Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

Sasuś_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lucyfer, co Ty za glupoty opowiadasz? Hd 7990 to dwa uklady hd 7970, a gtx760 to poziom 7950. Czyli moje gpu lepsze. Cpu - xeona mozna podkrecic geniuszu, i tak! Xeon to i7 bez integry. Nie pouczaj jak nie wiesz. Zestaw vakossa jak oc bedziesz robil, ale zasilacz na jakiea 750zmien. W moim zestawoe mi sie zasilacze pomylily, wejde na pc i poprawie moj zestaw

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Mój zestaw się nada bo za rok - 2 nie bedziesz musiał kupować nowego procka tylko podkręcisz ten co masz

@edit

nada się do OC

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

7990 to 2 rdzenie 7970.

xeon e3 1230 to jest to samo ci i7 z mniejszym tdp i bez zintegrowanej gpu, ale ta sama wydajność a 300zl taniej

rozumiesz juz? poza tym, 1 dysk jest ssd 2,5cala a drugi wd red 3,5cala.. znajdz mi ssd 3,5..

mądrala sie znalazl ;d

musiałeś zasypiać kiedy to pisałeś ...

Chodziło mi o HHD bo że SSD 3,5" nie ma to ja wiem.

http://www.morele.net/dysk-twardy-western-digital-wd-red-1-tb-wd10jfcx-603660/

To ten dysk co dałeś, jest cieniutki... 2,5" 5400rmp, 16MB cache i 320zł...

za 230-240 zł masz dysk 3,5" 7200rmp 64MB cache, sata 3

Nie wiem co Ty w nim widziałeś.

A później na koniec swojej wypowiedzi typowe zachowanie ... Jeżeli wiesz że zrobiłem błąd to po powiedz a nie sie rzucasz, jeżeli piszesz coś w poście to niech ma to odzwierciedlenie choć w tym co sie znajduje w linku.

Z tą grafiką to nie wiedziałem że ta jedna ma moc tych dwóch, myślałem że to literówka, że Xenox to i7 wiedziałem, lecz mógłbyś napisać post precyzyjniej by każdy wiedział o co chodzi.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Lucyfer - nie sprawdzony zasilacz, dosyc mala moc, 2karty gtx760 (poziom 7950), dużo słabsze od 1x7990 ( który jest imho chlodzniejszy + mniej miejsca zabiera w obudowie ), nie opłacalne i7 - xeon to jest to samo (

http://www.cpu-world.com/Compare/489/Intel_Core_i7_i7-3770K_vs_Intel_Xeon_E3-1230_v3.html

) tylko bez igp : )

do tego 2 macho w twoim zestawie, nie wiem czemu, pewnie blad.

http://www.morele.net/inventory/info/Dbzpv1/

- zestaw ode mnie. troche slabszy zasilacz ktory i tak bedzie mial olbrzymi zapas mocy, 16gb ramu (mozez uciac i wziac obojetnie jakie ddr3 2x4gb), hd7990 (1, duzo mocniejsza karta od 2xgtx760), ssd + wd red, dobra obudowa, macho (nic lepszego nie potrzeba)

@UP z tym dyskiem jest pomylka, wpisalem spiesznie w wyszukiwarce morele wd red i to wyskoczylo, a ze morele to kupa i nie dalo informacji czy to 2.5 czy 3.5 to sorry ._.

dysk do zmiany.

http://www.morele.net/inventory/info/sBr5ue/

poprawiony zestaw

Opublikowano

Lucyfer - nie sprawdzony zasilacz, dosyc mala moc, 2karty gtx760 (poziom 7950), dużo słabsze od 1x7990 ( który jest imho chlodzniejszy + mniej miejsca zabiera w obudowie ), nie opłacalne i7 - xeon to jest to samo (

http://www.cpu-world.com/Compare/489/Intel_Core_i7_i7-3770K_vs_Intel_Xeon_E3-1230_v3.html

) tylko bez igp : )

HA HA HA HA HA HA HA HA

2 karty w jednym pudle nigdy nie będą pracować tak samo jal SLI/Cf i będa cieplejsze... O Xeonie nie chodziło mi o model 1230v3 tylko ten co podał tam jakiś znawa xeona 1220v3. Zasilacz nei sprawdzony no nie kpij sobie plx.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Co Wy macie z tym 7990 ?

To nadal 2 układy na jednym PCB, SLI z 770 na dwóch kartach jest w podobnej cenie, a autor NIE JEST skazany na ich działanie, bo niżej dałem mu zestaw, gdzie zawsze może jedną wypiąć w razie problemów, dokupić, gdy uzna moc za niewystarczalną lub czekać na mocniejsze, pojedyncze układy.

http://www.morele.net/inventory/info/yrLdSR/

Do tego 2 dodatkowe Wingsyepiej zamów wszystkie 4 w jakimś innym sklepie) + XONAR DX/XD (~300zł) + opcjonalnie oploty sam wykonujesz albo bierzesz od Darmacza.

Zestaw przygotowany pod SLI, poczytaj o łączeniu (dałem i tak chłodzenie autorskie). Zasilacz w zupełności starczy na drugą kartę, można wymienić na PLATIMAX'a 750 w podobnej cenie.

Po co większość pcha to Macho wszędzie ? To jest dobre do ~4,5k :F

Opublikowano

Nie będzie chciało mi się patrzeć i czekać na jakieś inne karty w późniejszym terminie. Chciałbym mieć coś bardziej na gotowo zrobione, coś dzięki czemu nie bede sie przy tym bawil przez dluzszy czas. Chcialbym bardziej te 16gb ramu (tak jakos, na przyszlosc).

Opublikowano

Nie będzie chciało mi się patrzeć i czekać na jakieś inne karty w późniejszym terminie. Chciałbym mieć coś bardziej na gotowo zrobione, coś dzięki czemu nie bede sie przy tym bawil przez dluzszy czas. Chcialbym bardziej te 16gb ramu (tak jakos, na przyszlosc).

"Tak jakoś, bo tak, ale nie wiem czemu" jest bezsensowne.

8GB będzie idealne, zanim 16 będzie wykorzystywane miną lata.

Co do czekania na SLI - nie jest to wymagane, ta karta i tak da radę we wszystkich nowych tytułach (jedynie przy 3 monitorach może być średnio i wtedy dokupiłbyś tą drugą 770).

A ten XONAR to nic innego jak karta dźwiękowa, przy takim budżecie lepiej nie niszczyć uszu zintegrą ;).

Opublikowano

Nie chcę, żeby było wystarczalne (tak średnio na kilka lat). Te dwie kary będą lepiej działały niż sama 7990?, a moze 7990 nie poradzi sobie z 3 monitorami. Chce miec caly zestaw juz zlozony, a nie dokupowac jakis czesci po tygodniu...

Opublikowano

7990 to są 2 karty graficzne w jednym - a dokladniej 2rdzenie HD 7970, czyli imho bardzo mocnej karty graficznej ktora w pojedynke radzi sobie z wszystkimi grami na full.

7990 sobie poradzi z każdą grą na 3monitorach

Opublikowano

Nikodem nie chce Ci nic mówić ale twój zestaw jest beznadziejny :D.

Sekundka.

http://www.morele.net/inventory/info/WDWlz2/

2x 760 + reszta od jesusa.

W.g mnie można tu walnąć 2x770 ale to trzeba by pociąć po dobrych podzespołach.

Tak czy siak 2x 760 będzie wydajniejsze niż 1x770 ale informuje że z niektórymi grami może być problem :<

graphic.png
Opublikowano

Zjakimi grami może być problem skoro nawet GTX 660Ti przy dobrym SLI jest wydajniejsze od GTX titana? A 760 są mocniejsze.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

beznadziejny? 7990 nisczy 2x760 :x

tak samo nie rozumiem dawania i7, chyba ze autor chce oc - no to zgoda, ale bez oc xeon 1230v3 to to samo co i7

jest jeszcze jedna fajna opcja - sli z gtx 680. troche slabsze od 770
ale cena nizsza. nie rozumiem czemu wszyscy olewaja serie 6xx, skoro
ceny poszly w dol. sli z 680 jest oplacalne

rocki, na xuj zasilacz za 700zl jak 2x760 utrzyma byle 650?

http://www.morele.net/inventory/info/cka0Sd/

Opublikowano

1x 7990 bedzie wydajniejsze od 2xgtx 760 ale amd lubi miec problemy ze sterownikami + 7990 jest duzo drozsze. ja bym bral 2x680. jak będziesz podkręcał, to i7 4770k i z87.

mój zestaw (ten ostatni z 2x680) jest na razie najbardziej wydajny. 2xgtx680 poza tym jest tańsze a wydajniejsze od 7990.

niech sweet poprawi moj zestaw jak cos jest nie ten teges, ale na razie jest najwydajniejszy + zrobisz ladne oc na nim

btw. nie panuj mi tu :D

Opublikowano

Wielkie dzięki kolego za pomoc. Wytłumacz mi tylko jedno... Jakim cudem 1x 7990 bedzie lepsze od 2x 770, ale gorsze od 2x680?

#Tak btw. Jakim sensem jest w dzisiejszych czasach składanie komputera, na ktorym sie nie bedzie robilo oc?

#2. Zabraklo plusikow na dzisiaj :<

Opublikowano

"Komputer do gier" więc po co mu 16GB RAM ? Chłodzenie do zmiany na tego Phanteksa, co podałem, dodatkowo jakieś wentylatory by się przydały, nie ? :)

Zasilacz na Corsair'a HX, dysk na WD Black, nie ma SSD ?!

No i te referenty, ja nie wiem, jaka jest realna różnica w temperaturach przy SLI : P.

Opublikowano

1karta 7990 to sa 2xhd7970 ktore sa wydajniejsze niz 760 a minimalnie gorsze od 680.

do sli referenty sa lepsze

Opublikowano

Grzalka? 65c w stresie :D chlodniej niz 2x770. Pozatym ciezko wepchac w ten budzet 2x770 lepiej 2x680.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...