektorzy pisza bugi na danym lvlu :)

co do samego game to jesli sie ktos nie zna na "czytaniu" game i jego edycji to go nie polecam

to samo jest z metinami? Po ubiciu metka na niektorych serwerach jest nagle jest exp na minusie albo po 70% daje doswiadczenia. Mowa o obu game'ach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...