Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Laggi na serwerze

Fulsiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zrobilem serwer było 200 slotów i w 30 sekund serwer był ok. 180/200, serwer sie zmulił włączyłem go i włączyłem go z whitelist i wpuszczałem tak po 10 osob (whitelist on whitelist off) i udalo sie ale laggi byly masakryczne 2 tps'y. Zmniejszyłem sloty do 100 i bylo ciagle 100/100 lagi dalej (8 tps).
Mapa była nie wygenerowana.
Maszyna:
14 GB RAM
Intel i7
8 rdzeni
----
Pluginy:
- Skipt (13 skriptów)
- WorldEdit
- WorldGuard
- Essentials
- xAuth
- CombatLog
- WorldBorder
- OtherDrops
- NoCheatPlus
- PermissionsEx
- SQLiblary
- PressurePush
- DispenserRefil
- RLB (teleport w losowe tp)

----
Nether: off
End: off
Border Mapy: 5000
---
Silnik: spigot
----
help !
----

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Może nie dodałeś RAMu do maszyny, bo z tego co wiem to masz dedyka. Dodaj z 6Gb i nie powinno być lagów :)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Ustaw ok. 140 slotów (100mb/slot) oraz spróbuj usunąć NoCheatPlus , jeśli lagi będą dalej występowały to wina w skryptach , sprawdź czy nie wywalają one żadnych błędów przy starcie oraz czy nie mają w kodzie opcji które mogą powodować lagi . Jeśli po usunięciu NCP lagi ustąpią zainstaluj go ponownie oraz poprawnie skonfiguruj , dograj jeszcze do serwera ClearLagg i ustaw go na dość częste czyszczenie .

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Przestaw na normalnego bukkit'a. Ale patrz tak jak wyżej, nocheatplus. Wyrzuć go i sprawdź czy wtedy będą lagi. Napisz nam efekty.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

wina może być hostingu bo jak masz na OVH to w miarę często się tak dzieje, polecam napisać do supportu aby zrobili reinstalację maszyny oraz wypisz mi tutaj dokładne dane twojej maszyny co do pluginów to pluginy nie mają nic do powiedzenia jeżeli jest to dedyk w szczególności kiedy ma się dedyka powyżej 6 - 8 gb ramu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...