Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] farma

TakieTam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jakim grasz champem i na jakiej linii ale ważne żebyś miał więcej od przeciwnika.

muzyka w sygnaturze :x.

Opublikowano

Ja w Diamond III mam jakieś 120 farmy może nie raz więcej w 10 min na MIDZIE

to ty pewnie tak z 70 - 90

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Wszystko zalezy od gry... To nie jest tak ze zawsze musisz miec w 10min 100 farmy, czasem jest tak ze w 10min bedziesz mial 50 farmy a czasami ponad 100. Staraj sie miec ok. 75 farmy w 10 min i w 30 min ok. 210

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Zależy od gry, "trudności" linii i Twojego champa, czasem nawet od stylu gry... kolega jest w D5 i farmi nidą ciutke gorzej odemnie, a generalnie dalej mam lamski silver V w profilu (odkąd gram aramy, rankedy tak całkiem okazjonalnie żeby nie spaść, ostatnio zacząłem grać normale spowrotem i myślę nad paroma rankedami, żeby wreszcie mieć ten gold) xD

Powinieneś mieć w przedziale 80 - 120 w 10'tej, w 30 najlepiej jakieś 200 - 300, ale to zależy też od tego czy to potrzebne. Przed chwilą grałem rankeda veigarem, wyfarmiłem sobie na linii 1xx farmy i generalnie od początku do końca meczu to były tfy, na farme nie było czasu ^^ (Ofc. Veigar itp flejmcie, bo veigarem farmić trzeba - ale jak miałem enemy team, który składał się od każdego combo, to nie było to konieczne, a grałem takie yoloqq bez starania się :) ) A czasem trafiają się gry, gdzie między dwoma TF zdążam przelecieć przez wszystkie linie i zebrać farmę, bo team ją olewa.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

100 farmy to na prawdę dużo,bo często nie ma takich warunków jak na 10 lvl, po 10 lvl jest już łatwiej,ja zazwyczaj mam tak po 80-czasami tą setkę,a jak mam tak 80 to potem do 20 minuty nadrabiam,ponieważ jest łatwiej. W 30 minucie już są team fighty itp. więc z pomocą dla teamu 200-250 .

Opublikowano

Nie jest powiedziane, że musisz mieć tyle i tyle..

Ja mam tak, że mi wystarczy mieć więcej od przeciwnika na linii i już czuję się lepiej. Ale też zależy jakim champem. Przykładowo Zedem zjebiesz early i masz 70 farmy w 20 minucie to i tak nadrobisz to szybko bo to maszyna do farmy.

Także najlepiej miej po prostu więcej od przeciwnika na linii i będzie ok.

Opublikowano

Jeśli grasz mida i masz ogarniętego junglera, który więcej gankuje niż farmi to powinieneś w 10 minucie robić ok. 100-130 cs ale byś musiał brać wszystkie wrathe i wolfy :p 80cs w 10 min jest akurat ;)

mqdefault.jpg

Opublikowano

lol ja mam w brąz 3 30 min 300 farmy w 10 min 60-130 farmy gram na top lane , mid lane i adc :))))))))

rekord farmy : zed 31/4/11 600 farmy w 1h :D

Opublikowano

zależy od teamu bo jak puszują, i pchną swoją linie to idą na inne pomagać, załóżmy do cb to tracisz farmę bo ci kradną.

Opublikowano

gowno prawda w silverze powinienes miec 50 -65 cs w 10 bo w platynie srednio 60. ...

Gdzie ty to niby widziałeś? Gdy ma się szczęscie w 5 minucie ma się juz 50 minionków.

Do 10 min POWINNO się wyciagąnać chociaż te 50 farmy.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar roamować, - staraj się abyś farmę miał taką jak przeciwnik, możesz mieć mniejszą, nadrabiając to killami.

Jeżeli, safe pick na mida i tylko farm... to 90/10min powinieneś mieć na tej dywizji.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Beka z tych co się wypowiadają, że 100 lub 80. Chciałem zauważyć, że nawet na d1 gdzie jestem tyle nie robią, bo hmmm... Pomagają teamowi. Team>Farma. Lepiej stracić np 3 fale i zabić 2 na bocie + dragon niż wyfarmić te 3 fale, zabiją wam 2 na bocie i oni zrobią drake'a. Także nie można powiedzieć ile masz mieć w danej min, bo wszystko zależy od gry.

Opublikowano

Pamiętaj, że każdy minionek jest ważny więc nie pushuj głupio lejna. Jeśli przeciwnika nie ma, to śmiało możesz to robić, wtedy enemy traci falę bo niszczy je turret :)

Opublikowano

Beka z ludzi to wszystko zależy od twojego stylu gry czy grasz ofensywnie ( skupiasz się na pokowaniu przeciwniku ) czy defensywnie ( wbijasz tak miniony w siebie że nie wychodzisz spod turreta ) farma zależy tez od przeciwnika, od chempionów od twoich chęci pomagania drużynie. a Ci co piszą w 10 min 100 farmy to pewnie 70% meczy przegrywają bo wystarczy po farmie zobaczyć że to jest 0 team play'u. Polecam też zobaczyć na youtube filmik z froggenem jak robi karthusem 300farmy w 20min tak jest to możliwe tylko zobaczcie że on grał tą gre sam i ciągle farmił ;) Pozdrawiam .

Opublikowano

Ja znalazłem kiedyś fajny poradnik jak jeszcze każdy uczył się grać i było mało challengerów czy coś innego.

Lepiej defować podbij farmy zamiast puschować nic nie farmić i do tego killa nie zdobyć.

Jak będziesz mieć przewage w farmie to oczywiście level będzie lepszy i wtedy atakujesz jak masz szanse zabić

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

akurat żeby zdobyć lvl to po prostu musisz stać w zasięgu minionów expa, nie musisz ich farmić, wystarczy sie nie cofać i być blisko minionów, za last hittowanie jest tylko dodatkowy gold

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...