Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] | Zrootowany root bez roota ? Oo

Sality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytając nazwę tematu myślicie że jestem pierdolnięty ... :)

NIE!

Mam tablet Kruger & Matz KM0793

Android 4.1.1 Jelly Bean

Użyłem 2ch programów i pokazuje mi że mam roota, jednak ja go nie rotowałem ... (jest nowy)(Wcześniej miałem dwa tablety i miały fabrycznego roota), gdy próbuję włączyć Game CIHa pokazuje mi że nie mam roota ... -.-

o co chodzi ? Jak zrobić na tym roota ? :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

nie wiem co w tym dziwnego ma być

każdy telefon / tablet z Adroidem ma ZAWSZE ROOT, ale nie każdy ma aplikacje do zarządzania nim

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o żadne aplikacje. Wszystko posiadające androida (i nie tylko) posiada roota, tylko nie każde ma do niego odblokowany dostęp.

Root to po prostu konto (domyślnie na androidzie zablokowane) które ma dostęp do wszystkich danych i ustawień systemu. :)

Opublikowano

akurat w androidzie w 99% dla użytkownika końcowego to zawsze jest aplikacja zarządzająca prawami konta root który nigdy nie jest blokowany, po prostu użytkownicy nie potrafią sami tego uruchomić bez dodatkowego programu zarządzającego

android nie posiada w konsoli wielu poleceń linuxa, wiec rootowanie przy okazji rozszerza możliwości użycia większej ilości poleceń konsoli ( busybox ) i dodanie nawet własnych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Więc sugerujesz, że wystarczy po prostu wgrać apkę SuperSU i wszystko będzie grało? hmm, to po co ta cała męczarnia z flashtoolem...

Tutaj właśnie chodzi o te szczególne uprawnienia, czyli wpływ użytkownika na pliki systemowe Androida. Sama aplikacja tego nie daje :)

Opublikowano

Daje tylko część aplikacji używa poleceń rozszerzonych z nowego busyboxa, jak chcesz je mieć to musisz wgrać roota

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

użyj Google i poszukaj tutorialu który będzie działał na twoim tablecie, wiadomo szukać musisz pod swój system

czasem łatwiejsze i bezproblemowe jest wgranie jakiegoś modyfikowanego softu , tego tez sobie poszukaj

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Myslalem ze to forum jest od tego zeby sb pomagac... nie chodzi mi o podawanie wszystkiego na tacy ale wysylanie do google najlepiej ci wychodzi.

Na moj tablet nic nie znalazlem... ;/

Opublikowano

Może spróbuj tym programem- OneClickRoot

Pobierzesz go ze strony oneclickroot.com

Jak już go zainstalujesz i uruchimisz, podłączasz tel do kompa i klikasz dalej...program powinien sam pobrać sterowniki jeśli są potrzebne.

I pamiętaj, żeby mieć włączoną opcje,debugowania usb.

I pamiętaj, że istnieje ryzyko udupienia tabletu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...