Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniejsza ilość FPS'ów i nowy zasilacz.

TheFejmys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W ostatnim tygodniu kupiłem nowy zasilacz (500W) (z powodu usterki starego zasilacza 450W) i od czasu zainstalowania go w komputerze, gry chodzą mniej płynnie oraz zauważalny jest duży spadek FPS'ów. Przeskanowałem komputer programem Malwarebytes Anti-Malware, wykryło kilka wirusów, które usunąłem ale nic nie pomogło, oczyściłem komputer także programem CCleaner, nadal bez zmian. Np: w grze League of Legends wcześniej miałem 60 fpsów na wysokiej grafice, teraz nawet na medium mam od 30 do 40 fpsów.

Taki spadek jest również zauważalny w innych grach. Nie wiem czym jest to spowodowane, nasunęła mi się myśl przeinstalowania systemu ale nie jestem pewien czy to coś da. Zaaktualizowałem również sterowniki do karty graficznej, nadal bez zmian.

Specyfikacje komputera:

karta graficzna: nVidia GeForce 8600 GT

procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Procesor 4800+ 2.5 GHz

pamięć RAM: 2GB

system: Windows 7 32-bit

Wiem, że komputer nie jest najnowszy i najlepszy, ale wcześniej takich problemów w ogóle nie było. Proszę o pomoc :)

Staram się pomagać jak najlepiej :D a jeśli moja pomoc ci się przydała to proszę walnij plusika ;)

Opublikowano

Podaj nazwę zasilacza, może kupiłeś jakiegoś no name i przez to są te problemy, tym bardziej że dzieje się tak od momentu wymiany zasilacza.

Opublikowano

Zasilacz marki Chieftec, 500W, 230V (lepszy od poprzedniego), na innym forum powiedzieli mi, że zasilacz jest ok, dzisiaj sprawdziłem temperatury programem SpeedFan i wynik jest na screenie.

Wszystko wygląda na to, że karta graficzna się przegrzewa, z procesorem jednak jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Czy jest taka możlwiość że karta graficzna jest za słaba na ten zasilacz?

post-1007400-0-73071700-1380548117.jpg

Staram się pomagać jak najlepiej :D a jeśli moja pomoc ci się przydała to proszę walnij plusika ;)

Opublikowano

Tak ma, czyli może też być taka możliwość że chłodzenie karty graficznej się spaliło?

Opublikowano

Czytałem o tym na internecie i pisało, że pasywne :)

Opublikowano

Rekomendowany jest zasilacz 350W dla tej karty graficznej.

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

lamborginiaventadorsyg1.png

Lamborghini Aventador

Opublikowano

@BiToS ale paste przy tym procku od karty graficznej czy przy normalny procesorze? :D

Opublikowano

Rekomendowany jest zasilacz 350W dla tej karty graficznej.

I co to ma z tym wspólego ;_;

@topic

Kup w sklepie jakimś wentylator 80 mm(albo mniejszy) i go jakoś przyczep i podepnij do karty

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...