Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Plugin ProfessionalWarns - warny/bany/mute jakich jeszcze nie było i jeszcze więcej."

Karolina_666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysł na nową karę dla graczy tj. Grzywna/Prace społeczne:

Grzywna działała by tak, że gracz MUSI zappłacić (powiedzmy 1 diax) Bo inaczej Dostaje warn/jail

Praca społeczna: Gracz ma za zadanie wykonać nałożoną pracę przez adma (np. Scinanie drzew, kopanie w kopalni).

Dopóki gracz nie wykona zadania ma np. mute czy inne ograniczone permisje (to może być do ustawienia). Gracz dopiero jak pracę wykona może powrócić Do normalnej gry. :D

Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam pomysł na nową karę dla graczy tj. Grzywna/Prace społeczne:

Grzywna działała by tak, że gracz MUSI zappłacić (powiedzmy 1 diax) Bo inaczej Dostaje warn/jail

Praca społeczna: Gracz ma za zadanie wykonać nałożoną pracę przez adma (np. Scinanie drzew, kopanie w kopalni).

Dopóki gracz nie wykona zadania ma np. mute czy inne ograniczone permisje (to może być do ustawienia). Gracz dopiero jak pracę wykona może powrócić Do normalnej gry. :D

Pozdrawiam :D

Dziwny pomysł i powiem tak. Nie dodam go do głównego kodu bo to jednak dużo niepotrzebnego kodu dla większości by było, ale jak skończę pisać ten główny plugin, to nie widzę problemu by napisać do niego dodatek :)

To razem z twoim pomysłem mam już plany na 2 "dodatki"

Pierwszy to dodanie możliwości używania mojego pluginy przez skrypty :)

A drugi to to co napisałeś.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Z tego co przeczytałem to rzecz wygląda na fajną. Niestety nie wykorzystam jej na serwerze bo chwilowo nie mam czasu do przetestowania ale, mam nadzieję, że to zadziała i przyda się wieloma serwerom.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Tylko musisz go wydać! Jak czytam Twoje komentarze i z tego jak Cię oceniam, to raczej to wydasz, więc nie ma co się bać, że nagle znikniesz, jak inni od tego typu tematów :P

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Tylko musisz go wydać! Jak czytam Twoje komentarze i z tego jak Cię oceniam, to raczej to wydasz, więc nie ma co się bać, że nagle znikniesz, jak inni od tego typu tematów :P

Staram się jak mogę by to wydać, czasu niestety mało, ale jakoś leci. Trwało by o pewnie zacznie mniej gdybym pisała tak na szybko, ale wtedy było by wolniejsze, wiece ramu i trudne lub nawet nie możliwe dodawanie nowych rzeczy.

Dziś nie miałam za bardzo czasu, ale napisałam klase od zarządzania aliasami od warnow :) Działanie mi się podoba, wystarczy sprawdzić czy dany alias istnieje a jeśli tak to po prostu użyć zawartej w nim metody "run" i tyle... :P

Mam zamiar dodać tez do nie których miejsc puste pole (zapewne hashmapke), dzięki temu jak by jakimś cudem komuś chciało się kiedyś napisać dodatek do tego pluginu, to może przechowywać dane tam gdzie ja, i mieć łatwy dostęp do nich. :) Ale to oczywiście jak skończę resztę, bo to nie jest niezbędne, a dodanie nie sprawi żadnego problemu.

Za to w weekend na pewno znajdzie się troszkę czasu, podczas czytania lektury... :D

Ale sam projekt na pewno nie upadnie :) Uwzięłam się na niego :D To był mój pierwszy pomysł jak zaczynałam pisać w javie... Co prawda pierwsze wersje raczej nie były zbyt cudowne... ale w miarę działały.

BukkitSmerf

Opublikowano

Chyba jednak zniknęła :/

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Chyba jednak zniknęła :/

Nie prawda ;/ mam tylko zapierdziel jak nie wiem co :D w ten weekend w koncu bd miala czas by robic cos innego niz nauka i prace dodatkowe ;/ Wiec niestety ale prace stoja az do weekendu. Potem postaram sie juz pisac jak najwiecej ;/

BukkitSmerf

Opublikowano

Oki, juz pisze dalej :P W KONCU jest czas :)

Ale tak odrazu napisze ze jest to jednoczesnie moj ostatni projekt na bukkita :)

Chce go tylko dokonczyc a potem znikam! Mc juz mnie znudzilo w 100% nawet pisanie pod niego (ale ten plugin chce dokonczyc).

BukkitSmerf

Opublikowano

Hah, a szkoda...

Przemyśl to, możesz być wielkim twórcą ;)

Heh, raczej nie :P skoncze warny, wrzuce na bukkita i tyle. Oczywiscie bd aktualizowac raz na jakis czas :)

A trzeba sie uczyc tez innych rzeczy :P

Dobra, wracam do pisania bo jeszcze sporo zostalo xD

BukkitSmerf

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I dobrze ze zamarł bo aktualnie nie mam czasu na pisanie :D Na pewno kiedys go napisze, ale kiedy to juz c... wie ;/ Nie spie prawie co 2 noc by sie wyrobić ze szkoła więc na plugin nie ma juz czasu :P

BukkitSmerf

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od długiego długiego czasu nic tu nie pisałam... Wiec żeby nie było :D
Projekt dalej żyję, tylko jak każdy kto czytał to wie ze czasu nie ma :) teraz są święta to troszkę czasu jest :) Tak dawno nie odpalałam eclipse...

Właśnie pisze wszystkie komendy :D Trochę się zmieniło w systemie od przekleństw, dla jednych to bd + dla innych może -

Ale zastąpiłam zwykłe listy sków do sprawdzania lista wyrażeń regularnych :)
Co to jest i po co?
Tak łopatologicznie tłumacząc umożliwia zaawansowane wyszukiwanie (i zmienianie) w tekście.
Pojawia się wiec kupę nowych opcji, ale nic za darmo, bo trudniej to dobrze ustawić :)

Taki ss na zachętę z testu:

w4ws.png
Wynik:
61mx.png

Oraz wygląd z konsoli (z włączonym debugiem)
2013-12-25 18:02:39 [iNFO] [Professional Warns][DEBUG] Say: {BukkitSmerf:
Jesteś dziwką, jebaną suką...}
2013-12-25 18:02:39 [iNFO] <BukkitSmerf> Jesteś słodka, kochaną dziewczynką...

A teraz to czego można się wystraszyć czyli jak wygląda to w configu:

replacedRegularExpressions: ["(?i:dziwk[a|ą]) --> słodka", "(?i:jeban([a|y|ą])) --> kochan$1", "(?i:suk([a|o|ą])) --> dziewczynk$1"]

Jest też oczywiście druga opcja która blokuje wysłanie wiadomości zamiast edytować :) Jako bonus objaśnie te 3 przykłady:
strzałka " --> " to tylko rozdziela każdy element na 2 części - to czego szuka, i to na co ma zamienić.

Przykład 1:
(?i:dziwk[a|ą]) --> słodka

same (?i:<jakiś tekst>) Oznacza tylko że w wiadomości pomijana jest wielkość liter.
Następnie mamy dziwk[a|ą] to po prostu szuka tekstu: dziwka lub dziwką

Kolejne 2 przykłady wyglądają w miarę podobnie, ale kązdy chyba widzi że nawiasy kwadratowe są dodatkowo otoczone zwykłymi, to tworzy taką specjalna "grupę" która można potem wykorzystać.

(?i:jeban([a|y|ą])) --> kochan$1

I własnie dlatego na końcu jest $1, zostanie ono zastąpione znakiem (lub znakami jeśli przykład na to pozwala - ten nie) który pojawi się w pierwszym nawiasie. Czyli ten przykład zadziała w taki sposób:
Jebana --> kochana
Jebany --> kochany
Jebaną --> kochaną

W internecie jest wiele poradników takich wyrażeń :)

Oczywiście dalej zostało kup[e roboty a czasu mało :P (Brakuje tylko tych głupich komend i wiadomości :D)

Ok wracam do pisania komend bo dopiero 5 mam :D na szczęście komendy nie są już jakieś duże bo większość roboty wykonuje już gotowa część pluginu :) więc to tylko głownie sprawdzanie permissions, wyszukiwanie argumentów i uniemożliwianie wysłania złych/nie pełnych danych.

Pozdrawiam :D i wesołych świąt.

EDIT: a i ten!
Powody bana/muta/jaila (warnow oczywiście tez ale to inna sprawa)
są zapisywane itp, mogą mieć kilka linijek i zawierać kolory. Wiec jak sobie wszystkie ładnie ustawicie to zbanowany gracz logując się może zobaczyć ładną wiadomość zawierająca powód bana, admina który zbanował, datę zbanowania i datę odbanownia :) Oczywiście jak ktoś chce to pokolorowaną...

Wszystkie posty który będę dodawać będą zawierały już tylko przetestowane funkcje :) więc wszystko o czym było tutaj napisane już działa w 100%. (Już nawet dużo działa, tylko nie koniecznie da się to łatwo uruchomić i właśnie to poprawiam dodając normalne komendy i poprawiając bugi)

I proszę o jakieś komentarze :D

BukkitSmerf

Opublikowano

Dziś specjalnie dużo się nie udało napisać tylko kolejne komendy :) no i znacznie poprawiony system sprawdzania czasu wygaśnięcia ostrzeżeń. (wszystko dzieje się w bazie danych, nie wpływając na serwer)

Teraz i jutro nie chce mi się już pisać komend xD więc pewnie zacznę pisać jakieś API :)

Zapraszam do komentowania :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Plugin zapowiada sie naprawde ciekawie. Od dluzszego czasu jest w dziale, ponad 2800 wyswietlen, cos w tym musi byc. ;)
Tak z innej beczki dziwie sie, ze kobieta potrafi pisac takie cos. Jak najbardziej wielki plus dla Ciebie. ;-)

"Żyj tak, żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...