Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją

kamilbalin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o pomoc gdyż: mam problem z instalacją JAVA i przez to nawet w Minecrafta nie mogę pograć , nie mogę zainstalować GTA IV i Ojca Chrzestnego II i uruchomić czegoś jako administrator. :/

to zacznę od Instalowania GTA IV lub Ojca Chrzestnego II

Gdy zaczynam instalować którąś z gier to potem instaluje sie Microsoft Visual C++ I wyskakuje błąd

"Error 1317. Wystąpił błąd podczas próby utworzenia katalogu: C:\Program Files\Common Files."

A gdy instaluje JAVE to wyskakuje taki błąd:

Error 1303. The installer has insuffcient privileges to access this directory: C:\Program Files\Java. The istallation cannot continue. Log on as an administrator or contact your system administrator.

Wiem , że chyba to te same błędy , że nie można utworzyć folderu.

Jak próbuje odpalić jako administrator np.JAVE to wyskakuje

"Nie można zalogować się do:

Błąd logowania: Ograniczenie konta użytkowanika. Do możliwych przyczyn należą: Niedozwolone puste hasła, Ograniczenia godzin logowania lub wymuszanie ograniczenia zasad."

Dam jeszcze linki do screenów:

-błąd JAVA

http://www.iv.pl/viewer.php?file=97889183611001544356.jpg

-błąd Ojca Chrzestnego

http://www.iv.pl/viewer.php?file=74857450134786218432.jpeg

-Mam Windows XP Proffesional Servis Pack 3 (Na pulpicie widać Viste bo używam VistaMizera)

-Miejsce na dysku mam.

-JAVE słyszałem , że trzeba uruchomić jako administrator ale mam błąd

-Oby dwie gry próbowałem zainstalować na innym dysku też nie podziałało

-Inne gry takie jak np. ETS 2 , nostale , The Sims 3 da się zainstlować i dobrze działąją tylko z tymi 2 i JAVĄ taki problem.

-Jestem na koncie administratora

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Niby jesteś na koncie administratora ale jakoś tego nie widać.

Jeśli masz ekran logowania to kliknij ctrl-alt-delete i spróbuj uruchomić konto super administratora.

I poza tym wejdź w panel sterowania - > użytkownicy i sprawdź czy na pewno masz konto admina. I pytanko czy działo się tak wcześniej czy nagle a może jesteś świeżo po formacie?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Na 100% jestem na koncie administratora daje screena:

http://www.mpcforum.pl/topic/1056096-pomocz-instalacja/?p=9009401

(Podkreśliłem jeszcze :D)

-Tak założyłem hasło na te konto moje i jak mam wkran logowania to wciskam CTRL+ALT+Delete i wpisuje hasło i nawet jak tam mi się instaluje , to wyskakuje błąd. A jak biorę uruchom jako administrator i wpisuje hasło to wyskakuje błąd , że błędne hasło.

-Ten problem pojawił się wraz ze zmianą windowsa przedtem nie miałem tak. A teraz jak mam innego windowsa to mam ten problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...