Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apocalypsis - 1 Serwer HardLife w Polsce! [Zapowiedź]

Xanter1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

s38c.png

Apocalypsis - Bo tak nazywa się serwer, ruszy do Stycznia 2014 roku.

Czym w ogóle jest tryb HardLife, który sam wymyśliłem? Jest to połączenie po trochu kilku trybów : HardCore, RealLive, Survival w dość ciekawy sposób, co da znakomity efekt! Dodatkowo serwer będzie na modach! Ale nie bójcie się będzie przygotowany specjalny instalator, który w ogóle nie wpłynie na waszego Minecrafta ;) Na serwerze będzie dostępny mod Gun Customization, po wejścu na serwer każdy standardowo otrzymuje 3 życia, życia te można zwiększać jedząc diamenty. Ogólnie będzie to HardCore ale nieco zrobiony pod RealLive ;)

Do 25 Października trwają Beta Testy Serwera pod IP : s1.vnetwork.pl

Wymagany mod : Gun Customization | Wymagana wersja Minecraft : 1.6.2

Link do Moda : https://mega.co.nz/#!bJsiGTbL!HISgvXZxhUREhrqt9kgPHiUVdEAv-RioeP8RDcSeH5k

Skan : https://www.virustotal.com/pl/file/c729374cb838357e137a111d830e4c639af69f144da5e4923ed4baba789e88fb/analysis/

Tryb HardLife jest czymś nowym, co daje pełną swobodę jego tworzenia, można go ciągle urozmaicać różnymi modyfikacjami ;)

Zapraszamy do testów serwera i zgłaszania nam poprawek i zmian jakie mamy wprowadzić!

Ile slotów? Jeśli będą chętni na taki serwer, to nic nie stoi na przeszkodzie zebrać na te 40 slotów czy tam 30.

Aktualizacja : Tak jak pisałem niżej, to napiszę też i tu .... zmieniłem nazwę z Apocalypto na Apocalypsis ze względu na kopie jakiegoś serwera jakiejś pewnej sieci ..... Myślę, że zmiana nazwy z filmu na Łacińską Apokalipse wystarczy ..... //Xanter

Opublikowano

mogli byscie wiecej opisac. Ale mimo tego ladny graf. :)

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

mogli byscie wiecej opisac. Ale mimo tego ladny graf. :)

Trzeba trochę zostawić na później :D Ogólnie będzie to coś w rodzaju RealLive na Hardcorze :)

Opublikowano

Jako 2 HeadAdmin dodam trochę więcej.Serwer będzie posiadał autorską mapę oraz (być może plugin ;) ).Jesteśmy otwarci na propozycje zmian,ale przede wszystkim na graczy.Mamy nadzieję że nasze wysiłki nie pójdą na marne.

Opublikowano

co ty pierdolisz ze to bedzie 1 serwer apocalypto w polsce jak juz jest od --- xD nawet skyenn na swoim kanale mowi a po 2 nawet nazwe serwera pierdolneles

Opublikowano

co ty pierdolisz ze to bedzie 1 serwer apocalypto w polsce jak juz jest od Dysrtcraft xD nawet skyenn na swoim kanale mowi a po 2 nawet nazwe serwera pierdolneles

A czy umiesz czytać ze zrozumieniem? 1 Serwer HardLife, a o istnieniu jakiegoś DyrtCraft nie mam pojęcia .... zapewne serwer jest tak mocno wypromowany że nikt nigdzie nie widział jego reklamy .... więc to właściciel serwera powinien o to lepiej zadbać a nie potem jego gracze narzekają że są kopie nazwy .... Zmiana nazwy to serio nie jest dla mnie problem ... Mogę zmienić w każdej chwili ...

Edit : Nazwa zmieniona na łacińską wersję Apokalipsy - Apocalypsis ....

Opublikowano

jest plugin Solar Apocalipse ? myśle ze fajnie by się wkomponował do tego Harda ;]

Już jest, dzięki za pomysł :D Ma ktoś może pomysły czy coś z budowli prócz spawna na tym serwerze ma być? :P
Opublikowano

chuj jaki debil by czekał parę miesięcy na jakieś gówienko czego jest dużo.

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

chuj jaki debil by czekał parę miesięcy na jakieś gówienko czego jest dużo.

Dużo? Znajdź mi HardCore na modach jako serwer :P. To jest zupełnie nowy tryb, czerpiemy z Harda i RealLive. Jeśli nie chcesz czekać, to nie czekaj, nikt tobie nie każe.

Jak nie uzbieramy pieniędzy na ten projekt, to zrobimy coś innego.... Jak będą chcieli taki serwer, takiego typu, to dadzą dotację na niego, jeśli nie będą chcieli, to trudno ... serwer nie powstanie.

Opublikowano

Beta Testy będą trwały do 25 Października, radzimy do tego czasu zgłaszać nam propozycje zmian i poprawek! ;)

Serwer będzie stał na nowoczesnych VPS z SSD. Powinno w sumie starczyć nam funduszy na 3GB Ramu :)

Już tłumaczę czemu tak późno startuje ten serwer :

1.Za 8 dni wyjeźdzam i nie będe miał możliwości wystartowania serwera do 22 Listopada.

2.Chcę przez ten czas co zostanie mi po przyjeździe zgarnąć ekipę i dopracować wszystko do końca - Póki co mam jedną osobę w ekipie.

Opublikowano

Opisz więcej :3, projekt jak najbardziej spoko! :3

Samemu mi to ciężko opisać, dokonałem małego update prezentacji.

Jeśli chodzi o te złączenie z RealLive to możliwe że dojdzie i coś w rodzaju gangów czy może i nawet ruin miast czy coś.

Beta jest nieco ograniczoną wersją i opiera się głównie na życiach. Jak nazwa wskazuje dojdzie parę elementów apokalipsy - Mamy już np. Solar Apocalypse które będzie jako event ;)

Jeśli chodzi o Instalator : Jeszcze nie teraz, ale w oficjalnej wersji serwera trafi do sieci ;)

Pozdrawiam. Xanter

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Po długiej przerwie, czas odkopać temacik.

No więc, początkowo miało być tak jak wyżej, ale wpadłem na jeszcze lepsze elementy - Mam tu na myśli stworzenie stricte Wojennego serwera, a więc będą czołgi, bunkry, lotniskowce, samoloty. Całość będzie działać na zasadzie frakcji, czyli będą np. 4 frakcje czyli 4 wrogie państwa i to od ciebie będzie zależało czy będziesz chciał nawiązać z tym państwem sojusz czy też urządzić krwawą łaźnie. Oczywiście Słoneczna Apokalipsa będzie także włączana co jakiś czas jako utrudnienie :)

Chcę waszej opinii czy takie coś będzie dobrym pomysłem, tak jak mówiłem nowy tryb pozwala otworzyć się na wiele nowości. Nie można tego nazwać trybem HardCore, bo ta nazwa niezbyt tu pasuje. Normalnie HardCore to jakaś mapa i plugin na bany, tutaj zostało to urozmaicone o coś więcej.

Jedna osoba pisała, że nikt nie będzie czekał tyle na serwer, ale czy lepiej wydać coś co nie odniesie skutku czy lepiej skonsultować wszystko z opinią publiczną i zrobić serwer idealny pod nich?

Także czekam na wasze propozycje co do serwera, a także informuję że dostępna jest rekrutacja na moderatora! Ale po to to mi się zgłaszać na [email protected] :)

Zapraszam was do dyskusji :)

Ponowna budowa zacznie się 25 Listopada (Lub 22 Listopada - No zobaczymy czy nie zasnę w trakcie roboty xD), ponieważ od 28 Października przebywałem na kursach zawodowych i kończę je w tym tygodniu - 22 Listopada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miło mi poinformować że od 1 Grudnia jesteśmy częścią sieci GoldMines :)

Oprócz tego poszukuję : Moderatorów i Budowniczych. Jeśli chcesz dołączyć do prac nad tym serwerem to pisz na [email protected] lub na PW na forum!

Prace na ukończeniu! Prawdopodobnie wystartujemy 1 Stycznia 2014, albo później ... jeszcze zobaczymy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...