Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najnowszy serwer? Bez angielskiego ogarnę? P2W? Wasza opinia?

l0nl3y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam jakiegoś MMO niestety po polsku nie mam z czego wybierać więc postanowiłem coś po angielsku :)

i tutaj moje pytania

1) duzo polaków gra na serwerach ? jaki serwer jest najnowszy ?

2) Jezeli po angielsku prawie nic nie potrafie to czy dam rade jako takto ogarnąć gre ?

3) Czy bez ladowania zł idzie wszystko osiągnąć ?

4) jakas mala opinia od was kilka słów ?

z góry dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

1) dosyć sporo. ja co chwile jakiegoś pl widziałem

2) Jeżeli nic nie potrafisz do będziesz miał ciężko. Chociaż minimalna znajomość by sie przydała.

3) tak.

4) ja jeszcze nie ejstem ajkimś pro gejmerem w terze. Mam 28 lvl. Ale gra się zajebiśćie.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

1. Gra dość duża liczba polaków, generalnie jest dużo polskich gildii na serwerze Arcadia, z tego co widziałem.

2. Generalnie w początkowej fazie gry to jest trochę tak, że patrzysz na mape do kogo masz łazić po questy albo jakie moby bić, a bronie zmieniasz jeśli staty na dole mają +coś na zielono. Do tego angielskiego nie trzeba. Jednakże do jakiejś fajniejszej egzystencji musisz mieć albo polską gildię, albo gadać z anglikami, bo Tera jest bardzo oparta o teamwork (party w dungeonach to podstawa :3)

3. IS raczej za dużo nie wprowadza, raczej wizualne. To je dalej free to play, nie jedno z tych free to play zamienionych w pay to win :)

4. Ogólnie duża różnorodność (każdy jeden mieczyk, wdzianko wygląda inaczej, każdy mob z innej teksturki, wszystko jest zrobione osobno dla danej rzeczy... może stąd ten wielki rozmiar?), ciekawy gameplay, bardzo miła społeczność w grze - wszyscy Ci pomogą, nie ma debili i cheaterów, takie czyste "playz" ;) Dużą zaletą jest też to, że nie musimy chodzić i napieprzać mobów na lvle (jak dla przykładu w syfach typu metin) tylko całe lvle, do samego 60, wbijamy z reguły w całości questami. A już na 20 lvlu około zaczynają się serio epickie walki z duuużymi potworkami :3

Rozmiar jest dość duży, ale to już net powie Ci czy jesteś w stanie to zaakceptować. Mi te 30 gb pobrało się w 30 - 40 minut, więc było ok.

Moja opinia generalnie jest taka - wiele osób mówi, że aion lepszy, w aiona nie miałem okazji grać. Ale Tera jest jednym z bardziej rozbudowanych i różnorodnych mmorpg w tym momencie, według mnie. Polecam ;)

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...