Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec sezonu I SnK za nami? Przewidziana data nast. sezonu i filmu!

CheaterMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odcinek 25: "Mur" [ostatni odcinek pierwszej serii] za nami. Niestety wszystko na to wskazuję, że poczekamy dość długo na kolejną serię. Prawdopodobnie II połowa 2014r bądź też początek 2015r.

Na pocieszenie dodatkowy odcinek "Dziennik Ilsy" wyjdzie 9 grudnia 2013r. Film kinowy Shingeki no Kyojin ma wyjść w 2014r.

(Jak będę wiedział o dacie premiery to oczywiście was poinformuję)

Także czekamy cierpliwie Jak oceniacie całość I serii? Piszcie w komentarzach

273511408998783345728.png
Opublikowano

a mi sie osobiscie bardzo podobalo anime, nie moge sie doczekac kolejnego sezonu. Jesli kolejny sezon bedzie miec 25 odcinkow to kolejne pol roku czekania od poczatku premiery ;< No, ale bede cierpliwie wyczekiwal.

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

to był taki zwykły shounen, nic specjalnego. 7/10.

drugi sezon będzie raczej w 2015 roku, ja teraz czytam mangę, też wam polecam, nie ma sensu czekać tyle czasu

finalrender.png

Opublikowano

Anime moim zdaniem zalicza się do udanych.

To, że odskoczyli od mangi to pikuś..

Większość widzów jest z tej młodszej półki, a i jest to tylko shounen więc wiadome było że z Erena zrobią super ultra mega bohatera (w potworzym wydaniu).

Mangę przeczytałem tylko do następnego odcinka (nowego sezonu) i muszę powiedzieć.. W 24 odcinku dobrze zrobili zamieniając parę faktów, jeśli natomiast chodzi o ostatni ep to sobie polecieli, ale dla mnie na +.

W końcu jeśli chcemy głębszej fabuły to mamy mangę, jeśli chcemy rozerwać się oglądając Erena rozszarpującego każdy skrawek ciała naszej pięknej tytanicy.. To mamy anime.

Cóż więcej mogę napisać.. Zawiódł mnie tylko teaser na końcu 25 epka (tytan w murze), brak księżulka i tego wzroku Mikasy kiedy źrenica tytana zareagowała na światło.

Ocena pierwszego sezonu jak najbardziej na plus, 8,5/10 (sound tracki są przezajebiste i dlatego wystawiam tak wysoką ocenę).

417711489342956987022.png

Opublikowano

Muzyka - 10/10

Grafika - 10/10

Fabuła - 9/10

Mangi nie czytam, nie lubię czytać, ponieważ potem Anime nie jest ciekawe. Jednak nie wytrzymam do drugiego sezonu i pewno przeczytam.

Jak dla mnie Anime jest bardzo fajne, ciekawe. Chociaż są momenty, gdy przynudzają, aczkolwiek nie spotkałam jeszcze ani jednego Anime, w którym by nie przynudzali .__.

Ale i tak oceniam Anime 10/10 <3

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo udana seria. To, że akcji za wiele nie było nie świadczy zaraz o tym, że pierwsza seria nie wypaliła. To właśnie wszelkie wypowiedzi, dialogi budują niezbędną fabułę i klimat, a akcja to tylko wisienka na tym okazałym torcie.

Opublikowano

Jestem świeżo po przeczytaniu całej mangi SnK ... Co oni tam powyrabiali to się w pale nie mieści.

Jeśli w drugim sezonie nie wepchają za dużo filerów.. To będzie to jedno z najlepszych anime ever.

Cholera jasna.. Teraz zwracam się do tych, którzy mają dylemat między czekaniem roku albo i dalej, a czytaniu mangi.

Jeśli nie wytrzymacie to czytajcie, dla mnie (oczywiście soundtracki snk w tle B)) było to niesamowite przeżycie, emocje dużo większe niż przy oglądaniu anime (nawet odcinek 21,24,25 nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak to co się dzieje w mandze).

i taki mały wtf na koniec

Przypominam, że czytamy od prawej do lewej strony.

tumblr_mq9hzrquvY1ri5x5uo1_500.png

tumblr_mq9hzrquvY1ri5x5uo2_500.png

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...