Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XP czy 7 ? A może bez różnicy ?

Raflicki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Otóż mam takie małe pytanie. Posiadam komputer, nie najlepszy, ale daje radę, 2gb ram, 1gb karta graf, procek 2 rdzenie. No i mam zainstalowanego win 7. No i chciałem się dowiedzieć, czy gdybym zmienił na XP, to komputer przybrałby na wydajności, czy byłoby to bez różnicy ?

Chodzi o to, że dajmy na to gra COD na Win 7 chodzi w miarę dobrze, a na XP chodziłaby o wiele lepiej.

To tak działa, czy ja coś pochrzaniłem?

Pomóżcie. ;)

Opublikowano

A dokładnie jaki masz procek tzn ile GHz ? I Win 7 ilo bitowy ?

Wracając do tematu,

Windows XP to dalej "król" Windowsów, moja ocena 10/10

Windows VISTA - nie dość że jest to tak jak by Win XP bardzo upiększony graficznie i efektywnie - niestety jest to jak narazie najgorsza produkcja MS z tego powodu iż zżra podzespoły, moja ocena to 3/10.

Windows 7 - system jest bardzo dobrze wykonany i graficznie i wydajnościowo, moja ocena 8/10

Windows 8 - system początkowo odpychany przez użytkowników tak jak XP za czasów Win 2000. System dla niektórych trudny ale zalet ma wiele, napewno wydajność ale musisz pamiętać iż 8 nie obsluguje wszystkich płyt gł.

moja ocena to 7/10.

Co dla Ciebie proponuje: jeżeli nie sprawi Ci jakich kolwiek dziwnych odczuć Win XP ze strony graficznej i samej budowy okien to BIERZ TEN SYSTEM lecz pamiętaj że XP nie obsługuje DX 11 i niektóre nowe gry Ci nie pójdą.

Natomiast jezeli jestes przyzwyczajony do 7 to zostań przy nim :).

Ohhh ale sie napisałem i mysle ze pomogłem :) wiec daj LIKE :D

Pozdrawiam !

gra.png

Opublikowano

@up na czym będzie polegał brak wsparcia od microsoftu? nie będą wydawać na ten system sterowników? czy coś jeszcze?

lepiej win8 zainstalować. bardzo wydajny.

Opublikowano

Brak wsparcia oznacza bodaj że to iż nie będzie można się konsultować z supportem MSw sprawie XP.

Co do Win 8, tak jak napisałem, system jest wydajny ale czy nie którzy nie umią się przyzwyczaić do nowego interfejsu Aero. Drugą rzeczą jest to czy jego plyta obsłuży Win 8.

gra.png

Opublikowano

@up na czym będzie polegał brak wsparcia od microsoftu? nie będą wydawać na ten system sterowników? czy coś jeszcze?

lepiej win8 zainstalować. bardzo wydajny.

no nie bedzie tych aktualizacji itd.. przez to niby większe szanse na wirusa są, jakieś tam pierdoły :D Zresztą napisałem, ze lepiej 8 wziąć

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...