Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zamierzam postawić serwer minecraft na serwerze VPS i mam do wyboru 3 hostingi z takimi maszynami:

1. Procesor- 3x1,8 Ghz 3GB ram i dysk ssd 10gb (webh.pl)

2. Procesor-1x3,0 Ghz 3GB ram i dysk hdd 45gb (speedhost.pl)

3. Procesor-2x2,4 Ghz 3 GB ram i dysk hdd 60gb (hyperhost.pl)

Na początek powiem że będzie to serwer surviwal+gildie a więc chcę żeby walka na nim byłą jak najprzyjemniejsza. Będzie on miał 20-30 slotów a średnio będzie na nim około 20 osób.

A teraz moje pytania:

1. Gdzie postawić serwer (który z podanych wyżej hostingów)?

2. Jaki dysk wybrać ssd czy hdd i czy różnica między nimi będzie widoczna?

3. Który z podanych wyżej procesorów jest najlepszy?

4. Czy takie parametry serwera starczą aby gra na moim serwerze była przyjemna (bez lagów)?

Opublikowano

1. Zależy jakie procesory(nazwy)

2. Jak możesz to bierz ssd, płynniej chodzą.

3. Tak jak 1.

4.Powinny, ale podaj jeszcze łącze i czy jest limit.

Opublikowano

Wybierz ustawienia nr 2 (i napisałeś Porcesor zamiast Procesor). Jak masz problem z pluginami też możesz napisać temat. Możliwe że też ci odpisze. Jak pomogłem daj like ;).

Jeżeli jeszcze mógłbyś wyjaśnić dlaczego akurat ten hosting to by było super. :)

1. Zależy jakie procesory(nazwy)
2. Jak możesz to bierz ssd, płynniej chodzą.
3. Tak jak 1.
4.Powinny, ale podaj jeszcze łącze i czy jest limit.

Znalazłem że na 1 i 2 hostingu jest to procesor Intel Xeon E5 nie wiem jak jest na hostingu numer 3. Limitu nie ma a łącze to 100 MBit.

Opublikowano

Też myślałem nad tym hostingiem ale niestety kontakt z supportem tej strony jest słaby, napisałem 3 dni temu aby się spytać jaki jest menadżer na serwerze VPS (np. SolusVM) i do teraz nie mam od nich odp.

Opublikowano

Patrząc optymalnie, to powinieneś wybrać opcję trzecią, gdyż dany sprzęt jest najwydajniejszy - nie będzie ścin. Najlepszy procesor oraz dysk.

Opublikowano

Zapraszam wszystkich do opisywania swojego zdania w
tym temacie, dzięki waszej opinii na temat tych maszyn będzie mi o wiele
łatwiej wybrać hosting. smile.png

Opublikowano

Dzięki ziomeczki up, a może wy znacie też jakieś hostingi z dyskiem ssd za podobną cenę co Webh? :) Pytam się tylko tak żeby się upewnić że nic lepszego nie ma za taką cenę lub podobną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...