Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1k

GEKxPOMPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam prosbe.

Moze ktos zlozyc kompa na morele czy gdzie tam do 1tys. ? Albo podac link do jakiegos na allegro ? Moze byc za troche wiecej. Chodzi mi oto ze kupie taki komputer nie za dobry ale zeby cos mial i jak bd mial kase to bd wymienial. Piszcie propozycje czy robic tak jak mowilem czy kupowac po kolei np. Plyta/karta itd jak tak to tak samo linki do wszystkiego bym poprosil i co najpierw.

Dzieki

Opublikowano

Za około 1300 możesz wziąć taki zestaw - jeżeli nie będziesz miał tylu pieniędzy to kartę możesz dokupić w przyszłości i pracować na zintegrowanym GPU. W przyszłości celowałbym w i5 np. 4440 i wydajniejszą grafikę (ale to jak uzbierasz więcej kasy).

MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 176.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 201.00 zł
Corsair VS Series 450W - 144.00 zł
Zalman T2 - 88.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 142.00 zł
Intel Pentium G3220 LGA1150 BOX - 239.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
MSI ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 366.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów. Wpisz sobie jeszcze "Sleeping Dogs MSI" a dostaniesz za darmo grę.

Opublikowano

No to poprosze o linki do zestawow na morele .

Niby mam lapka ktory ma 3tyg ale jednak pc lepszy ; )

lapek:

intel i3

gt 710m

4gb ram

Narazie chce pc do 1000 a potem go rozbudowywac. Fajnie jakby nie bylo w nim wszystko do wymiany bo taki interes to ...

Dzieki

No to poprosze o linki do zestawow na morele .

Niby mam lapka ktory ma 3tyg ale jednak pc lepszy ; )

lapek:

intel i3

gt 710m

4gb ram

Narazie chce pc do 1000 a potem go rozbudowywac. Fajnie jakby nie bylo w nim wszystko do wymiany bo taki interes to ...

Dzieki

Opublikowano

Jak tylko sa sprawne to czemu nie ; ) ?

Tylko nwm jak to bedzie wygladac chodzi mi oto ze zloze z i3 dobra karta i to wszystko wymienie ;) ale kij . Ladujcie tutaj tymi linkami i mowcie odrazu co jako pierwsze wymienic. Komputer pod gry ew. Programy graficzne

Opublikowano

Jak tylko sa sprawne to czemu nie ; ) ?

Tylko nwm jak to bedzie wygladac chodzi mi oto ze zloze z i3 dobra karta i to wszystko wymienie ;) ale kij . Ladujcie tutaj tymi linkami i mowcie odrazu co jako pierwsze wymienic. Komputer pod gry ew. Programy graficzne

Do i3 wkładasz 7870/GTX660, potem używane i5 masz spokój na dłuższy czas.

Wydajność i tak wyższa niż w przypadku Pentiuma, zwłaszcza tam, gdzie potrzebne są 4 wątki, a cena niewiele wyższa za używkę. Wady ? Starsza platforma co i tak nie ma znaczenia przy używkach. Zamiast 7770 można poszukać 5850/70. Od razu pograsz we wszystkie tytuły, które chcesz ;).

Opublikowano

Dobra to czekam jeszcze na te linki do kompow do 1tysiaka.

Za bardzo sie nie znam ale moze allegro ? Nieraz widzialem fajne uzywane z dedykiem albo nowe do 1k tylko ze integra .

Ps. Dobra jest karta hd5750 cos takiego 512mb gddr5 ? W kompie do 1k widzialem.

Opublikowano

Nie. Niestety, ale na allegro i3 od 320zł, a tutaj nie podam linków do ogłoszeń z for ;).

Zestaw od Exrtemes tylko karta na tą :

http://allegro.pl/radeon-hd-5830-xtreme-i3593198903.html

a procesor na i3 2xxx, napisz na GG to jutro poszukam.

Płyta główna oczywiście na MSi H61M-P20.

I masz zestaw za ~1250zł na którym pójdzie każda gra.

Opublikowano

Możecie pisać ;p nie znam się zabardzo na modelach :D

znalazłem coś takiego na allegro : http://allegro.pl/wojownik-amd-6x-4-1ghz-8gb-ddr3-400w-gw-fv-i3562356952.html (oczywiście karta do zmiany, ale na jaką ? w przyszłości chciałbym coś z radeona 7*** albo gtx ale czy płyta/zasilacz da rade ?

@bd dawał linki do zestawów i napiszecie który jest naj z tego co podałem. Wy tez możecie podawać nawet te składane z modele/tech.

http://allegro.pl/full-2x-3-0-8gb-ddr3-750gb-400w-msi-g41-gt610-2gb-i3562356996.html

Opublikowano

Możecie pisać ;p nie znam się zabardzo na modelach :D

znalazłem coś takiego na allegro : http://allegro.pl/wojownik-amd-6x-4-1ghz-8gb-ddr3-400w-gw-fv-i3562356952.html (oczywiście karta do zmiany, ale na jaką ? w przyszłości chciałbym coś z radeona 7*** albo gtx ale czy płyta/zasilacz da rade ?

@bd dawał linki do zestawów i napiszecie który jest naj z tego co podałem. Wy tez możecie podawać nawet te składane z modele/tech.

http://allegro.pl/full-2x-3-0-8gb-ddr3-750gb-400w-msi-g41-gt610-2gb-i3562356996.html

Nie, nie, nie.

Wszystkie te zestawy to kupa, nie warta oglądania.

Miałem wysłać link do i3, ale aktualnie żadnego nie widziałem. Codziennie powstaje ~30 ogłoszeń, więc bądź cierpliwy i szukaj, nawet całego kompa ;).

forum.pclab.pl
forum.benchmark.pl
forumpc.pl 
purepc.pl

Opublikowano

Pierwszy z allegro ma do zmiany:

-zasilacz

-procesor

-płytę

-kartę grafiki (podaliby chociaż konkretny model -.-)

+ nie ma dysku ani nagrywarki

W drugim nie podali nazwy procesora i dali słabą grafikę, już lepiej kup to z moreli, co Ci podali...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jesus, tak jak napisałem nie ogarniam tych całych modeli itd. I za bardzo nw co się opłaca i mam prośbę :< jakbys mógł lookać i linki podsyłać tylko kompa do 1k :) Dzięki wielkie.

Opublikowano

Dokladnie zaloz swoj temat a nie spamuj, mody juz warnowac go.

@jesus, Dzieki bede czekal ;) nie chce znow kosy i to nie potrzebne na teraz ale chcialbym kupic pc i go "budowac " bo mam lapka.

Dzieki jak cos znajdziesz do 1000/1100 to podaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...