Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komp

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy będę miał kase (czyli za jakiś kwartał) kupię prawdopodobnie komputer za około 1800 zł. Ten co teraz mam jest w całości do wymiany, więc od zera będę musiał nowy złożyć. Powiedzcie mi z jakich części sie komputer składa, jakie z mojego będą się nadawały do przyszłego? Oczywiście nie mówie o częściach typu płyta główna, procesor, karta graficzna, bo tym mój stary komputer się pochwalić nie może

finalrender.png

Opublikowano

No to podaj te podzespoły :rolleyes: .

Jak twierdzisz, że się nie nadają to :

Napędy

Obudowa

Zasilacz

To chyba nie ma różnicy jaka obudowa, prawda? Bo ta moja jest taką zwykłą, ale myślę, że się nadaje, nie chcę dodatkowo kupować obudowy za 150 zł..

Zasilacz na 100% do wymiany, a napędy to nie wiem.

Mógłbyś mi wypisać, które części muszę kupić, żeby mieć już całego kompa?

finalrender.png

Opublikowano

Morele, techplanet czy agito. W tym pierwszym (i chyba w drugim) jak kupisz zestaw za ponad 1500zł to montaż będziesz miał za darmo a wysyłkę za 1zł. A w agito już chyba nie można zamawiać z montażem.

Opublikowano

Mam pytanie, a nie chce do niego zakladac tematu, czy ten komputer jest lepszy od tego co za 3,1 daje extreme?

http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-core-i5-4570-gtx760-wrzesien-2013,37834.html

Napisz jednak ten temat, bo nie chcemy tutaj chaosu. Zestawy Extreme'sa były niedopracowane, więc zostały usunięte.

Co do tematu - jak składasz za ~1800zł to proponuję kupić używany procesor (i5 w cenie nowego i3), żeby te nowe gry faktycznie śmigały i nie było problemów z tytułami mocno obciążającymi cepa.

Jak nie chcesz używek to proponuję dozbierać.

Opublikowano

Wolę nawet używki, ale chciałbym kupić od razu większość, albo wszystkie cześci, jest sens kupować każdą część u innego sprzedawcy na allegro? Bo gdzie indziej używane kupie?

Mam też pytanie, a mianowicie jakie części z mojego kompa będą pasowały do tego nowego. Ja się na tym nie znam, czy np. karta dźwiękowa i obudowa może być w obojętnie jakim komputerze?

@edit

te pytanie może dziwnie brzmi, ale myślę, że mnie zrozumiecie

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...