Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel Core i5, kupować?

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio ktoś na forum złożył mi kompa na stronie Morele. W zestawie jest procek intel core i5 3350p 3.1ghz 4 rdzeniowy (link niżej). Daję mi to w sumie 12.4ghz, opłaca się taki procek kupować za 650zł? Kolega mówił mi, że mają mało rdzeni w porównaniu do innych procesorów, ale za to są bardzo wydajne. Co o tym sądzicie ? http://www.morele.net/procesor-intel-intel-core-i5-3350p-3-10-ghz-bx80637i53350p-lga1155-514969/

Opublikowano

NIGDY nie mnoży się liczby rdzeni razy taktowanie, tak po prostu nie ma. Same rdzenie nic nie dają, ten procesor będzie dobry.

Opublikowano

Nie ma jeszcze żadnych wymagań czy czegokolwiek, więc kompletnie nic nie wiadomo jak ta gra będzie działała.

Jak będziesz zamawiał to wpisz kod "W3FHN58JFW" a będziesz miał montaż za darmo i wysyłkę za 1zł.

Opublikowano

Nie wiedziałem, wujek tak robił jak z nim szukałem kompa na allegro. Orientuję się ktoś czy na tym kompie: http://www.morele.net/inventory/info/WoBWFE/ pójdzie Gta V ? W czerwcu ma wyjść na PC. Ew. dokupie jeszcze 4gb ramu to bd 8

Powinienes wlozyc wieksz zasilacz, 500w od silentiumpc. Ramu kup zeby bylo 8. Ogolnie zestaw dobry, pograsz w gta 5, bf4 i inne nowe tytuly
Opublikowano

Zasilacz bez problemu wystarczy bo karta pobiera- 135w, a procesor- 69w więc na resztę zostaje około 250w. Ram też na razie wystarczy, z czasem można dokupić drugą taką samą kość. Z mocniejszych zasilaczy to można ewentualnie deus g1 500w, m1 550w, lub jakiś z taką mocą od corsaira.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...