Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podejrzewam wirusa - zużycie ramu i procesora jest podejrzanie wysokie. Antywirus nic nie wykrył. Najpierw muszę wam podać logi OTL, ale nie mam pojęcia co nastawić, a zdjęcia w poradniku wygasły.

Edit

Zamykam.

Opublikowano

Jeśli zużycie proca trzyma się cały czas bardzo wysoko sprawdź czy nie masz w procesach czegokolwiek co zaczyna się od nazwy SETI :)

Może być seti@home :)

I nie jest to wirus jeśli to znajdziesz a programik, który często podłącza się pod inne ściągane z sieci i przez nie uwagę klika się tak podczas instalacji :) A podłącza on nasz komputer do programu naukowego seti i ten program polega na tym że do jakiś tam obliczeń może udostępnić swój komputer. I tak to działa :P

Ale najpierw sprawdź czy masz coś takiego.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Może spróbuj przeskanować komputer Malwarebytes Anti-Malware. Mając 150 wirusów na Windowsie przeskanowałem najpierw system Avastem i nic nie wykrył, a ten program dał radę.

Opublikowano

Jeśli zużycie proca trzyma się cały czas bardzo wysoko sprawdź czy nie masz w procesach czegokolwiek co zaczyna się od nazwy SETI :)

Może być seti@home :)

I nie jest to wirus jeśli to znajdziesz a programik, który często podłącza się pod inne ściągane z sieci i przez nie uwagę klika się tak podczas instalacji :) A podłącza on nasz komputer do programu naukowego seti i ten program polega na tym że do jakiś tam obliczeń może udostępnić swój komputer. I tak to działa :P

Ale najpierw sprawdź czy masz coś takiego.

Nie mam nic takiego. Zużycia ramu miałem przed chwilą 100% aż komputer musiałem wyłączyć.

Może spróbuj przeskanować komputer Malwarebytes Anti-Malware. Mając 150 wirusów na Windowsie przeskanowałem najpierw system Avastem i nic nie wykrył, a ten program dał radę.

Okej, chyba nawet mam instalkę.

Opublikowano

Więc może to coś innego. Jeśli nie widać nic w procesach co zżera tyle. Przeskanuj poleconym wcześniej programem :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Więc może to coś innego. Jeśli nie widać nic w procesach co zżera tyle. Przeskanuj poleconym wcześniej programem :)

Walnąłem szybkie skanowanie i 5 wirusów.

Oto one:

PUP.Optional.OpenCandy

PUP.RiskwareTool.CK

PUP.Optional.Somoto

PUP.Optional.Somoto.A

PUP.Optional.Somoto.A

Opublikowano

No to usuwasz je i zobacz czy komputer lepiej się sprawuje :) Jeżeli nie, to pomyślimy nad innym rozwiązaniem.

No usunąłem, na razie nie widać zmian, ale komputer chodzi normalnie.

Opublikowano

Robiłeś restart komputera?

Mojemu znajomemu kiedyś z nikąd zasyfiło cały dysk C. Pobrałem mu Wise Disk Cleaner i Wise Registry Cleaner - pomogło. Więc jeżeli masz dalej jakieś problemy spróbuj z tymi dwoma programami.

Opublikowano

wiele osób ma problem z PUP.RiskwareTool.CK. syf :f z tego co w necie wyczytałem zaszywa się w "przywracanie systemu" najlepiej wyłączyć przywracanie systemu na wszystkich dyskach i przeskanować(jeśli coś wykryje napisz). po skanowaniu włącz i znów przeskanuj.(jeśli coś wykryje napisz)

ew. jebnąć raz na ruski rok combofixa i się nie przejmować syfem - sam tak robię.

Opublikowano

otl ci nie sprawdzę bo nie do końca potrafię je "ocenić" możesz wejść na jakieś forum komputerowe (JEŚLI JAKIŚ MODERATOR MA ZASTRZEŻENIA DO TEGO FORUM TO NIECH USUNIE LINK A NIE DAJE BANA, CHCE MU TYLKO POMÓC.) forum.dobreprogramy.pl albo elektroda.pl :s

Opublikowano

otl ci nie sprawdzę bo nie do końca potrafię je "ocenić" możesz wejść na jakieś forum komputerowe (JEŚLI JAKIŚ MODERATOR MA ZASTRZEŻENIA DO TEGO FORUM TO NIECH USUNIE LINK A NIE DAJE BANA, CHCE MU TYLKO POMÓC.) forum.dobreprogramy.pl albo elektroda.pl :s

Wiem że Ciasteczko Men się zna ale jak parę miesięcy temu do niego pisałem to chyba zapomniał że ma pw.

Opublikowano

Wiem że Ciasteczko Men się zna ale jak parę miesięcy temu do niego pisałem to chyba zapomniał że ma pw.

nie ciasteczko tylko fr3sh ;) on już tu raczej na forumka nie wchodzi. a jak wchodzi to sporadycznie.

Opublikowano

nie ciasteczko tylko fr3sh ;) on już tu raczej na forumka nie wchodzi. a jak wchodzi to sporadycznie.

Możliwe. Ale ktoś musi wiedzieć jak obsługiwać OTL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...