Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1.6.4 CandyCraft Mod

DaaJay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Ostatnio rozpocząłem prace nad moim modem - CandyCraft. Będzie dodawał: Słodycze, nowe potionki(soki), rudy, zbroje, narzędzia, bloki, nowe struktury, możliwe że moby, światy, biomy.itp.

Dodane:

- Cukierki(6 kolorów, mają podobny crafting)

- Baton(1, będzie więcej)

- Czekolada(również będzie więcej)

- Orzech(po wysuszeniu liści w piecu)

- Nowy blok(na razie bez funkcji)

- Jadalny lapis(ugotowany i nieugotowany)

- Zakładka w trybie creative

hdne.png

-Oczywiście Crafting!

-Narzędzia

di-62UGXY8R.gif

vtms.png

npyd.png

Zostanie dodane:

• lizaki
  • pączki
  • rogaliki
  • piniata
  • lody(rożki, gałki, na patyku)
  • laski cukrowe
  • broń i narzędzia z cukru
  • zbroja z słodyczy
  • ruda cukierkowa
  • więcej batonów
  • soki
  • blok ze słodyczy
  • wata cukrowa
  • babeczki
  • gumy
  • dżem
  • kanapki
  • nutella
  • jogurty
  • mleko smakowe
  • płatki śniadaniowe
  • Meble
  • Tapeta
  • Czekolada(mleczna, gorzka, biała)

Możliwe że dodam:

• Cukrowe Slime'y
  • tęczowy barwnik
  • skrzynka na słodycze
  • płot z lasek cukrowych
  • lodówka
  • Cukrowa Krowa
  • Magiczne Buty

Jestem Otwarty na propozycje :)

Opublikowano

Mógłbyś dodać białą czekoladę, lizaki, watę cukrową, oraz coś a'la rzekę słodkiego picia (nowa woda, o większej gęstości).

Hmmm... niezły pomysł ale z tą wodą musiałbym pogrzebać w kodzie lawy i wody więc może na późniejszą wersję. :)

Opublikowano

Bardzo lubię kreatywność w minecraft. A jak polak jeszcze doda swój mod to już jest coś wielkiego.

To naprawdę nic trudnego wystarczą chęci, a w minecraftcie zawsze czegoś brakuje po dłuższym graniu. :)

Opublikowano

Słodki mod :D Powodzenia i konieczniej daj linka gdy skączysz :D Możesz dodać ciastka lub ciasteczka.

Spoko, na tym forum udostępnię wersję Alpha 1.0 dla przetestowania, niech Polacy mają coś pierwsi. :) P.S.Dodano narzędzia, jutro wrzucę fotki.

Opublikowano

Dodałeś coś nowego do moda, i kiedy wypuścisz wersję Alpha? Możesz jeszcze dodać cukrowe krowy. :)

Spoko pomysł z krowami prawie na pewno dodam.A do moda dodałem narzędzia ze słodyczy, a wersję Alpha przewiduję dodać na forum kiedy uznam że jest już wystarczająco dużo rzeczy na wersję testową.

Opublikowano

Dodaj może cukrowe buty które umożliwią większy skok lub szybsze pływanie czy coś w tym stylu:-)

Całkiem niezły pomysł ale na razie to wpadłem za pomysł dodania mp3 ale z nowymi nutkami. Jakieś propozycje do piosenek? (piosenki muszą mieć licencję CreativeCommon).A buty dodane do spoileru "możliwe że dodam".

Opublikowano

Dodaj nową zbroje Candy oraz narzędzia i napój CandyRed dzięki któremu po wypiciu będziemy mogli latać przez 30s

Zbroja już była planowana od początku a napój być może dodam.

Opublikowano

Dodasz jakieś meble do CandyCraft albo jakieś użyteczne itemy?

Tak dodałem już lodówkę i dodam też parę innych rzeczy, planuję także dodać tapetę na ściany. )

Ciekawy pomysł. Moglibyście zrobić gorzką czekoladę która dodaje speed'a I na 2 minuty ;)

Ok, świetny pomysł dodane do listy.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...