Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na priv serwerach

Faffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam pewien problem, od około 6dni mam na każdym privie lagi (ściny przy wsiadaniu/zsiadaniu z konia) a kiedyś ich nie miałem, mam dobrego neta, kompa chyba też w miarę, czyściłem go programem ccleaner,odinstalowałem mase niepotrzebnych programów a mimo to nadal mam lagi, wie ktoś może czym to jest spowodowane? :>

Opublikowano

Widocznie jakiś program obciąża Ci internet. Czy na PLu też masz lagi?

I co rozumiesz przez słowo "lagi", ponieważ niektórzy nazywają tak (błędnie) zwyczajne zacinanie gry?

Opublikowano

Sprecyzuj "lagi" bo moze mylisz pojecia.

Jezeli podczas klikniecia ctrl+h dopiero po chwili wsiada/schodzi na/z konia to wina neta.

Jak zaczyna klatkowac to mozliwe ze jakis proces Ci zrzera procesor albo cos sie grzeje. W menedrzeze zadan wlacz zakladke procesy i zobacz ktory zuzywa najwiecej procesora.

Ew. Daj logi z OTL, specyfike komputera, windows.

Opublikowano

Wyłącz wszystko niepotrzebne z autostartu, zrestartuj kompa i sprawdź. Sprawdź również temperatury. Jaki net ? Może podaj specyfikacje komputera.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Widocznie jakiś program obciąża Ci internet. Czy na PLu też masz lagi?

I co rozumiesz przez słowo "lagi", ponieważ niektórzy nazywają tak (błędnie) zwyczajne zacinanie gry?

Przy schodzeniu/wchodzeniu na konia ściny i jak biegne to co jakiś czas się zacina

komp Ci się nie grzeje ? jakis proces za dużo nie "wżera" ? wirus ? ;)

procesy które dużo zużywają zamykam w menadżerze zadań, kompa skanowałem combofixem i malwarebytes

Jeszcze mu powiedzcie ze ma windowsa usunac bo lagi ma.

CTRL ALT DELETE > PROCESY > STIJ.EXE > WYLACZ TO

Nie mam takiego procesu ;d

Wyłącz wszystko niepotrzebne z autostartu, zrestartuj kompa i sprawdź. Sprawdź również temperatury. Jaki net ? Może podaj specyfikacje komputera.

Karty graficzne Intel® HD Graphics 4000 i NVIDA GeForce 610m

Procesory Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50Ghz 4x

net: http://www.speedtest.net/my-result/3003987689

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety mam to samo , na wszystkich privach i pl nic się nie zacina , a akurat na tym podczas zsiadania/wsiadania są zacinki jak nie wiem ;//

BvB////Ac Milan 

Opublikowano

Proponuje Ci oczyścić komputer, tzn. odkurzaczem, ten zbędny kurz odkurzyć. Miałem tak samo, a po odkurzeniu pomogło i się nie grzał tak i nie lagowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...