Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z pc

DostawcaPizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie do was.

Mam stargo kompa, taki 8 letni złom i do tego nowy dysk twardy i nową płytę główną( no nietakie nowe 2-3 letnie). Wcześniej mogłem grać w AC1 na low i gra chodziłą w miarę płynnie, a teraz w BFp4f gram na oknie low i mam co jakiś czas 2-3 sekundowe sciny. Problem pojawił się niedawno 2-3 tygodnie temu. Czy jest prawdopodobieństwo że procek albo karta graficzna siada?

Pasta na procku jest nowa. Temp procka i karty graficznej niedoszłą do max w ciągu ostatnich tygodni.

NIewiem czy to może się przydać ale strony np mpcforum wczytują mi się dłużej niż wcześniej tak o 2-3 sekndy, a dostawcę internetu mam takiego samego + mam większą prędkość

b6b78815.png

Opublikowano

Format niebył robiony od kąd wymieniałem dysk czyli z 2 lata

Wirusy wątpie by były

Konfiguracja czyli ? procek itd?

Amd athlon 64 3500+ 2.21 GHz

Płyty główna As-rock n68c-s ucc

Karta graf. Radeon X1300/ 1550 series

Ram 1024MB

CHyba to będzie to niejestem pewien pisałem z pamięci

b6b78815.png

Opublikowano

Zacznij od przeczyszczenia ccleanerem, z defragmentowania dysku, przeskanowania antywirusem a także zrób screan z programu crystal disk info. Możesz też pokazać jakie masz temperatury.

Opublikowano

dokładnych nazw wirów nie mam bo zaraz po tym jak zainstalowałem ten program przeszed sam w tryb ochrony rosszerzonej i nie mogłem żadnje ikony kliknąć i przeskanował mi kompa wykrył 10 wirów z tego były

Chyba 1 backdoor, kilka trojanów, adwere czy jakoś tak i jeszcze jakiś z tego 9 zneutralizował ale nie mogłem go wyłączyć i musiałem zresetować kompa więc nie wiem, komp działa bez zmian długie wczytywanie i ściny 2-3 sekundowe w bfp4f

b6b78815.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...