Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Typ Serwera / Serwer Charytatywny

Manio356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Proszę o przeczytanie całego tematu, później piszcie komentarze.

Jak już możecie widzieć po temacie mam zamiar zrobić Serwer Charytatywny tak na 90% o ile znajdę to --> (muszę znaleźć sponsora lub hosting sponsorujący a jeśli nikogo nie będzie to sam kupię maszynę).

Ale dobra przejdę do ważniejszej części pytania (bez względu czy serwer będzie Charytatywny czy nie). Jakie tryby gry chcecie na takowym serwerze ? Nie chce robić serwera z jednym trybem np. X tylko z kilkoma np. X , Y, Z.

Aktualnie mam na myśli PvP, Mini-Games i właśnie tu jest prośba do Was podajcie jeszcze ze 2 tryby jakie chcielibyście na takim serwie (chodzi o to że jeśli graczowi znudzi się na np. Mini-Games lub będzie czekać na arenę to może iść na chwilę na np. PvP itp.)

PS: Jeśli byłby to serwer charytatywny (sponsorowany przez np. hosting to wydaje mi się że 100% idzie na cele charytatywne chyba że hosting chciałby z 10% tak samo jeśli byłby to serwer kupowany przeze mnie to raczej z 10% szłoby nie dla mnie lecz na utrzymanie serwera, w zależności ile byłoby uzbierane może być to mniejszy %). Jak myślicie taki serwer wypali ? Patrząc postaram się go zrobić jak najlepiej + każdy może tutaj komuś pomóc czy to zareklamowanie serwera czy nawet jak kupi jakąś rangę to też pomaga).

Opublikowano

Wszystkich typów raczej nie zrobię ale właśnie mam pytanie do Was.

Jakie tryby oprócz Mini-Games i PvP chcielibyście zobaczyć ? Może SkyBlock i Parkour ?

Opublikowano

Pomysł fajny, ale SmS Pemium inkasuje 50% więc no ja nie wiem. Może przelewem :D

@Edit Dodaj serwer hardcore+frakcje z autorskimi pluginami i stwórz na non-premium

@Edit2 Dodaj jeszcze żeby gracz mógł wybrać gdzie przeznacza swoje środki.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@up 2

Wiesz nie trzeba uzbierać nie wiadomo jakiej kwoty ;) Dla kogoś każda Złotówka się liczy.

@up 1

Wiem, być może będzie także możliwość kupna poprzez przelew.

Aktualnie jestem w trakcie budowania wszystkich map na serwer (mini-games powiedzmy że jest prawie gotowe). Później zajmę się szukaniem kogoś kto ogarnia jakiś ItemShop, Stronę, Sponsora (np. Hosting) itp.

Jeśli możecie to podawajcie przy swojej wypowiedzi od razu typ serwera jaki najchętniej byście zobaczyli (chciałbym aby Wam też się dobrze grało).

@Edit 1 Nie wiem na ile uda się autorskie pluginy, co do wyboru gdzie będą przeznaczane środki to raczej będzie coś w stylu losowania na jaką akcję idą środki bo to tak trochę "uciążliwe" będzie dawać np. 2zł na akcje X, 17zł na Y itp.

Opublikowano

@up

Dzięki za opinię ;)

Ogólnie chciałbym aby jak najwięcej osób dowiedziało się o tym "projekcie".

Może to rozwinie się na tyle że nawet ktoś chciałby napisać jakiś autorski plugin.

A tych co nie potrafią pisać np. pluginów, mogą zapodać jakieś sprawdzone i od razu skonfigurowane pluginy (ułatwi mi to pracę).

Możecie jeśli chcecie też trochę wesprzeć temat poprzez podanie linku komukolwiek i gdziekolwiek.

Można także podać proponowane typy serwera ;)

Opublikowano

Poszukuję autorskich pluginów / skryptów ,które mogłyby urozmaicić serwer (Mini-Games, Parkour, PvP i raczej SkyBlock).

Chętnych zapraszam do pisania tutaj lub na PW.

Przewidywane rangi na serwerze.

Opublikowano

Z trybów gry raczej będzie SkyBlock, PvP, Parkour, Mini-Games. Hmm... Pomyślę nad mapą creative do swobodnego budowania na gm.

Może byłby ktoś tak miły i zbudowałby jakiś w miarę duży i ładny spawn / areny do np. Kalambury, Chowanego ? Jeśli prace mi się spodobają, takowe osoby dostaną rangę na serwerze.

Oraz dalej prośba o osób ze strony bardziej technicznej może ktoś jest chętny napisać jakieś pluginy, ewentualnie skrypty ? Więcej info na PW lub tutaj. Także odwdzięczę się rangą, nie obiecuję ale być może zapłacę chociaż coś.

Opublikowano

Powiem tak, o ile ta mapa będzie ładna to wydaje mi się że tak ;) Tylko też może być tego minus że gracze z trochę słabszymi komputerami mogą mieć mało FPS.

Ja bym bardziej wolał spawn, który ładnie wygląda ale jest w miarę prosty jak na np. mysg.pl (jest w miarę prosty i ładny). Z jednej strony da się opis serwera, po drugiej regulamin, informacje i jakie są komendy na mapy do trybów.

Opublikowano

Maniek mogę Ci zaoferować darmową konfiguracje serwera i strony, stworzenie strony, podpinanie domen itp. Pisz do mnie gg: 43969437 skype: krzysztof.joszko1 Zapraszam! Chętnie pomogę. Pozdrawiam i popieram akcje.

Opublikowano

@maniak3311

Czy ty chcesz wybudować jakąś mapę na spawn ?
Bo nie wiem czy ktoś już buduje czy mam sam zacząć robić?

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Za sponsoruje serwer jezeli chcesz.

Dodatkowo środki moge przekazywac na cele charytatywne.

Pozdrawiam.

SkyBlock

s1.game-craft.pl

s2.game-craft.pl

I wiele wiecej!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...