Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk D

ar_turok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam takie problem , i pytanie . Chodzi mi o mój dysk D w laptopie ( to na nim jest Windows i jest on jedynym dyskiem innym niż E - który służy do wszystkiego innego) . Sam Windows 8 zajmuje ok. 15 gb na moim dysku (mniej - więcej ) Cały dysk ma pojemnośc 24 gb ,czyli ok 10 gb to programy itp. Jest jakiś sposób , żeby przerzucić bezproblemowo WIĘKSZOŚĆ programów na dysk E ? oraz , czy jest możliwość przerzucenia "MOICH DOKUMENTÓW " na dysk E?? ( One same zajmują 4gb ;/ ) Głównie to Fifa i Simsy 3 (2,9gb) .

Pomocy ;)

Pozdrawiam

@@@@@@@@@@@ kolejne pytanie

Czy ilośc miejsca na dysku , znacząco wpływa na płynnośc gry>?

Modki to dźiffki

Opublikowano

Moich dokumentów to bez problemu. :)
Musisz otworzyć Bibliotekę.

uhv.png

Klikając PPM na daną bibliotekę i wybierając "Właściwości" masz ich lokalizację. Zmieniasz przez "Uwzględnij folder" na lokalizację na innym dysku.

1gla.png

I masz taki efekt wtedy.

je6y.png

Tylko sam musisz przekompiwać zawartość np. Domunetów z katalogu na dysku Windows do tego na innym przed jego usunięciem. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Hmm ;) to super. Dzięki , a mógłbyś to wytłumaczyć posługując się Windowsem 8 :D :D ?? bo ta 8 to dla mnie czarna magia xD ale leci lajk i 5 na profil ;)

Modki to dźiffki

Opublikowano

Hmm ;) to super. Dzięki , a mógłbyś to wytłumaczyć posługując się Windowsem 8 :D :D ?? bo ta 8 to dla mnie czarna magia xD ale leci lajk i 5 na profil ;)

Wystarczy że otworzysz okno "Komputer". Możesz to zrobić klikając PPM w miejsce gdzie pokazuje się dostęp do Start Metro (Lewy dolny róg) i wybierasz "Komputer". Dalej masz po lewej stronie tego okna "Biblioteki" klikasz i masz. :)

Opublikowano

Znalazłem te bilbioteki ;) , nawet mam już "dokumenty na dysku E" Czy przeniesienie plików z D na E nie zrobi jakiś problemów ??

Modki to dźiffki

Opublikowano

Są tam wszystkie rzeczy , które są wymagane do The Sims 3 ( nie popsuje tego?? ) i jakiś plik z Fify 13 reszta - mało waży

Modki to dźiffki

Opublikowano

Pliki które są powiązane z jakimś programem raczej nie zaleca się przenosić. Chyba że po przeniesieniu znów je połączysz z danym programem. Chodzi mi np o modyfikacje itp. To co mówisz o tych Simsach to pewnie zaposy gry a ich nie powinieneś przenosić

Opublikowano

Właśnie lipa ;/ .

Słuchaj : gdybym np same zapisy z simsów skopiował sobie , a simsy odinstalował , później bym zainstalował , to nowe pliki będą na moim dysku E? czy D?

PS.

Modki to dźiffki

Opublikowano

Właśnie lipa ;/ .

Słuchaj : gdybym np same zapisy z simsów skopiował sobie , a simsy odinstalował , później bym zainstalował , to nowe pliki będą na moim dysku E? czy D?

Jeśli będziesz miał w danej bibliotece tylko lokalizację na tym drugim dysku to tak (tak jak na SS moim drugim). :) Nawet nie musisz ich chyba odinstalowywać tylko robisz coś takiego. Wycinasz ten folder z zapisami, włączasz grę i robisz nowy, a następnie wyłączasz i masz już ten nowy na tym dysku co masz bibliotekę (czyli u Ciebie E). potem kopiujesz to co masz wycięte do folderu który gra utworzyła i już wszystko działa.

sorry jak nie zrozumiesz bo wiem że chaotycznie. :D

Opublikowano

ta :D 2gb prawie xD.

Czyli , jak już będę instalował nowe gry , i w tym simsy ( W win8 jest takie coś , że zaznacza się 2 okienka , przypuśćmy , że 2 zaznaczę . - Jutro powinienem dodać SS jak to wygląda , będzie Ci na bank wygodniej ;D ) To już wszystko będzie dobrze zainstalowane na E wraz z bibliotekami ?

Modki to dźiffki

Opublikowano

To gdzie instaluje się gra wybierasz podczas jej instalacji. :) Jeśli chodzi o zapisy itp to będą już na dysku E jeśli masz w danej bibliotece tylko lokalizację na tym dysku. To ważne. :)

PS. Usuń tą sygne bo bana dostaniesz jak jakiś mod z większym ego zobaczy. :)

Opublikowano

Mam ją już od pół roku ;D

Okej . Dzięki za wszystko odpowiedz mi jeszcze na pytanie

Modki to dźiffki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...