Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienić wiadomość nieznanej komendy ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie użytkownicy dzisiaj mam do was wielkie pytanie a mianowicie czy jest jakiś skrypt ,plugin co kol wiek aby zmienić wiadomość nieznanej komendy na serwerze tzn nie pisze : 'Unknown Command. Type "/help" for help.' Chodzi mi o to żeby była tam kolorowa wiadomość tzn na zielono : Nieznana komenda :D.

Pomocne Informacje Nagradzam Like :D !!!

mca.png

Opublikowano

Spigot, silnik zamiast bukkita :>

Ale nie wszystkie serwery mają możliwość spigota na pewno nie te co są na hostingu w większości

Opublikowano

A próbowałeś zmienić silnik na Spigota tak jak napisał kolega wyżej? Jest bardziej zoptymalizowany, zawiera w sobie AntyXray oraz jest po prostu wydajniejszy, a w jego configu ustawisz sobie taką wiadomość.

Opublikowano

Skrypt... Hmm

command /help:
    permission:     
    description: Informacje.
    aliases: h
    trigger:
          send "&aNieznana komenda." to player

Pisane na szybko mam nadzieje ze dziala

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

A próbowałeś zmienić silnik na Spigota tak jak napisał kolega wyżej? Jest bardziej zoptymalizowany, zawiera w sobie AntyXray oraz jest po prostu wydajniejszy, a w jego configu ustawisz sobie taką wiadomość.

Ale zrozumcie że na niektórych hostingach nie obsługiwany jest spigot nie posiadam na razie niestety maszyny dedykowanie

Skrypt... Hmm

command /help:
    permission:     
    description: Informacje.
    aliases: h
    trigger:
          send "&aNieznana komenda." to player

Pisane na szybko mam nadzieje ze dziala

Chciałem skrypt na to że jak ktoś wpisze np /ghgh to wyskoczy mu komunikat 'Nieznana komenda '

mca.png

Opublikowano

Essentials. Uzyj pluginu InClassTranslator i poszukaj w essentials /djaisn - Nieznana komenda.... Lub ten plugin co up podal. Tylko balbym sie przy tym pluginie o lagi na serwerze. Bo kazda komenda bedzie rejestrowana.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Essentials. Uzyj pluginu InClassTranslator i poszukaj w essentials /djaisn - Nieznana komenda.... Lub ten plugin co up podal. Tylko balbym sie przy tym pluginie o lagi na serwerze. Bo kazda komenda bedzie rejestrowana.

TO kiepskie ...

mca.png

Opublikowano

Hyym zastanawiam sie czy wystraczyl by prosty plugin ktory w evencie od wyslania komendy sprawdzal by czy taka komenda istnieje i jak nie to anulowal event i wysylal wlasna wiadomosc :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hyym zastanawiam sie czy wystraczyl by prosty plugin ktory w evencie od wyslania komendy sprawdzal by czy taka komenda istnieje i jak nie to anulowal event i wysylal wlasna wiadomosc :P

Wystarczyłby, ale po co utrudniać sobie sprawę? Wystarczy wgrać Spigota, który ma tą funkcję domyślnie, oraz ma mnóstwo innych możliwości, jest lepiej zoptymalizowany, mniej zasobożerny.

Opublikowano

Wystarczyłby, ale po co utrudniać sobie sprawę? Wystarczy wgrać Spigota, który ma tą funkcję domyślnie, oraz ma mnóstwo innych możliwości, jest lepiej zoptymalizowany, mniej zasobożerny.

Ale bierz pod uwage male serwery tak zwane "slotowce" czyli te lipne VPS z ograiczona iloscia slotow i silnikami. Np craftserve daje spigota tylko na najlepszym pakiecice redstone.

I nie zapominajmy ze bez bukkita nie bylo by spigota :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Jak hosting nie oferuje spigota to wgraj go sam przez ftp, jak nie odpali to zmień jego nazwę na craftbukkit.

Każdy sensowny hosting ma zablokowaną możliwość nawet takiej zmiany. Blokada tego, to kwestia 3 minut w PHP. Wiem, że CraftServe ma to zablokowane na pewno. :-)

Karolina: Zgadzam się, bo cały Spigot opiera się na Bukkicie, ale pomimo tego jest to zwyczajnie lepszy silnik, chociaż ostatnio sam mam co do niego mieszane uczucia. Przy 200 osobach na serwerze serwer praktycznie umarł, a na Bukkicie przy 5 TPS, ale jednak działało. Tak czy inaczej jeżeli masz możliwość zmiany silnika zmieniaj na Spigota, jeśli nie pisz PW, napiszę Ci odpowiedni plugin.

@OFFTOPIC : Karolina, jesteś chyba jedyną kobietą, która potrafi z sensem pisać na temat Bukkita i ma wielką wiedzę. Szacunek dla Ciebie ogromny. Rozwijaj swoje umiejętności, jeśli to lubisz! ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...