Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić ps3 czy xbox 360 ?

HrabiaMarkiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jaką konsolę kupić ? chcę jakąś najtańszą i żeby miała minimum 250 gb oraz bez zadnych dodatków typu gra czy inne urządzenie.

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

PS3 bo nie trzeba bulić za multiplayera + kontroler wg. mnie lepszy + można go podpiąć pod androida, nie tak jak to gówno od X360

shoob.png

Opublikowano

Ehh czyli ps3 wygrywa 6:1 czyli ps 3 kupuje dzieki wam!

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Kupujesz ps3 z dyskiem min. 100gb, dokupujesz roczny ps+ i co miesiąc pobierasz 3 darmowe pełne wersje gier + 3 roczne gry które można pobrać przez cały rok i zmieniają się po roku od wystawienia. Teraz w ofercie ps+ jest : Giana sisters twisted dreams, Dragon's Dogma Dark arisen ( dodatek + gra ), i wielki hit sprzed 11 miesięcy Far Cry 3. Czyli razem za te gry wyjdzie ci 180 zł jak byś kupował nowe, a tu masz za roczny abonament ok. 190 zł i do tego co miesiąc nowe gierki ;) Np. w tamtym miesiącu był Assasin Creed 3, zatem uwierz, warto brać psa ;)

21515.jpg

Opublikowano

ps3, wiem z doświadczenia. multi darmowe, pad lepszy, ma wi-fi i wgl. lepsze parametry itd... Xbox to porażka, już nie wspomnę o xbox:o :O

Opublikowano

PS3:

+ darmowe multi

+ tansze gry

Xbox360:

+ wygodniejszy pad

+/- platne multi ale za to po zaplaceniu konto Gold daje nam wieksze mozliwosci niz psn

To tylko moje zdanie, nikomu go nie narzucam.

@up:

Z tego co wiem Xbox tez ma wi-fi

1348158873-U272526.jpg

Opublikowano

@up. jeżeli chcesz mu doradzić kupno konsoli z przed 5 czy więcej lat, to fakt, niema wi fi.

jeżeli chcesz przerobić, bierz xoboxa.
jeżeli wolisz grać na oryginałach, bierz PS3 bo masz multi darmowe.

Co do argumentów że gry na PS3 są tańsze.
hehć. jak GTA V na xboxa kosztowało około 200zł tak samo kosztowało na PS3, podobnie jest z innymi grami.
Wg. mnie, Xbox ma wygodniejszy kontroler, co u mnie zadecydowało nad kupnem ;)
no i wg. mnie xbox ma ciekawsze exclusivy (GoW)

Ale dużym minusem jest faktycznie gold którego trzeba wykupić żeby grać multi...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@up. jeżeli chcesz mu doradzić kupno konsoli z przed 5 czy więcej lat, to fakt, niema wi fi.

jeżeli chcesz przerobić, bierz xoboxa.

jeżeli wolisz grać na oryginałach, bierz PS3 bo masz multi darmowe.

Co do argumentów że gry na PS3 są tańsze.

hehć. jak GTA V na xboxa kosztowało około 200zł tak samo kosztowało na PS3, podobnie jest z innymi grami.

Wg. mnie, Xbox ma wygodniejszy kontroler, co u mnie zadecydowało nad kupnem ;)

no i wg. mnie xbox ma ciekawsze exclusivy (GoW)

Ale dużym minusem jest faktycznie gold którego trzeba wykupić żeby grać multi...

xbox nie ma god of warów ... Przecież ps3 ma gowy ... Bo to gra od sony. Ps3 ma lepsze exclusivy według mnie, lepszy pad,wygląd itd. Xbox to porażka według mnie.

Opublikowano

Gears of War...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

xbox nie ma god of warów ... Przecież ps3 ma gowy ... Bo to gra od sony. Ps3 ma lepsze exclusivy według mnie, lepszy pad,wygląd itd. Xbox to porażka według mnie.

Porażka to ty masz na drugie imię. Exclusivy zostawmy w spokoju bo każda konsola ma dobre. Pad jest o wiele wygodniejszy bo od PS3 jest mały jak dla 5 latka. Wygląd ? Kupując nową kartę graficzną patrzysz na wygląd ? PS3 wygrywa w sprawie multi ale za to X360 w sprawie wydajności i przerobienia.

Było porównanie GTA V , MP3 i GTA IV na obu konsolach. Na PS3 gra wyglądała gorzej i miała o 2-3fps'y mniej.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

Porażka to ty masz na drugie imię. Exclusivy zostawmy w spokoju bo każda konsola ma dobre. Pad jest o wiele wygodniejszy bo od PS3 jest mały jak dla 5 latka. Wygląd ? Kupując nową kartę graficzną patrzysz na wygląd ? PS3 wygrywa w sprawie multi ale za to X360 w sprawie wydajności i przerobienia.

Było porównanie GTA V , MP3 i GTA IV na obu konsolach. Na PS3 gra wyglądała gorzej i miała o 2-3fps'y mniej.

Jak komuś pad nie pasuje to zawsze można sobie zamiennik kupić...

Klocek wygrywa w sprawie przerobienia? Najlepszym przykładem na to jest chyba fakt że po premierze GTA V - Microsoft zbanował tysiące konsol za granie w piracką kopie gry.

2-3fps'y to nieodczuwalna różnica.

Dobrze znam obydwie konsole więc mam porównanie.

Moim zdaniem nie ma się tutaj co zastanawiać. Bierz PS3.

Opublikowano

Na gównie się znasz kolego. Każda gra wygląda inaczej, raz lepiej tu a raz lepiej tu. Exclusivy na ps3 to ponad 20 tytułów których nie chce mi się wymieniać, i to tych bardzo dobrych. A na xboxa? z 5 dobrych ? 10 ? Właśnie pad od xboxa jest mniejszy i cięży przez baterie. Natomiast akumulatorek w ps3 na fulla od zera ładuje się ok. 15 minut ( tak, mierzyłem z ciekawości) i starcza na 5 godzin rozgrywki z włączonymi wibracjami, a jak padnie to można zawsze podłączyć do psa i grać dalej, a nie jak w xboxie tracić kase na baterie i lecieć do sklepu co kilka godzin. Wybór chyba oczywisty.

21515.jpg

Opublikowano

XBOX:

1. Przyjemne ułożenie przycisków na padzie -> przynajmniej dla mnie

2. Fajna usługa online.

3. Dużo gier nawet w dobrych cenach.

4. Łatwość przeróbki na wersje piracką ale nie zachęcam tego robić.

5. W zależności od wersji może się przegrzewać.

PS3:

1. Nie podoba mi się pad.

2. Lipna usługa online.

3. Wydajność konsoli.

Konsoli niemiałem w ręku od długiego czasu więc niektóre wady mogą już nie obowiązywać.

4. Z zalet to mogę dodać wygląd.

Obie konsole można przerobić ale trzeba uważać na zakupioną wersje oprogramowania bo nie każdą można przerobić.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

XBOX:

1. Przyjemne ułożenie przycisków na padzie -> przynajmniej dla mnie

2. Fajna usługa online.

3. Dużo gier nawet w dobrych cenach.

4. Łatwość przeróbki na wersje piracką ale nie zachęcam tego robić.

5. W zależności od wersji może się przegrzewać.

PS3:

1. Nie podoba mi się pad.

2. Lipna usługa online.

3. Wydajność konsoli.

Konsoli niemiałem w ręku od długiego czasu więc niektóre wady mogą już nie obowiązywać.

4. Z zalet to mogę dodać wygląd.

Obie konsole można przerobić ale trzeba uważać na zakupioną wersje oprogramowania bo nie każdą można przerobić.

Grałem na dwóch konsolach i przy swojej wypowiedzi nie kierowałem się sentymentami, ale u ciebie ewidentnie widać albo FanBoy'stwo albo dłuższe nie obycie się z ps3 od jakiegoś czasu.

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...